Pihlajanmarjat

Uudessakaupungissa tapahtuu 10.-30.9.2021

Tapahtumia

MLL Ipana-Messin tapahtumia
Rantakatu 15, Uusikaupunki. Toiminta on ilmaista ja kaikille avointa. Vapaaehtoinen kahvi-/teemaksu.
Ma klo 13.30-15.30, Perhekahvila
Ti   klo 9.30-12.30, Perhekahvila
Ke klo 9.30-12.30, Vauvakahvila
To klo 17-19, Iltaperhekahvila
Lisätietoja ja ohjelman voi tarkistaa www.facebook.com/mlluusikaupunki

Tutustu Uuteenkaupunkiin pyöräillen to 16.9. ja ma 20.9. klo 17-19.30
Lähde tutustumaan pikkukaupungin kaupunginosiin ja niiden historiaan, tarinoihin ja nykypäivän elämään Vakka-opiston järjestämillä pyöräretkillä! Osallistujat jaetaan kahteen ryhmään. Ensimmäisenä kurssi-iltana ma 16.9. klo 17-19.30 toinen ryhmä kiertää pohjoiset kaupunginosat (mm. Janhua, Santtio, Hiu, Saarnisto, Ruokola), toinen eteläiset kaupunginosat (mm. Sorvakko, Ykskoivu, sairaala-alue, Hakametsä). Seuraavana kurssi-iltana ma 20.9. klo 17-19.30 samat ryhmät kiertävät päinvastaiset lenkit. Kilometrejä kertyy n. 15 km/ilta. Pyöräilytahti on rauhallinen sisältäen pysähdyksiä evästaukoineen mielenkiintoisissa paikoissa, omat eväät ja juomapullo mukaan. Lähtöpaikka Uudenkaupungin tori (Alinenkatu 32). Oppaina Tuula-Riitta Karlin ja Riitta Kilkku Uudenkaupungin matkailuoppaista. Ilm. 10.9. mennessä www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai opiston toimisto puh. 050 420 5266.

Kansainvälisenä rauhanpäivänä ti 21.9.
Tie Uudenkaupungin rauhaan -kierros klo 17-18  (ilmoittautuminen 21.9. kierrokselle)
Tunnin mittaisen kierroksen lähtöpaikka on Pakkahuoneen vierassatama ja kierros päättyy Rauhanpuistoon. Pieni kävelykierros suurten asioiden tapahtumapaikoilla. Tori ja rauhan muistomerkki ovat tuttuja, mutta missä asuivatkaan rauhanneuvottelijat ja missä sijaitsivat heidän kansliansa? Mistä rauhanneuvotteluissa oikeasti keskusteltiin? Uudenkaupungin matkailuoppaiden rauhateemaisella opastetulla kävelykierroksella käydään läpi suuren Pohjan sodan, isovihan ja Uudenkaupungin rauhan aikaisia tapahtumia kaupungissamme ja myös muualla Suomessa. Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa rauhateemaiset kävelykierrokset kaupunkilaisille ja vierailleen. Kierroksille on ilmoittauduttava ennakkoon viimeistään kierrosta edeltävänä päivänä.
Ennakkoon ilmoittautumalla kierros voidaan toteuttaa myös englannin kielellä. Lisätietoja: matkailu@uusikaupunki.fi http://uki.fi/rauha300


Suviuintia Haimion Metsälehdossa tiistaisin klo 18-20
Metsälehdon sauna, Haimiontie 365, Uusikaupunki
Tiistaiset suvi-uinnit Metsälehdossa 14.12. asti klo 18-20. Sauna on lämmin klo 18 alkaen.Saunamaksu on 2 €/aikuiset ja 1 €/lapset alle 12 v. Tervetuloa kaikki halukkaat nauttimaan uimisesta ja saunomisesta! Ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.
Mukaan saa tulla vain terveenä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta! L
Lisätietoja tapahtumasta:

https://vakkasuomenlatu.suomenlatu.org/ajankohtaiset/


Merellinen ilta to 23.9. klo 18-20
Kulttuurikeskus Cruselli, Kullervontie 11 A, Uusikaupunki. Luennoitsijana Jarmo Saarinen, Uudenkaupungin Kala Oy. Kansalaisopiston ja Uudenkaupungin Merihistoriallisen yhdistyksen järjestämät, suuren suosion saavuttaneet merelliset illat jatkuvat tuttuun tyyliin. Illat ovat avoimia ja maksuttomia kaikille merellisestä historiasta kiinnostuneille. Vapaa pääsy.

Koko perheen syysrieha Santtiorannassa la 25.9.2021 alk. klo 14
Santtioranta Camping, Kalalokkikuja 14, Uusikaupunki.
Syystapahtuma koko perheelle. Ohjelmassa klo 14 alkaen.
*Luontobingo *Pomppulinna  *Pihapelejä  *Keppihevosrata  *Ongintaa
Klo 16-18 Rami Helle open mic
Klo 17 alkaen grilliherkkuja kokkien valmistamana
Klo 19-22 Tanssiyhtye Kuparikuu
Klo 20 Ilotulitus
Koko päivän on saatavilla kahvia, kaakaota, Pakkahuoneen munkkeja, lämpimiä juomia drinkkibaarista, Santtioranta menun annoksia. Santtioranta Camping palvelee 30.9. asti joka päivä klo 8-22. Lisätietoja: santtioranta@karilla.fi, puh. 041 3144890
http://www.karilla.fi/santtioranta


Sotien ja rauhojen historiaa Suomessa 1721-1809 luento ti 28.9. klo 18.00-19.30
Etäluento. Luento on osa Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Ruotsin valtakunnan Venäjän vastainen raja muutti muotoaan neljä kertaa vuosien 1721-1809 välisenä aikana. Kaikki rajamuutoksia edeltäneet sodat käytiin nykyisen Suomen maaperällä ja myös rauhanteot kantoivat suomalaisten paikkakuntien nimiä: Uusikaupunki 1721, Turku 1743, Värälä 1790 ja Hamina 1809. Luennolla Suomen historian professori Kirsi Vainio-Korhonen Turun yliopistosta pohtii sitä, millaiset tapahtumakulut johtivat näihin konflikteihin ja mikä merkitys näillä 1700-luvun sodilla ja rauhoilla oli tuon ajan suomalaisille.
Ilmoittaudu mukaan etäluennolle tästä. Lisätietoja: toimisto@vakkaopisto.fi   http://www.vakkaopisto.fi

Ravintoloiden ohjelmaa

Captain´s Makasiini, Aittaranta 12, Uusikaupunki. Koko kesän nautitaan live musiikista Captain´s Makasiinin terassilla.
La keikat alkavat klo 20.30. Vapaa pääsy.  
La 18.9. Annika Nord         La 25.9. Mikko Mäkeläinen

Elokuvat

Kuvala Uusikaupunki, Alinenkatu 16.
Katso koko ohjelmisto: https://www.kuvatahti.fi/fi_FI/categories/2-elokuvat

 

Museoissa historia elää

Wahlbergin museotalo
Ylinenkatu 11. Avoinna ti-pe klo 12-15 tai sopimuksen mukaan. Ryhmät aina sopimuksen mukaan. Wahlbergin museotalo on Uudenkaupungin museon pääkohde, joka sijaitsee ruutukaava-alueella, entisessä komeassa tupakkatehtailija Fredrik Wahlbergin porvaristalossa. Talon huoneissa ovat säilyneet koristeelliset kaakeliuunit ja taidokkaat kattomaalaukset aivan 1900-luvun alusta. Osa uuneista ja kattomaalauksista sekä salongin käsinmaalatut tapetit ovat alkuperäiset jo 150 vuoden takaa. Wahlbergin talon alakerran huoneissa voi melkein kuvitella piipputupakan tuoksun ja naisten silkkihameiden kahinan.
Museotalon yläkerrassa esitellään tunnelmallisesti paikkakunnan merellistä historiaa. Merimieskirstut, matkamuistot, laivataulut tai kapteenin navigointivälineet kertovat mielenkiintoisesti tästä historiasta. Myös uudempi laivanrakennus ja telakkatoiminta ovat saaneet paikkansa museon yläkerrassa. Perusnäyttelyn lisäksi museotalossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.
22.10.2021 asti esillä näyttely Rauhan paikka, joka esittelee sitä Uuttakaupunkia, joka oli suuren Pohjan sodan vuonna 1721 päättäneen Uudenkaupungin rauhan näyttämönä.
Tulethan museovierailulle vain terveenä ja oireettomana. Museossa on asiakkaillemme vahva kasvomaskisuositus. Muokkaamme ohjeita ja sallittua ryhmäkokoa vallitsevien määräysten mukaan.
Hinnat: Aikuiset 5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Museokortilla vapaa pääsy.
http://uusikaupunki.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/museo/museokohteet/wahlbergin-museotalo

Uudenkaupungin Automuseo
Autotehtaankatu 11. Avoinna joka päivä klo 11-17. Automuseon kokoelmissa on reilusti yli sata autoa, hyvä valikoima veteraanimopoja, muutama moottoripyörä sekä kaksi lentokonetta. Kolmessa avarassa näyttelyhallissa on myös paljon muuta nähtävää. Autojen merkki- ja mallivalikoima on monipuolinen, Kupla-Volkkarista Cadillaciin ja enemmänkin. Hinnat: 10 €/aikuiset, 5 €/lapset, 8 €/eläkeläiset.
www.visituusikaupunki.fi/fi/nakemista-ja-tekemista/automuseo

 

Tutustu monipuolisiin näyttelyihimme

Runokulman Galleriassa – Mervi Levasen maalauksia 25.9. asti.
Ylinenkatu 38 B, Uusikaupunki. Runonkulman Galleriassa on esillä Mervi Levasen maalauksia Sininen on sitruunaa kirpeämpi. Näyttely on avoinna ke 16-19, pe 12-17 ja la 11-15. http://facebook.com/RunonkulmanGalleria

Pakkahuoneen kahvion näyttelytila
Pakkahuoneen kahvila, Pakkahuoneentori 2, Uusikaupunki.
3.10. asti Meeri Koutaniemi, Taidekeramiikkaa. Kahvila on avoinna joka päivä klo 8-20. Pakkahuoneen tapahtumat - Karilla

Galleria-Taidelainaamo Horisontissa näyttelyteemana on Värinä
Alinenkatu 24, Uusikaupunki. Avoinna ke-pe klo 12-15 ja lauantaisin klo 10-13.
Syyskuussa uusi näyttely V ä r i n ä, jossa ovat mukana Hiltu Sallinen, Seija Itäranta, Juhani Vuorisalmi, Valto Vaalikivi ja Heli Sammalisto. Studiossa esittäytyy Esa Mierlahti. Horisontti tarjoaa aloitteleville ja nuorille taiteen harrastajille mahdollisuuden saada teoksiaan esille. Lisätietoja: galleriahorisontti@gmail.com   www.facebook.com/rantagalleria/

Tupsula - tuhansien tupsujen -näyttely
Alinenkatu 24, Uusikaupunki. Avoinna ti-pe klo 13-17 ja la klo 10-14 ja ain ko ovi o auk. Vapa pääsy. Hahmopellosta, Iloisista tuoleista ja virkatusta SAABista tuttu naisporukka on loihtinut noin 14 000 tupsuista tehtyjä hyvänmielen teoksia. Näyttelyssä on esillä esim. kolmen metrin korkuinen tupsuteos Kaupunginlahden rannasta ja torilta, tupsukukkia ja ihastuttavia jakkaroita.

Hetkiä matkaltamme -näyttely Automuseossa
Uudenkaupungin Automuseo, Autotehtaankatu 11, Uusikaupunki.
Turkulaisen Raunistulan nukkekotikerhon juhlavuoden näyttely kokoaa yhteen kymmenen vuoden aikana tuotetut pienoisteokset. Näyttely on avoin yleisölle museon pääsymaksua vastaan, joka päivä klo 10-18. Näyttely esittelee kiehtovia minimaailmoja aina satu- ja fantasiamaailmoista arkisiin ympäristöihin, kuten vinttiin ja vessoihin. Esillä on yli 40 työtä.

Kulttuurikeskus Cruselli – Jussi Mikael Grönlundin muistonäyttely 13.9.-4.10.
Kulttuurikeskus Cruselli, Kullervontie 11 A, Uusikaupunki.
Avoinna yleensä ma-pe 10-16, la ja su 13- 18. Joinakin päivinä pidenpään, tarkista päiväkohtaiset aukioloajat JUSSI - Auringon laskiessa. Juhani Mikael Grönlundin Muistonäyttely | Uusikaupunki.fi Jussi Mikael Grönlund (1944-2020) teki kuvataidetta koko elämänsä ja häntä voisi kutsua taivaan ja meren maalariksi. Jussi maalasi vähintäänkin toistatuhatta tutkielmaa auringonlaskuista, osa niistä tuhoutui 80-luvun loppupuolella tulipalossa. Lähes kaikki maalaukset hän jätti kesken eikä signeerannut niitä. Olemme nyt tuoneet esille ja kehystäneet isän elämänmittaisen "prosessin". Jussi ehti antaa siunauksensa töiden esille tuomiseen. Vuoden ITE - taiteilija Jori Tapio Kalliola oli Jussin läheisin ystävä ja Kalliola teki Jussista veistoksen hänen loppuvuosistaan. Tämä työ, installaatio ”Maalari” on mukana Kulttuurikeskus Crusellin näyttelyssä. Grönlundin maalaukset ovat pääosin eri kokoisia öljyvärimaalauksia - ja tutkielmia kankaalle ja kovalevyille. Aiheissa toistuvat auringonlaskut, pilvet, puut, veden heijastukset, maisemanäkymät ja ”se” eli keskeneräinen purjelaiva lukemattomissa eri sävyissä. Tämän voisi tulkita suurena ísän kaipuuna (merikapteeni-isä) tai suurena kaipuuna vapauteen. Jussi oli sydämeltään purjehtija. Kertoivat tyttäret, Mi ja Li

Galleria Raimon Kammari – Aseeton Suomi -näyttely 1.-30.9.
Pankkitie 1, Kalanti. Avoinna ti 13-19, ke-pe klo 10-16. Aseeton Suomi yhteisnäyttelyssä on teoksia seitsemältä taiteilijalta, he kaikki asuvat Vilppulassa Väinölän yhteisössä. Värikkään näyttelyn tarkoituksena on nostaa esiin ihmisten veljeyden ja väkivallattoman maailman ihanteita. Väinölän yhteisön taiteilijat pyrkivät tuomaan näyttelynsä paikkoihin joissa eivät vielä ole olleet ja missä käy tavallisia ihmisiä. Lisätietoja: Kalannin kirjasto | Uusikaupunki.fi

 

Liikuntaa ja luontoa

Uudenkaupungin uimahalli
Koulupolku 5, Uusikaupunki, puh. 050 420 5203. Uimahalli on oikea vesiliikunnan keidas. Saman katon alta allasosaston lisäksi löytyvät mm. kahvio, kuntosali, judosali sekä rohkeimmille hauska vesiliukumäki.  
Ma   8.00 - 21.30
Ti     6.00 - 21.30
Ke  11.00 - 21.30
To    6.00 - 21.30
Pe   8.00 - 21.30
La  12.00 - 17.30
Su  12.00 - 17.30
Uintiaika päättyy arkisin klo 21.00 viikonloppuisin klo 17.00. https://uusikaupunki.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/uimahalli/vesiliikunta

 

Matalan kynnyksen sunnuntaiset maastopyöräilylenkit sunnuntaisin 31.10. asti
Kokoontuminen Pingviinipuistossa, Ruokolanjärven rannalla.
Vakka-Suomen Ladun matalankynnyksen maastopyöräilyt jatkuvat sunnuntaisin alkaen klo 12:00. Vetäjänä koulutettu maastopyöräilyohjaaja Timo Majuri, p. 040 7427222. Mukaan voi hyvin lähteä, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta maastopyöräilystä. Lenkeillä ajetaan sen mukaan, minkä tasoisia osallistujia on mukana. Vaatetus kannattaa valita sään mukaan ja kypärän käyttö on turvallisuuden vuoksi edellytys osallistumiselle. Myös suojuksien käyttö on suositeltavaa, esim. ajohanskat. Suomen Ladun/Vakka-Suomen Ladun tapahtumissa on voimassa tapaturmavakuutus ja vastuuvakuutus. Osallistujilla on suositeltavaa olla myös oma kattavampi tapaturmavakuutus. Lisätietoja: puh. 040 7427222 Timo Majuri. https://vakkasuomenlatu.suomenlatu.org/ajankohtaiset/

 


Korihait - harjoitusotteluita ennen korisliigan alkamista 
Uusikaupunki Areena (Pohitulli), Pohjoistullitie 3, Uusikaupunki Korihait pelaa ennen kauden alkua kolme harjoitusottelua.
Harjoitusottelut:
pe 10.9. Korihait - Lapuan Kobrat.
ti 21.9. Korihait - Pyrintö
pe 24.9. Korihait - Bisons.
Kaikki ottelut alkavat klo 18.30. Lipun hinta on 5 €. Ovelta tuntia ennen ottelun alkua. Kausikortilla pääsee luonnollisesti otteluihin.
Yleisöä pyydetään ottamaan huomioon koronaturvallisuus: saavu peliin oireettomana, huomioi käsihygienia ja etäisyydet sekä otteluissa on voimassa Suomen Koripalloliiton säätämä maskipakko. Lisätietoja: http://www.korihait.fi

Uudenkaupungin rauha -suunnistus
Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on tehty yhteistyönä uusikaupunkilaisten opettajien ja museon kesken mobiilipeli, jota pelataan älypuhelimella tai tabletilla. Peli tutustuttaa Uudenkaupungin rauhan paikkoihin.
Suunnistus tapahtuu keskustan alueella. Peli alkaa "Pookin kulmalta" eli Koulukadun ja Ylisenkadun risteyksestä, missä on ensimmäinen ”rasti”. Suunnistuksen kohteet kierretään numerojärjestyksessä. Kartan voi hakea Wahlbergin museotalosta (Ylinenkatu 11, ti-pe klo 12-15), Passarista (Rauhankatu 10, ma-pe klo 9-15). Jokaisessa kohteessa on tehtävä, joka aukeaa pelialustalla, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia. Peli on avoinna 22.10.2021 asti osoitteessa play.seppo.io. Pelaajan tulee ensimmäisen rastin kohdalle, kirjoittaa nettiselaimeensa play.seppo.io, ja kirjautua sivustolle pelaajana. Suunnistamaan päästäkseen näppäillään pelikoodi 4AGAC7. Kannattaa laittaa puhelimen tai tabletin sijaintitiedot päälle.  Lisätietoja ja ladattava kartta http://www.uudenkaupunginmuseo.fi

Pamprinniemen luontopolku Pyhämaassa
Luonnonkauniissa Pyhämaassa sijaitsee merellinen Pamprinniemen luontopolku. Sen pituus on noin 4 km. Lähtö polulle tapahtuu Pyhämaan Kettelistä, Hauintien varrelta (opasteet paikan päällä). Alue on sekä luonnon- että linnustonsuojelun kannalta merkittävä, sillä se on säilynyt luonnonmukaisena ja kuuluu Natura 2000 –alueisiin. Polku tutustuttaa kulkijansa upeaan merelliseen luontoon, mutta toisaalta luontopolun keskivaiheilla on paikoin iäkästä kuusivaltaista korpipainannetta sekä vanhoja ja uhkeita mäntyjä. Myös lintukanta on monipuolista. Seurakunta on rakentanut polun varrelle Raamattuaiheisia tauluja, joiden teemat vaihtuvat vuosittain. Kartan luontopolusta löydät täältä.

Velhoveden rengastie
Velhoveden Rengastie vie Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri. Pituutta pääreitillä on noin 50 km. Rengastien sivureitit vievät Lepäistentien ja Lyökintien kääntöpaikoille, Pyhämaan kirkonkylään ja Pitkäluodon niemenkärkeen sekä Männäisten ruukkialueelle. Pääreitti on viitoitettu myötäpäivään tienvarren pyöräilyreittimerkeillä. Pääreitti on merkitty oranssilla ympyrällä, sivureitti vihreällä ympyrällä. Reitin suunta on merkitty nuolella. Tällä reitillä pyöräilet tai autoilet saarelta toiselle. Karttaesitteestä (jaossa matkailutoimistossa) ja nettisivuilta löydät numeroidut maisema- ja levähdyspaikat, uimarannat, mielenkiintoiset kohteet ja palvelut. Velhoveden tarinapaikat on merkitty esitteeseen ja nettisivuille aakkosilla ja mastoon aakkosellisin opastein. Pääreitillä opastaulut ovat oranssit, sivureitillä vihreät. Opastaulut on varustettu ruutukoodeilla, jotka toimivat matkapuhelimen sovelluksella. Ruutukoodista aukeavasta linkistä voit lukea tarinat puhelimestasi. Tarinat myös esitteessä. https://uusikaupunki.fi/velhovedenreitti/

Muista myös

UkiAr-lisätyn todellisuuden mobiilisovellus
Koe Uudenkaupungin menneisyys täysin uudella tavalla! Lisättyä todellisuutta hyödyntävä UkiAR-mobiilisovellus on vapaasti ladattavissa GooglePlay ja App Store sovelluskaupoissa. Sovellus tarjoaa mukavaa omatoimista tekemistä, silloin kun itselle parhaiten sopii, yksin, kaksin tai yhdessä perheen, kavereiden tai vaikka työ- tai opiskeluporukan kesken. Sovelluksessa on tarinoita 14:ssa pisteessä Kaupunginlahden rannalla ja keskusta-alueella. Sovelluksen oppaana kulkee Rauha-niminen piikatyttö 1800-luvulta, joka ilmestyy mobiilisovelluksen näytölle kartalla näkyvissä tarinapisteissä. Hän on jotenkin jäänyt aikaan kiinni ja kertoo havaintojaan merellisestä ja historiallisesta kaupungistamme reilun 150 vuoden ajalta ja muistelee vähän vielä menneitäkin. Tukenaan tarinoille hän esittelee vanhoja valokuvia Uudenkaupungin museon kokoelmista. Lisätietoa ja sovelluksen latauslinkkeihin: https://visituusikaupunki.fi/UkiAR

Kulttuuripolku-esite
Kulttuuripolku-esitteen ja kartan avulla voit tutustua Uudenkaupungin historiaan, nähtävyyksiin sekä muistomerkkeihin omatoimisesti. Tämän historiapainotteisen reitin pituus on noin neljä kilometriä ja sen voit taittaa mukavasti kävellen tai vaikkapa polkupyörällä. Reitti alkaa entiseltä Raatihuoneelta ja kiertää viehättävässä puutalokeskustassamme. Reitin varrella on merkittynä 33 erilaista kohdetta. Esitteessä kerrotaan myös mitä näissä kohteissa on sijainnut aiemmin, ja missä käytössä ne ovat nyt. Kulttuuripolku on mainio infopaketti niin turisteille kuin kaupunkilaisillekin. Alla linkit esitteen sähköiseen versioon. Paperisen esitteen voit tarvittaessa noutaa käyttöösi toimistoltamme, Rauhankatu 10 (Palvelupiste Passari/matkailutoimisto). Esitteestä on saatavilla myös englanninkielinen versio.
Linkki Kulttuuripolku-esitteeseen     Karttalinkki esitteen karttaan.

Ulkoile ja tutustu Uuteenkaupunkiin - Etsi piilossa olevat pikkupatsaat!
Piiloleikki on sarja pieniä maastoon piilotettuja pronssiveistoksia, joita voi etsiä digitaalisen tai painetun kartan avulla. Jokaiseen reittiin liittyy mobiilipeli, joka auttaa katsomaan ympäristöä eri näkökulmista ja oppimaan uusia asioita. Etsiminen on osallistujille maksutonta. Piiloleikki on yhteisötaiteen ja aarteenetsintäpelien (esim. geokätköily) yhdistelmä. Nuoret ovat tehneet patsaat työpajoissa, ideoineet ja suunnitelleet reitin. Reitti kulkee kaupunginlahden molemmin puolin ja sen pituus on noin 4-5 km. Piiloleikkiveistoksia voit etsiä osoitteessa: https://piiloleikki.fi/  Paperisia karttoja on jaossa mm. Passarissa, uimahallilla, kirjastossa ja museossa. Reitin voi kulkea joko paperisen kartan tai mobiilipelin avulla.

Tutustu Uudenkaupungin historiaan mobiilioppaiden avulla
Uudenkaupungin museon oppaista löydät monipuolisesti tietoa kaupungin menneisyydestä. Kaupungin sykkivä sydän on Kaupunginlahti rantabulevardeineen. Mutta mitä sen ympärillä on ennen ollut? Entä mikä mahtaa olla tuo punaiseksi maalattu pitkä puurakennus Ruokolanjärven rannalla? Kukahan on tehnyt nuo Rauhanpuiston patsaat? Mitenköhän uusikaupunkilaisnuoriso on ennen viettänyt vapaa-aikaansa, ja etenkin missä? Millaista oli Uudenkaupungin elämä sisällissodan aikana? Mitkä olivat lapsille merkityksellisiä paikkoja runsaan sadan vuoden takaisessa Uudessakaupungissa? Ja missä se Uudenkaupungin rauha 1721 oikein solmittiin? Näihinkin kysymyksiin löytyy vastaukset Uudenkaupungin museon julkaisemista Seinätön museo -mobiilioppaista.  Opas Ruokolanjärven ympäristön historiasta ja opas Uudenkaupungin rauhan tapahtumapaikkoihin ovat myös kuunneltavissa.
Saat lisätietoa ja linkit oppaisiin Uudenkaupungin museon sivuilta:  http://tarinasoitin.fi/uudenkaupunginmuseo  museo@uusikaupunki.fi, puh. 044 351 05447.

Uudenkaupungin museon verkkonäyttelyitä
Uudenkaupungin museon sivujen kautta pääset tutustumaan useisiin verkkonäyttelyihin. Virtuaalisesti voi tutustua mm. Uudenkaupungin talojen tarinoihin, jatkosotaan, joulu- ja uuden vuoden perinteisiin tai lyhyille virtuaalikierroksille Wahlbergin museotaloon jne. Verkkonäyttelyihin pääset http://www.uudenkaupunginmuseo.fi

 


Matkailutoimisto
neuvoo ja palvelee kaikissa Uudenkaupungin matkailuun liittyvissä asioissa: käyntikohteet, tapahtumat, esitteet, kartat, opasvälitys, retkipaketit ryhmille, polkupyörävuokraus kesällä (myös sähköpyöriä), verkkokalastus- ja yleiskalastusluvat kaupungin vesille. Toimistossa on myynnissä Uusikaupunki-aiheisia postikortteja ja kirjoja, Crusell-viikon tuotteita ym. Myymme lippuja myös Crusell-viikon konsertteihin sekä Lentävän Lokin kesäteatteriesityksiin. Asiakkaiden käytössä on tietokone ja langaton netti.

Palvelupiste Passari
toimii samassa rakennuksessa matkailutoimiston kanssa ja palvelee kaupunkilaisia sekä tänne muuttavia.


Toimistomme ovat avoinna: ma-pe klo 9-15.00.


Lisätietoja:
https://uusikaupunki.fi/tapahtumakalenteri
visituusikaupunki.fi

Uudenkaupungin matkailutoimisto
Rauhankatu 10, Uusikaupunki.
puh. 050 420 5333, 050 420 5425
matkailu@uusikaupunki.fi

Muutokset mahdollisia

Jaa:

facebook twitterbird