Kaupunginlahti_iltakuva

Hurmaava Uusikaupunki

YLLÄTTÄÄ VIERAILIJAN MONIPUOLISUUDELLAAN

Yli 400-vuotta vanha, merellinen Uusikaupunki, vie vierailijan eteläeurooppalaisen rantakaupungin tunnelmaan. Sympaattiset puutalokorttelit, uniikit ja mielenkiintoiset nähtävyydet ja tapahtumat, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, paikallisten herkkujen kahvilat ja ravintolat sekä upeat meri- ja luontokohteet houkuttelevat ja tarjoavat vierailijoille yksilöllisiä elämyksiä ympäri vuoden.
 

Puutalobongarin päiväuni

Upean rantabulevardin tarinaseinät ja kivetyksiin upotetut merelliset ajatukset muodostavat ikään kuin ulkoilmamuseon. Suloisissa, 1800-luvun makasiineissa, on joskus varastoitu suolaa, mutta nyt niiden ravintoloissa ja terasseilla on varsin makea meininki. Uniikkien putiikkien tarjontaa täydentää kesän ajan keskustassa avoinna oleva Uki Outlet -myymälä.
 Empiretyylinen puutaloalue on yksi maamme laajimmista ja parhaiten säilyneistä. Puutalojen pihoille pääsee tunnelmoimaan Pihat ja puutalot -kävelykierroksillaOpastettujen kierrosten teemoina ovat lisäksi Uudenkaupungin rauha, Tarinoiden Kaupunginlahti, Seitsemän suurta paloa, porvarisrouva Sanni Winter sekä uutuutena Myllymäki. ”Dekkarikävelyillä Petäjämäen jäljillä” -kierrosten teemaan johdattelee itse kirjailija Rake Tähtinen.

 

Hauskoja kohteita, mukavia tapahtumia

Taidetalo Pilvilinna taidepolkuineen ja rosarioineen on valloittava elämys. Historiallisessa Wahlbergin museotalossa voi aistia entisajan porvariskodin tunnelmaa ja muistella merenkulun kulta-aikoja.  Merellistä historiaa tarjoilevat myös Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo. Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa riittää nähtävää niin pienille kuin isommillekin autofaneille. Mullistavia keksintöjä ja toimintavapaita laitteita voi ihmetellä Bonk-museossa. Bonkin Lasten Keksimössä voivat lapset rakentaa oman Bonk-koneen.

Pakkahuoneen kesän iltatoriohjelmia eikä lauantaisia Tul toril -teematoreja kannata jättää väliin. Uutuutena ovat kesän Toimintatorstait keskustassa. Santtiorannan leirintäalueella vietetään kesällä maanantaisin Lasten leikkipäivää ja lauantaisin viihdytään livemusiikin ja yhteislaulujen parissa. Myllymuorin heinäkuisilla lasten kierroksilla etsitään kuninkaan aarretta. Jännittävää äänitarinaa ”Mamsellimyllyssä kummittelee” kuullaan Myllymäellä 3.-9.7.

Karjurock-festareilla 20.-22.7. viihdytään huippuartistien parissa. Crusell-musiikkiviikon 22.-29.7. teemana on Unelmia huomisesta ja viikolla ovat mukana WWF ja Ilmastopaneeli. Puupaatteja ja harrasteajoneuvoja ihaillaan Pakkahuoneella ja Möljällä 12.8. Kansainvälisen 17.-19.8. järjestettävän Rauhan Symposiumin teemana on tänä vuonna Viro. Ensimmäistä kertaa 17.8. järjestetään myös Lasten ja nuorten Symposium. Talvikautena nautitaan Uudenkaupungin Teatterin tasokkaista esityksistä ja kesällä viihdytään laadukkaiden kesäteattereiden parissa. Lentävän Lokin kesäteatterissa Kaupunginlahden rannalla nähdään Sisko Istanmäen draamakomedia "Liian paksu perhoseksi" ja Pyhämaan Suviteatterissa Michael Cooneyn farssi "Puhtaana käteen".

Meri- ja luontokohteista sekä monipuolisista harrastusmahdollisuuksista löydät lisätietoja  Meri ja muu luonto- sekä Voimaannu ja virkisty -osioista.
 

Tapahtumien tiedot löydät täältä: tapahtumakalenteri


Tutustu myös TOP 3 listojen avulla tänne juuri muuttaneen sekä täällä syntyneen näkemykset Ugin parhaista paloista.