Pursiseura

Purjehdusseuran Paviljongille haetaan ravintoloitsijaa

Perinteikäs vierassatama ja ravintola
 

Uudenkaupungin Purjehdusseura ry hakee ravintoloitsijaa Purjehdusseuran paviljongille Pietarinkarille kausittaiseen vuokrasuhteeseen.

Pietarinkari on noin 15 minuutin merimatkan päässä kaupungin keskustasta. Seuran perinteinen paviljonki on yli 100 vuotisen matkan aikana toiminut aina sekä purjehduskilpailuiden tukikohtana että kaupunkilaisten ja seuran ravintolana. Viimeisen 20 vuoden aikana ravintolatoimintaa on pyörittänyt seuran ulkopuolinen ravintoloitsija.

Ravintolassa on valmiina ja ilman erillistä veloitusta käytettävissä ravintolatoimintaan tarvittavat koneet, kalusteet ja astiastot. Rakennuksen yläkerrassa on majoitus- ja  suihkutilat henkilökunnalle. Seura on toteuttanut saarella useita investointeja. Kesällä 2017 valmistui erillinen wc–rakennus ja ravintolasalin ikkunat kunnostettiin. Kabinetin ja keittiön peltikatot uusittiin kesällä 2018. Tornin ikkunoiden kunnostus valmistui 2019. Suurempia peruskunnostustarpeita ei ole tiedossa. Laitureiden vaihdot toteutettu 2022.

Vuokraajan käytössä on koko saari sen vierassatamineen sekä sauna ja varastorakennukset. Sauna on käytettävissä myös ulkoiseen vuokraustoimintaan. Seura ja sen jäsenet kokevat saaren tärkeäksi osaksi harrastustaan ja historiallisen paikan ylläpito toteutetaan talkoojärjestelyiden kautta. Saaren kuljetusten osalta seura on valmis auttamaan kontakteissa paikallisesti ja kaupungissa on useampia kuljetukseen soveltuvia aluksia. Seuran tavoitteena on ruokaravintolana toimiva paviljonki, jonka toiminta on sekä ravintoloitsijan että purjehdusseuran kannalta aktiivista ja toteutettu tavalla, josta voi olla ylpeä.

Tiedusteluihin vastaa seuran kommodori Seppo Ylä-Himanka seppo.yla.himanka@gmail.com puh. 0400790432 ja Mika Ranta mika.ranta11@gmail.com puh. 0440714791


 

 

Share:

facebook twitterbird

Pietarinkari, Uusikaupunki

Saari Uudenkaupungin edustalla.