Järppilän kartano ja Ketarsalmen Kievari

Järppilän Kartano ja Ketarsalmen Kievari

KUMMITUKSIA, KALASTUSTA JA KORSUKOKOUKSIA TAIVASSALOSSA

Taivassalon nähtävyyksiin kuuluvat sekä Järppilän kartano että Ketarsalmen Kievari. Tutustu ensin historialliseen kartanoon ja ruokaile sitten tunnelmallisessa kievarissa. Tai päinvastoin.

Järppilän historiallinen empiretyylinen kartano on valmistunut 1830-luvulla, mutta ensimmäinen kartano-linna nousi Taivassaloon jo 1500-luvun loppupuolella. Tämän linnan kivistä on rakennettu nykyisen kartanon muuta taloa vanhempi kellarikerros.

Kellareita on käytetty aikanaan vankilana, ja niissä asustaa myös Valkea Rouva, jonka läsnäolon voi aistia talon saleissa yhä tänäänkin.

Myös Ketarsalmen kievari on historiallinen kohde. Yli satavuotias graniittinen nähtävyys ja hyvällä tavalla nostalginen maalaisravintola saariston rengastien varrella.Kievarissa on päivittäin tarjolla buffet-lounas, minkä lisäksi sen tilat sopivat kaikenlaisten tapahtumien pitopaikaksi.

Pihapiiristä löytyvässä Tukikohta Motissa korsuineen voit halutessasi tutustua jatkosodan korpisotilaan rintamaolosuhteisin.

Järppilän kartano
Järppiläntie 64, 23210 Taivassalo
www.jarppila.fi

Järppilän kartanoon ja sen ihmeisiin voi tutustua paitsi oman ryhmän mukana varatulla ryhmäretkellä, niin myös yleisöpäivillä ilman ryhmää.
Yleisöpäivät 2021 (alkukesä)
Seuraamme koronavirustilannetta – noudatamme THL:n ohjeita.
La 12.6. klo 11-17 (ennakkovaraus www.jarppila.fi)
La 3.7. klo 11-17 (ennakkovaraus www.jarppila.fi)
Su 4.7. klo 11-17 (ennakkovaraus www.jarppila.fi)
La 10.7. klo 11-17
Su 11.7. klo 11-17
Muut kesän yleisöpäivät ilmoitetaan myöhemmin.
Alueelle ei pääsymaksua.
Sisäänpääsy kartanoon: 20 € sis. pullakahvit kartanon salissa