Uki AR

Uki AR - lisätyn todellisuuden sovellus

Uuteenkaupunkiin ollaan tuottamassa lisätyn todellisuuden mobiilisovellusta, työnimeltään Uki AR. Sen käyttäjä saa paikkaan sidottua tietoa kaupunkikohteista kuvaan ilmestyvän virtuaalihahmon kertomana. Hahmo kertoo paikkaan liittyvästä historiasta yhdistettynä nykypäivän toimintaan.

”Turistit, kesäukilaiset ja natiivit kiertävät ympäri kaupunkia kännykkä tai tabletti kädessä vuorovaikutteisessa pelillisessä sovelluksessa 1800-luvun lopun virtuaaliympäristössä. Tulevaisuudessa koululaiset perehtyvät Uudenkaupungin historiaan tällä tavoin, autotehtaan sankarit kotoutuvat uuteen kotikaupunkiinsa ja työtehtäviinsä lisätyn todellisuuden auttamana...”, visioi aiheesta innostunut yrittäjä Tapio Pääkkö Pakkahuoneelta.

Sovelluksen demoversio esiteltiin Uudenkaupungin Vanhat Talot tapahtumassa syksyllä 2019 ja se sai innostuneen vastaanoton. Lopullisen muotonsa sovellus saa kevään 2020 aikana ja se julkaistaan sovelluskaupoista ladattavaksi kesällä 2020, kertoo Heidi Jaakkola, hankkeen koordinoinnista vastaavasta Ukipolis Oy:stä. Sovelluksen toteuttaa turkulainen yritys Ctrl Reality Oy.

Tällä sivustolla tiedotetaan tarkemmin sovelluksen lanseerausaikataulusta.