Pojat kaupunginlahden rannalla

Menovinkit Uudessakaupungissa 10.-16.7.2023

Perinteinen lomakuukausi on jo hyvässä vauhdissa, säät suosivat lomailijaa ja vaikkei lomaa olisikaan, kivaa näkemistä ja tekemistä löytyy Uudestakaupungista yllin kyllin. Tässä viikon kootut menovinkit jälleen käyttöönne – näitä ei kannata jättää väliin!Myllymuorin lasten seikkailukierroksilla etsitään tiistaisin ja torstaisin klo 11  Myllytontun johdolla kuninkaan aarretta.  Uudenkaupungin perustaja Kustaa II Adolf on kadottanut kallisarvoisen jalokiven ja lapset saavat auttaa sen löytämisessä. Liput kierroksille myydään Doerzin kautta.Matkailuoppaiden rauhateemainen opastuskierros johdattaa osallistujat suurten asioiden tapahtumapaikoille.  Missä asuivatkaan rauhanneuvottelijat ja missä sijaitsivat heidän kansliansa? Entä mistä rauhanneuvotteluissa oikeasti puhuttiin?  Nämä ja monet muut selviävät Tie Uudenkaupungin rauhaan -kierroksella ke 12.7.Keskiviikkoisella Pakkahuoneen ohjelmallisella iltatorilla on tori- ja kirppismyyjien lisäksi aina tarjolla mukavaa ohjelmaa. Tällä viikolla lavalla kuullaan Tuula ”Lulu” Amberlaa.  Pakkahuoneen kahvilassa on ihasteltavana Vakka-Suomen Taideyhdistyksen taidetta.Taidetalo Pilvilinna on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 14-18. Taidetalon, pitsimökin, hauskan taidepolun, rosarion ja kahviterassin lisäksi Pilvilinnassa on viikottain myös ohjelmaa. Torstaisin bingoillaan ja lauantaisin kuullaan Pilvilinnan Pianovartteja. Lisäksi la 15.7. Pilvilinnassa vietetään kirppispäivää.


Lomapäivää voi viettää myös merellä. Upeaan Isonkarin majakkasaareen risteillään viikoittain, aina keskiviikosta sunnuntaihin. Maanantaisin ja tiistaisin risteilyt suuntautuvat Selkämeren kansallispuiston eteläisimpään käyntikohteeseen, Katanpään linnakesaarelle. Perjantai-iltaisin voi osallistua myös parin tunnin mittaiselle opastetulle sighseeing-risteilylle kokemaan kesäinen Uusikaupunki mereltä käsin. Risteilyt varataan täältä.


Toimintatorstaina 13.7. ohjelmassa sukelletaan kierrätyksen maailmaan. Voit tulla itse myymään tai tehdä kirppislöytöjä Rauhanpuiston Takakonttikirppiksellä. Paikalla on myös REKO Uusikaupunki, joten kirppistuotteiden lisäksi voit ostaa paikallisia, lähiruokatuotteita.
Torstain Dekkarikävelyllä uppoudutaan kirjailija Rake Tähtisen johdolla hänen kirjoittamiensa Petäjämäki-jännitysromaanien maailmaan sekä kirjoissa esiintyneisiin murhapaikkoihin ja muihin kirjasarjan keskeisiin paikkoihin. Kierroksen jälkeen voi iltaa jatkaa vaikkapa yhteislaulun merkeissä. Ravintola Pookin pihapiirissa laulellaan torstai-iltana Merellisiä lauluja duo Iiriksen & Päivin johdolla.

Männäisten torilla perjantaina 14.7. esittäytyy JazzKukko-festivaali ja musiikista vastaavat Lassi Kouvo ja Kari Antila Duo. Paikalla on tuttuun tapaan torimyyntiä sekä pop-up kahvilan herkkuja.
Perjantai-iltapäivän tämän kesän uusi viihdyke on kaikille avoimet ja maksuttomat perjantai-bingot Pakkahuoneen torilla. Perjantai-iltaa voi jatkaa vaikkapa Pakkahuoneen terassilla Mikko Itärannan musiikin parissa tai Improvisaatioryhmä Tyhjän Tuolin show’lla ravintola Pookin pihan liiterissä.  
Myös rannan ravintoloissa on herkullisen ruuan lisäksi tarjolla live-musaa. Bistro Bayn terassilla viihdyttää keskiviikkona Ilmari Aitoaho Duo, perjantaina Will-Jam ja lauantaina musapuolesta huolehtii Dj Toni. Captain´s Makasiinin keskiviikon livemusaa tarjoilee Acoustic Duo Ida ja Eero, torstaina Kalle ja Susse, perjantaina Petra ja lauantaina 76 Notes. Ravintola Kirstassa bingoillaan perjantaisin, ja bingon jälkeen iltaa jatketaan Karaokella. Lauantaisin Santtiorannassa laulellaan yhteislauluja Rami Rafaelin johdolla klo 17 alkaen.

Tul toril teematorit jatkuvat lauantaina Senioritorin merkeissä. Musisoimassa ovat Sanna Arell & Elina Ukkonen Duo ja lisäksi nähdään mm. Ansan ja Taunon nukketeatterikupletti -esitys ja muuta mukavaa ohjelmaa.  Nopperlan Antiikkimarkkinoilla Lokalahdella on lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17 tarjolla antiikkia ja vintagea, työnäytöksiä, kahvilan antimia, keräilyä ja taidetta sekä rompetori. Pyhämaan Telakanrannassa järjestetään sunnuntaina 16.7. leikkimielinen Pyhämaa Grand Prix 2023 -keppiskisa, jossa lapset ja lapsenmieliset saavat kisailla keppihevoskisan mestaruudesta. Sunnuntaina pääsee kirppislöytöjä tekemään myös Annen Piha-kirppiksellä Tammiossa.

Lentävän lokin kesäteatterissa, Kaupunginlahden rannalla jatkuvat tiistaina ja keskiviikkona  Liian paksu perhoseksi -kesäteatteriesitykset. Luvassa on draamakomediaa inhimillisyydestä, vahvuudesta ja vähän rakkaudestakin, huumoria unohtamatta. Tiistaina, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina on puolestaan vuorossa Pyhämaan Suviteatterin Puhtaana käteen -esitykset. Farssi joka kutkuttaa nauruhermoja. Suviteatterin lipulla voi tänäkin kesänä ostaa osansa vauhdista, tuskanhiestä ja tuskallisista tilanteista.
 Wahlbergin historiallisessa museotalossa on mielenkiintoinen näyttely ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa”. Näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. Uudenkaupungin museon kesämuseot, luotsien työtä esittelevä Luotsimuseo Vallimäellä sekä merimiesperheen elämään tutustuttava Merimiehenkotimuseo Myllymäen reunalla ovat avoinna päivittäin klo 12-15 ja pikkumuseoihin on vapaa pääsy.

      
Bonk-museon mullistavat keksinnöt ja toimintavapaiden koneiden ja laitteiden tarinat saavat väkisinkin suun pielet kääntymään hymyyn. Bonkin Lasten Keksimössä lapset voivat rakentaa oman Bonk-koneensa. Autofanien kannattaa tutustua myös Automuseon vanhoihin mobiileihin sekä Saab-kokoelmaan. Näyttelyiden ystävien kannattaa piipahtaa Pakkahuoneella, Galleria Horisontissa, Runonkulman Galleriassa sekä Tupsulassa. Tupsulassa voi myös kuunnella vakkasuomalaisia sananparsia Crusellin musiikin siivittäminä, ääniteoksessa ”Tupsula nurkas pauhata vanhoi sananparssi lähiseurult”. 

  

Uudenkaupungin Merikeskuksen Kotien kätköistä II-näyttelyssä on esillä monipuolisesti merellistä historiaa yksityiskokoelmista. Perusnäyttelyssä on mm. useita vanhoja venemoottoreita, suurikokoinen uusikaupunkilaisen Warma-purjelaivan pienoismalli, muita pienoismalleja sekä laivamaalauksia. Merikeskukseen on vapaa pääsy.

POMMISTA BONKKIIN! Henrik Helpiön kädenjäljet retrospektiivinen 70 v -juhlanäyttely on avoinna Gasthaus Pookin ravintolassa, pihapiirissä sekä liiterissä, ravintolan aukioloaikoina.

  

 
Liikuntaa voit harrastaa vaikkapa golf-kentällä, maastopyöräilylenkeillä, uimarannoilla, virkistyssaunoilla, luonto- ja kuntopoluilla, Velhoveden rengastiellä, ulkokoris- tai Padelkentillä, Skeittipuistossa, juoksuportaissa sekä frisbeegolfradoilla. Tarjolla on myös erilaisia ulkojumppia.

Viikon 28 menovinkkilistauksesta löydät nämä ja paljon muuta. Listauksessa myös erilaiset mobiilisovellukset ja reitit, joilla pääset tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti, vaikkapa virtuaalioppaan johdolla. Uudenkaupungin museon uusin sovellus "Crusellin jäljillä" esittelee minkälainen oli se Uusikaupunki, jossa Berdnt Henrik Crusell vietti lapsuutensa.

Katso 10.-16.7. koko viikon tapahtumalistaus!
 

Tästä Uudenkaupungin tapahtumakalenteriin!

Share:

facebook twitterbird