Kasarminlahden esteetön lintulava

Meri ja luonto

Virkisty ja hurmaannu merestä ja luonnosta 
 

Uudessakaupungissa "meil o meri iha rannas". Merelliseen tunnelmaan pääset jo aivan kaupungin keskustassa, Kaupunginlahden viihtyisällä rantabulevardilla.

Kaupungin edustalla aukeaa kaunis saaristoluonto, jonka idyllisiä saaria ympäröivät Selkämeren kansallispuiston puhtaat vedet. Omalla veneellä saapuvat nauttivat Suomen parhaimmaksikin valitun Pakkahuoneen vierassataman palveluista. Vierassatama löytyy myös idyllisestä Pyhämaan Telakanrannasta ja lisäksi lähisaaristossa on vieraslaitureita ja käyntisatamia, kuten Purjehdusseuran Paviljonki Pietarinkarissa ja Ugin Työväen Moottoriveneseuran retkisatama Haanperänkarissa.

Saariston nähtävyyksiin voi tutustua myös ilman omaa venettä. Viihtyisän M/S Kertun kyydissä voit tehdä huikean merimatkan Isonkarin majakkasaarelle tai lähteä hyljesafarille kauas avomerelle. Kertun kyydissä pääset myös opastetulle linturisteilylle ja tunnelmoimaan lauantain ohjelmalliselle iltaristeilylle. Merikaupungin tarinoita kuullaan M/S Kertun opastetuilla sightseeing -risteilyillä.

Uudenkaupungin alueella on peräti 11 kaupungin ylläpitämää uimarantaa, meren ja järvien rannoilla. Osassa on käytössä myös saunoja. 

Uusikaupunki on myös oiva paikka kalastuksen harrastajille. Kalastuskeskus ja lomakylä Merikoivula tarjoaa hyvät puitteet kalastukseen. Tarvittaessa on saatavilla myös kalastusoppaan palvelut. 

Velhoveden rengastie, saarten lomitse rakennettuine pienine siltoineen, vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Kierroksen voit pyöräillä ja nauttia saariston tunnelmasta pitkän kaavan mukaan. Voit myös hurauttaa reilu 50 kilometriä autolla meri- ja järvimaisemia ihaillen.

Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa. Hiunjärvi luontopolkuineen, keskustan tuntumassa, on maakunnallisesti merkittävä lintujärvi, jolla pesii alueen kokoon nähden varsin monipuolinen linnusto. Kasarminlahden esteetön luontopolku ja lintulava tarjoavat turvallisen ympäristön päästä metsään ja veden äärelle seuraamaan luontoa.

Veneilijät pääsevät herkuttelemaan, kun laituriravintola Odine avautuu jälleen kesän ajaksi Haiduksen saareen. Nimensä ravintola on saanut kahvelikuunari Odinen hylyn mukaan, joka on nähtävissä Vähä-Haiduksen rantavedessä.

Share:

facebook twitterbird