Isokari

Isokari - majakkasaari kansallispuistossa

Isonkarin majakkasaari on eteläisen Selkämeren lumovoimaisin matkailukohde.

Isokari tarjoaa matkailijoille hyvän kattauksen palveluita ulkosaariston rauhassa. Pohjanlahden korkeimman majakan vetovoimaa lisää sen ympäristö: saaren ainutlaatuinen ja monipuolinen luonto. Isonkarin saari kuuluu Selkämeren kansallispuistoon.

Upea majakka on peräisin keisarillisen Venäjän ajalta vuodelta 1833. Vierailut edelleen toiminnassa olevaan, 49,4 metriä korkeaan majakkaan tehdään oppaan johdolla. Opastuksia on keskikesällä päivittäin.

186 hehtaaria suurella saarella on majakan lisäksi muutakin nähtävää. Voit vaeltaa luontopolulla, bongata harvinaisia kasveja ja lintuja, rapsutella lampaita ja tunnelmoida rannattoman horisontin äärellä. Saaren nimikkolintujen riskilöiden aamutoimet ovat vertaansa vailla – ne näet yöpymällä Isossakarissa!

Saarelta löytyy mainio kattaus matkailupalveluita: mm. hotelli, ravintola ja vierassatama. Saareen tehdään risteilyjä ja retkiä jäiden lähdöstä pitkälle syksyyn, ja moni tulee majakkasaareen omalla veneellään.

Saaren kesähotelli sijaitsee idyllisessä majakkamiljöössä. Pienessä hotellissa on vain kuusi huoneistoa, joten varaathan oman majakkamatkasi jo keväällä! Keskikesällä saareen kuljetaan M/S Kertulla, ja keväisin ja syksyisin on eriteemaisia matkapaketteja kuljetuksineen.

Isokari tarjoaa hienot puitteet kokouksille ja asiakastilaisuuksille, ja saari on erinomainen paikka viettää merkkipäiviä ja muita juhlia.

Saareen liikennöidään Uudestakaupungista ja keskikesällä myös Kustavista.

Lisätietoa aikatauluista tai hinnoista löydät nettisivuilta www.isokari.fi.

Lämpimästi tervetuloa – joko päiväristeilylle tai viihtymään pidemmäksi aikaa!

info [at] isokari.fi

Share:

facebook twitterbird

Isokari

Sijainti 60° 43,1' N ja 21° 00,9' E
Saari sijaitsee avomerellä, n. 22 km:n päässä Uudestakaupungista.

Kesän 2024 risteilyt M/S Kertulla

Lisätietoa risteilyistä M/S Kertun sivulla.

Opastus saaressa veneilijöille
Kesä-elokuussa joka päivä klo 12 ja 16.

Opastuksen hinta 10 €/aikuinen
ja 5 €/4-12 v. Alle 4 v. maksutta.
Liput ja lähtö Isonkarin satamasta.