Syreenit

Uudessakaupungissa tapahtuu - kesäkuun alun menovinkit

1.-12.6. menovinkit – kesäkuu täynnä toimintaa ja tapahtumia. Vehreyttä, kukkaloistoa ja hyvää mieltä, tätä kaikkea ja paljon muuta on kesä. Keräsimme kesäkuun alkupuolen tapahtumia yksiin kansiin etsintää helpottamaan. Kootusta listauksesta löytyvät tapahtumat, museot, monipuoliset näyttelyt, tilaisuudet ja opastetut retket sekä erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti.

Opastettuja kierroksia tai retkiä on tarjolla Vehmaalle ja Uudenkaupungin hautausmaalle. Mitä kaikkea löytyykään Vehmaalta? Se selviää, kun lähdet mukaan Uudenkaupungin matkailuoppaiden opastetulle kulttuuriretkelle Vehmaalle ti 7.6.
Kiveen kaiverrettuja, kulttuurivaikuttajien tarinoita Uudenkaupungin hautausmaalla, on puolestaan opastettu hautausmaakierros kaupungin menneisyyteen ke 8.6.

Uki Open Stage Kultuurikeskus Crusellissa to 9.6. antaa mahdollisuuden esiintymiseen tai voit tulla vain seuraamaan ja kannustamaan esityksiä.

Koko perheen Varhaisperunakarnevaalia vietetään Väättäisten maatilalla la 11.6. Ohjelmassa mm. elävää musiikkia ja lapset voivat tutustua tilan koneisiin. Tottakai myynnissä on varhaisperunaa ja mahdollisuus itse kuokata omat perunat.

Uudenkaupungin kesä starttaa virallisesti lauantaina 11.6., kun kaupungin valtaa legentaarinen Merefesti. Tapahtumia, puuhaa ja tekemistä riittää ihan jokaiselle. Torin ja Rauhanpuiston alueella on mm. halikoiria, tossulätkäturnaus, kasvomaalausta lapsille ja sirkusesitys. Pakkahuoneella voi tutustua Kalannin VPKn ja Meripelastuksen toimintaan. Ihasteltavana on myös Puuppaattei ja Merikeskuskin on avoinna klo 11-16. Kaupunginlahden pohjukassa sekä Leijonapuistossa voi tutustua sähkökäyttöiseen surflautaan ja rohkeimmat voivat ylittää kaupunginlahden vaijerin varassa. Padel-kentällä ja sen läheisyydessä voi kannustaa joukkueita padel- ja katukoristurnauksissa. Tapahtumarikkaan päivän voi päättää livemusiikista nauttien lukuisissa rannan ravintoloissa.

Santtioranta Camping tarjoaa viikoittain ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Alueelle ovat tervetulleita niin majoittujat, kaupunkilaiset kuin turistitkin.

Merelle risteilemään tai retkelle pääsee jälleen M/S Kertulla useana eri päivänä. Kohteeksi voi valita joko hyljeristeilyn Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle tai päiväristeilyn Isokarin majakkasaareen.

Liikunnan ystäville on tarjolla monipuolista tekemistä. Matalan kynnyksen maastopyöräilylenkille voi osallistua Vakka-Suomen ladun ohjaajan kanssa sunnuntaisin. Puistojoogaa voi harrastaa torstaisin ja sunnuntaisin Myllymäellä Satyajoogan ohjauksessa. Suosittua suviuintia voi jatkaa Haimiossa vapaa saunalla joka päivä ja tiistaisin Metsälehdon saunalla. Aurinkoisella säällä voi seurata kesän edistymistä, lintuja ja nauttia luonnosta vaikka Hiunjärven ja Pyhämaassa Pamprinniemen luontopoluilla. Kasarmilahden esteettömällä luontopolulla ja -lavalla pääsee veden tuntumaan seuraamaan luonnon ihmeitä. Lisäksi kaupungin lukuisat frisbeegolfradat tarjoavat monipuolista ulkoliikuntaa koko perheelle.


Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa, kulttuurikeskus Crusellissa ja Pakkahuoneen kahvion näyttelytilassa.


Bonk-museo - kalastajaperheen ihmeelliseen menestystarinaan pääsee tutustumaan tiistaista lauantaihin. Avaa siis ovi hämmästyttävään ja villiin Bonkin maailmaan. Museossa on esillä mm. toimintavapaita koneita, kosmisen terapian sovellutuksia, disinformaatiojärjestelmiä sekä paikallistettuja mustia aukkoja. Piharakennuksessa olevassa Lasten Keksimössä voivat perheen pienimmät suunnitella ja rakentaa oman Bonk-koneen.

Automuseon aarteisiin pääsee tutustumaan päivittäin ja Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon hienon, koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn.

Uudenkaupungin museo on aina oiva vierailukohde. Wahlbergin museotalo esittelee entisajan porvariskodin loistokkuutta sekä merenkulun kulta-aikaa ja juuri avautunut kesänäyttely  Päällepantavaa – Poimintoja pukuhistoriasta tarjoaa monenmoista ihasteltavaa menneiltä ajoilta.


Muistathan osallistua tapahtumiin terveenä.

1.-12.6. tapahtumalistauksen pdf-tiedostoon pääset täältä!

Tapahtumakalenterista löydät lisää tapahtumia ja tiedot kaikista näistä tapahtumista

Jaa:

facebook twitterbird