Veneitä Uudessakaupungissa

Saapuminen Uuteenkaupunkiin

Autolla

Uusikaupunki sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Turusta. Autolla pääsee mukavasti Turusta tai Porin suunnalta E8-tietä kääntymällä Laitilassa lounaaseen tielle 43. Varsinkin, jos tulet Lokalahdelle päin, Turun suunnalta pääse hyvin myös tieltä 192, kääntymällä tielle 194. Tampereelta pääse kätevimmin ajamalla tietä 12 ja kääntymällä Eurassa tielle 43.

Auton voi myös vuokrata vaikkapa Turusta tai Helsingistä esimerkiksi www.hertz.fi ja Uudestakaupungista Auto-Jusasta, Sorvarintie 4 B, puh. 0400 468 558, info@autojusa.fi

Pysäköinti on Uudessakaupungissa ilmaista. Mahdolliset aikarajoitukset kannattaa huomioida.

Bussi

Bussit lähtevät Turusta päivittäin, arkisin jopa tunnin välein. Jatkoyhteydellä Helsingistä noin 10 kertaa päivässä. Busseja tulee myös Raumalta, joko Laitilan tai Pyhärannan kautta. Onnibussit tulevat Laitilaan (18 km Ugista), josta jatkoyhteys Uuteenkaupunkiin. Linja-autoasema sijaitsee Rauhankadulla, torin laidalla. Liput voit ostaa kuljettajalta tai www.matkahuolto.fi

Rautatieasema Turussa

Turun rautatieasemalle pääsee mukavasti kaikkialta Suomesta.
Etäisyys rautatieaseman ja bussiaseman välillä Turussa on vajaa 1 km.

www.vr.fi

Lentoasema Turussa

Paikallisliikenteen linja 1 kuljettaa lentoasemalta Turun keskustaan, matkaa n. 7 km, josta voi jatkaa bussilla Uuteenkaupunkiin.
www.föli.fi

Lentoasema Helsingissä

Helsinki-Vantaan lentoasemalta tulee yli 20 linja-autovuoroa Turkuun ja suoria linjoja Uuteenkaupunkiinkin 4 päivässä.
www.matkahuolto.fi

Matkustajasatama Turussa

Turun satamaan pääset Ruotsista Tukholmasta ja Ahvenanmaan Maarianhaminasta Viking Linella ja Tallink Siljalla. Paikallisliikenteen linja numero 1 kuljettaa satamasta Turun linja-autoasemalle.

 

Ukikyyti 

on Uudenkaupungin oma kuljetuspalvelu Ukin keskustassa ja sen lähiympäristössä kahden euron hintaan. Ukikyyti yhdistää samaan suuntaan ja samaan aikaan kulkevien matkustajien reitit. Kyytiin pääsee myös rollaattorin, lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa. 

  • Palveluaika: ma-pe klo 5.15 - 21.00 ja la klo 10.00 – 14-00. Tilauksen voi tehdä välittömään tarpeeseen tai enintään 5 päivää ennen matkan ajankohtaa
  • HUOM! Palveluaika 6.6.2022-2.7.2022 ma-pe klo 6.15 - 22.00 ja la klo 10 - 14. 

Kyyti tilataan ja maksetaan Matkahuollon Reitit ja liput -sovelluksella. Voit tilata kyydin myös soittamalla numeroon 0800 133 733 (ma–pe klo 8–16), jolloin maksu hoidetaan autossa. Kyytiin pääsee sovelluksen tai asiakaspalvelijan kertomasta paikasta. Lisätietoja ja sovelluksen latauspainikkeet täältä!

Polkupyörä

Uudessakaupungissa ovat lyhyet välimatkat ja hyvät pyörätiet. Velhoveden rengastie on merellinen pyöräilyreitti n. 50 km. Visit Uusikaupunki vuokraa polkupyöriä kesällä.

Taksi

Lounais-Suomen Taxidata, Rauhankatu 10, p. 0210041.
Tori Taksi, linja-autoasema, p. 02 841 2100.

Kävely

Uudenkaupungin keskustassa voit myös mainiosti liikkua kävellen paikasta toiseen, välimatkat ovat lyhyitä.