Kurosen joukkue

Harrastukset ja liikunta

Monia mahdollisuuksia liikkumiseen


Uudessakaupungissa aika kuluu kuin siivillä yksin, kaksin, perheen kesken tai vaikka vähän isommallakin porukalla. Vaihtoehtoja urheiluun, seikkailuun tai rentoutumiseen riittää varmasti jokaiselle – ikään tai kuntoon katsomatta. Monet liikuntapaikat sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa, lyhyellä etäisyydellä toisistaan. Palveluja on tarjolla myös vireissä ja aktiivisissa kyläkeskuksissa.

Keskusta-alueelta löytyvät niin uimahalli, jäähalli, urheilukenttä kuin erilaiset liikuntasalit ja kuntokeskuksetkin. Tarjolla on lisäksi ratsastusta, keilausta, melontaa, kalastusta, sukellusta sekä uintia niin kesällä kuin talvellakin. Kaupungin 18-reikäisen golfkentän pelikausi on yksi maan pisimmistä. Hiihto- ja kuntoputki Vahterusringin luistavilla laduilla on aina ihanneolosuhteet liikkumiseen. Putkesta löytyy myös golfsimulaattori. Kaupungin ylläpitämät hiihtoladut tehdään kuntopoluille ja ne ovat käytettävissä sääolosuhteiden mukaan.

Frisbeegolfin ystäville löytyy useita ratoja. Sorvakon alueelle, keskustan tuntumaan valmistui viime kesänä uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata ja ratoja löytyy myös Kalannista, Lokalahdelta ja Pyhämaasta. Kalannissa on myös 21-väyläinen kilpatason frisbeegolfrata. Harjoittelupaikan lisäksi radalta löytyy myös 200-metrinen range.  

Kaupunginlahden rantaan valmistuneet kilpatason Padel-kentät, tarjoavat upeat puitteet tämän supersuositun lajin harrastamiseen. Padelin saloihin voi perehtyä alkeiskursseilla ja pelivälineitä voi myös vuokrata.

Koko perheen Skeittipuisto Pumptrack mahdollistaa niin skeittaajen, scoottaajien kuin pyöräilijöidenkin harrastamisen Kaupunginlahden pohjukassa, upeissa maisemissa. Skeittipuiston vieressä sijaitsee lasten suosittu Leijona-leikkipuisto sekä senioreille suunnattu toimintapuisto.

Retkeilijöille löytyy luonto- ja kuntopolkuja, maastopyöräilyreittejä sekä laavuja ja grillikatoksia. Sorvakon kuntopolun varrella, merellisissä maisemissa, kuntoaan voi kohottaa vaikkapa juoksuportaissa. Pyhämaan Telakanrantaan viime kesänä valmistuneet 62 askelman kulttuuri-portaat soveltuvat myös erinomaisesti liikuntaan.

Urheilullisen päivän jälkeen voit rentoutua ja virkistäytyä saunassa. Saunoja on vuokrattavissa niin keskustassa kuin sen läheisyydessäkin ja käytettävissä on myös muutama yleinen sauna. 

Share:

facebook twitterbird