Oppaat_ja_museoväki

20. Opasruusu Uudenkaupungin museolle

21. helmikuuta vietetään kansainvälistä matkailuoppaiden päivää. Uudenkaupungin matkailuoppaat juhlistavat opaspäivää jakamalla vuosittain ruusun sellaisille paikallisille tahoille tai henkilöille, jotka ovat työllään ja toiminnallaan tehneet kaupunkiamme myönteisellä tavalla tunnetuksi. Uudessakaupungissa on tällä hetkellä 19 auktorisoitua matkailuopasta.

Tämänvuotinen ruusu ojennettiin Uudenkaupungin museolle

Palkitsemisen perusteena on pitkäjänteinen ja alati uusia näyttelyitä ja kokemuksia tuottava työ, jota museo tekee Uudenkaupungin historian elävöittämiseksi. Museon näyttelyt antavat monipuolisen kuvan Uudenkaupungin historiasta. Uudenkaupungin museolla on perusnäyttelyn lisäksi vuosittain vaihtuvia näyttelyitä Wahlbergin talossa, jonka piharakennuksissa on myös erityisesti lapsille sopivia kohteita.

Museo järjestää museo-opetusta niin päiväkoti-ikäisille kuin lukiolaisillekin. Eri aihepiirien museoillat ja opastetut hautausmaakierrokset ovat olleet vuosien ajan hyvin suosittuja. Museon kuvakokoelmaa käyttävät ahkerasti niin uusikaupunkilaiset yritykset kuin yksityisetkin ja näistä vanhoista kuvista saavat paikkakuntalaiset ja matkailijatkin nauttia eri kohteissa. Viime vuonna valokuvia toimitettiin asiakkaille noin 1000 kappaletta.

Museo on aktiivinen sosiaalisessa mediassa: Facebookissa seuraajia on 2400, Instagramissa 640 ja Twitterissä 730. Mobiilisovelluksissa Uudenkaupungin museo on ollut ensimmäisten joukossa Suomessa. Museon työntekijöitä on vain kolme, mutta kun heillä on osaamisen lisäksi aito innostus ja kiinnostus Uudenkaupungin historiaan, sen tapahtumiin ja ihmisiin, niin hyvää tulosta syntyy. Sen ovat huomanneet niin paikkakuntalaiset kuin matkailijatkin.

Uudenkaupungin museon päämuseo on vanha ja komea Wahlbergin talo kaupungin keskustassa Yliselläkadulla. Lisäksi museoon kuuluvat kesäisin avoinna olevat Luotsimuseo Vallimäellä ja Merimiehenkoti Myllymäen reunassa. Kalannin kotiseutumuseo on avoinna tilauksesta. Crusellin taidenäyttelyt kuuluvat myös museon alaisuuteen.

Ruusun jakoivat kunniakirjan kera Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat; puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin ja varapuheenjohtaja Riitta Kilkku. Ruusun ja kunniakirjan vastaanottivat Uudenkaupungin museon työntekijät museonjohtaja Mari Jalava, museoamanuenssi Jonna Junkkila sekä museoavustaja Annukka Markela-Välimäki. Opasruusu jaettiin nyt 20. kerran. Edellisvuonna ruusun sai Hotelli Aquarius ja viime vuonna Kenkäkauppa Alina.

Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät opastetun kiertoajelun kaupungin keskusta-alueella Uudenkaupungin syntymäpäivänä 19.huhtikuuta. Toukokuussa jatkuvat suositut kotiseuturetket Lokalahdelle 3.5., Kalantiin 15.5. ja Pyhämaahan 23.5. Lisäksi on tulossa opastettu iltaretki Laitilan Valkojärven ympäri 14.6. ja päivän retki Kustavin kautta Brändöön 26.5. Uutta ovat heinäkuussa keskiviikkoiltapäivisin järjestettävät opastetut kierrokset Kaupunkijunassa.

 

Jaa:

facebook twitterbird

banneri_zupticket_pieni_1140x134.png