Auringonlaskua Kaupunginlahdella

Maaliskuun menovinkit - kevättä kohti mennään

Maaliskuussa auringon säteitä näkyy yhä enemmän pilviverhon takaa. Mieli kaipaa virikkeitä ja piristystä. Rajoitusten poistuttua on tapahtumatarjontakin lisääntynyt huimaa vauhtia. Kokosimme maaliskuun tapahtumat yksiin kansiin etsintää helpottamaan. Kootusta listauksesta löytyvät tapahtumat, museot, monipuoliset näyttelyt, tilaisuudet ja konsertit sekä erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti.

Tarjolla on mm. tapahtumajärjestäjien ilta, jossa saa ohjeita ja neuvoja tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Lauantaina seurakunta järjestää Yhteisvastuun puuhapäivän. Suositun merellisen illan maaliskuun teemana on Meren muisti. Kauppiaantalon Wanhanajan Popup -Kaffesalonkiin pääsee jälleen ennakkovarauksella herkuttelemaan notkuvien pöytien ääreen kera haudutetun teen tai tuoksuvan kahvin.

Teatteri ja Uudenkaupungin kaupunki haluavat ilahduttaa kaupunkilaisia ilmaisella teatterilla – näytelmän nimi on Köyhdyttyäsi olet kuningas!  Maaliskuun lopulla saa ensi-iltansa Tyttö ja varis -näytelmä, johon lippuja voi varata jo teatterin toimistolta.

Elävän musiikin ystäville on tarjolla konsertteja. Maarit Hurmerinta -duo ja Elävän musiikin paluu -Sunny Side Swing Band esiintyvät Kulttuurikeskus Crusellissa. Vakka-Suomen musiikkiopistollakin on kaksi oppilaskonserttia.

Liikunnan ystäville on tarjolla niin penkkiurheilua kuin omatoimista tekemistä. Korhaiden kotipelejä pääsee seuraamaan Uusikaupunki areenalla. Suosittua avantouintia voi harrastaa Santtiorannan laiturilla sekä Haimiossa vapaa saunalla ja Metsälehdon saunalla. Jäähallissa pääsee puolestaan luistelemaan yleisöluisteluvuorolla sunnuntaisin. Jos ulkoladut mietityttävät pääsee hiihto- ja kuntoputki Vahterusringissä sivakoimaan, lenkkeilemään, rullaluistelemaan ja pyöräilemään aina ihannesäässä.  

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa ja kulttuurikeskus Crusellissa .

Automuseon
aarteisiin pääsee tutustumaan päivittäin ja Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon hienon, koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn.

Uudenkaupungin museo on aina oiva vierailukohde. Wahlbergin museotalo esittelee entisajan porvariskodin loistokkuutta sekä merenkulun kulta-aikaa.


Muistathan osallistua tapahtumiin terveenä. Käytä maskia sekä sisällä että ulkona tilaisuuksissa, joissa ei pystytä pitämään riittävää etäisyyttä. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Maaliskuun tapahtumalistauksen pdf-tiedostoon pääset täältä!

Tapahtumakalenterista löydät lisää tapahtumia ja tiedot kaikista näistä tapahtumista.

Jaa:

facebook twitterbird