Museon sali

Wahlbergin museotalo

Merenkulun kulta-aikaa ja porvariskodin loistokkuutta

Uudenkaupungin museon Wahlbergin talo esittelee porvariskodin elämää merenkulkukaupungin kulta-aikana sekä kaupungin merellistä historiaa.

Museorakennus on Uudenkaupungin tupakkatehtaan perustajan Fredrik Wahlbergin 1870-luvun alussa rakennuttama komea, entinen asuinrakennus. Talon huoneissa ovat säilyneet vanhat koristeelliset kaakeliuunit ja taidokkaat kattomaalaukset, salongissa jopa käsinmaalatut alkuperäiset tapetit jo yli 150 vuoden takaa. Alakerran huoneissa voi aistia uusikaupunkilaisen porvariskodin elämää 1800-1900 –lukujen vaihteessa. Alakerran näyttelytiloissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.

Purjelaivat työllistivät kaupunkilaisia vuosisatojen ajan. Merenkulun kulta-aikaa esitellään museotalon yläkerrassa. Merimieskirstut, matkamuistot, laivataulut sekä kapteenin navigointivälineet kertovat mielenkiintoisesti tästä historiasta.

Alakerran näyttelytiloihin rakennetaan vaihtuvia näyttelyitä pari kertaa vuodessa. Museon päänäyttely ”Tulisuitsuinen hepo tulee” esittelee 100-vuotiasta Turun-Uudenkaupungin rautatietä eli ”Silakkarataa”.

Wahlbergin talossa myös lapsivieraat on huomioitu. Museotiloissa voi leikkiä salapoliisia ja tehdä erilaisia näyttelyyn liittyviä tehtäviä. Kesäaikana lapsille avautuu piharakennukseen oma leikkipaikka. Piharakennuksesta löytyy myös suutarinverstas. Wahlbergin talon museopuodista löydät uniikit matkamuistot ja tuliaiset.

 

 

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.
Please accept marketing-cookies to watch this video.

 

Share:

facebook twitterbird

Ylinenkatu 11, 23500 Uusikaupunki

Wahlbergin museotaloWAHLBERGIN TALO

Ylinenkatu 11, Uusikaupunki.
puh. 044 351 5447 (toimisto), museo@uusikaupunki.fi

Avoinna 10.6.-25.8.2024 
ma-pe 10-17 ja la-su 11-16
(suljettu 21.-23.6.).

Muina aikoina ti-pe 12-15 tai sopimuksen mukaan (ryhmät aina).
Joulunaikaan laajemmat aukioloajat. 
Yleisöopastus kesäkaudella pääsymaksun hinnalla aina tiistaisin klo 10.30 ja torstaisin klo 15.30.

Pääsymaksut:

  • 5 €/aikuiset, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
  • Ryhmälippu 3 €/henkilö (vähintään 10 h/ryhmä yhteismaksulla. Mahdollinen matkanjohtaja ja kuljettaja ilmaiseksi)
  • Opastus 40 €/ryhmä (arkisin klo 8-16), muina aikoina 60 €/ryhmä. Yhden ryhmän maksimikoko 25 henkeä. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia. Suuremmat ryhmät on jaettava kahteen erikseen opastettavaan ryhmään.
  • Rooliopastusten ehdot ja maksut samat kuin tavallisessa opastuksessa. Rooliopastus tapahtuu museotalon alakerran sisustetuissa huoneissa, opastuksen kesto on noin 30 min. Mikäli ryhmä haluaa opastuksen myös muualla museossa, on se tilattava erikseen (tällöin toisen opastuksen hinta on 30/50 €).
  • Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.
  • Maksuvälineet: Museokortti, käteinen ja debit/credit -kortit, Smartum-kulttuuriseteli, SmartumPay, Edenred mobiili-, kortti- ja setelimaksu sekä ePassi. 
  • Wahlbergin museotalossa on myynnissä Museokortti, joka oikeuttaa sisäänpääsyn yli 300 museoon vuoden aikana. Hinta 74€.