Iltasoitto leirillä

Historiaa elävöittävät yhdistykset Uudessakaupungissa 27.-28.8.2022

Historialliset yhdistykset elävöittävät Uudenkaupungin rauhan historiallisia tapahtumia ja aikakauden elämää.  Vierailu peruuntui viime vuonna, jolloin vietettiin Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuotta, koronapandemian vuoksi. Nyt rauhaa juhlistetaan vierailun muodossa vähän jälkikäteen ja Uudenkaupungin kaupunkikuvassa on vuotta myöhemmin viikonloppuna 27.-28.8. mukana mm. karoliineja ja mamselleja. Lauantaina 27.8. juhlitaan myös kesäkauden päättäjäisiä, Venetsialaisia.

Karoliinit nimitys tulee Kaarle XII:n latinankielisestä nimestä Caroluksesta, olivat Ruotsin armeijan sotilaita kuninkaiden Kaarle XI ja Kaarle XII kausilla. Karoliinit saivat alkunsa ruotujakolaitoksen pohjalta. Heillä oli pääasiallisesti siniset takit keltaisine takinkäänteineen.

Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Muutokset mahdollisia.

Lauantai 27.8.2022

klo 10.00 Historiaa elävöittävät yhdistykset marssivat leiripaikalle Rauhanpuistoon
klo 10.30-12.00 Leirin pystytys Rauhanpuistoon
klo 12.00-16.00 1700-luvun leiri auki yleisölle, esitellään 1700-luvun leirielämää, ruoanlaittoa, vaatetusta ja muotia.
Ajan henkeen sopivaa tavaraa myynnissä (Société Helsinki - Herrasväki ja Hyvät Asukkaat, Napuen mamsellit)
klo 12.00-16.00 1700-luvun äkseerausesityksiä tunnin välein klo 12.30, 13.30, 14.30 ja 15.30.
Halukkaiden rullaan otto, äkseerausopetusta yleisölle ja ohjelmaa lapsille. Rauhanpuistossa, torilla ja kaupunginlahden rannassa.
Mukana Uudenmaan karoliinit, Oravais Historiska Förening, Satakunnan Asehistoriallinen Seura, Rautpohjan tykkikerho, Napuen Perinne ja Tykit ryhmä.
klo 16.30 Leirin purku
klo 17.15 Paluumarssi Rauhanpuistosta.
Venetsialaisohjelmaa.
Ilotulitus.

Sunnuntai 28.8.2022
Kellonajat sunnuntain ohjelmalle tarkentuvat myöhemmin.
kello 10.30 Historiaa elävöittävät yhdistykset marssivat Vanhalle kirkolle
Paraati muistomerkille ja seppeleen lasku.
1700-luvun äkseerausesityksiä torilla, halukkaiden rullaan otto, äkseerausopetusta yleisölle ja ohjelmaa lapsille.
Äkseerausesitysten jälkeen yleisöä voi tutustua historiaa elävöittäviin yhdistyksiin ja niiden jäseniin.
Paluumarssi.