Järppilän kartano ja Ketarsalmen Kievari

Järppilän Kartano ja Ketarsalmen Kievari

KUMMITUKSIA, KALASTUSTA JA KORSUKOKOUKSIA TAIVASSALOSSA

Taivassalon nähtävyyksiin kuuluvat sekä Järppilän kartano että Ketarsalmen Kievari. Tutustu ensin historialliseen kartanoon ja ruokaile sitten tunnelmallisessa kievarissa. Tai päinvastoin.

Järppilän historiallinen empiretyylinen kartano on valmistunut 1830-luvulla, mutta ensimmäinen kartano-linna nousi Taivassaloon jo 1500-luvun loppupuolella. Tämän linnan kivistä on rakennettu nykyisen kartanon muuta taloa vanhempi kellarikerros.

Kellareita on käytetty aikanaan vankilana, ja niissä asustaa myös Valkea Rouva, jonka läsnäolon voi aistia talon saleissa yhä tänäänkin. Järppilän Kartano on avoinna ryhmille tilauksesta kesäaikaan tiistaista perjantaihin.

Myös Ketarsalmen kievari on historiallinen kohde. Yli satavuotias graniittinen nähtävyys ja hyvällä tavalla nostalginen maalaisravintola saariston rengastien varrella.Kievarissa on päivittäin tarjolla buffet-lounas, minkä lisäksi sen tilat sopivat kaikenlaisten tapahtumien pitopaikaksi.

Kievarissa on myös Eva Rossi-Kivimäen taidemyyntinäyttely. Pihapiiristä löytyvässä Tukikohta Motissa korsuineen voit halutessasi tutustua jatkosodan korpisotilaan rintamaolosuhteisin.

Järppilän kartano
Järppiläntie 64