Pakkahuoneen edustaa

Menovinkit Uudessakaupungissa 3.-9.7.2023

Kesäinen sade kastelee luonnon ja raikastaa ilman. Ei hätää - aurinkoakin on luvassa sateen lomassa. Oiva hetki siis osallistua monipuolisiin, mielenkiintoisiin ja mukaansatempaaviin tapahtumiin sekä kohteisiin. Tässä viikon kootut menovinkit – tutustu ja osallistu!

 

 

 

  


 

Myllymäen puistossa pääsee tämän viikon ajan kuuntelemaan päivittäin klo 10-20 uneliaan myllärin jännittävää äänitarinaa – Mamsellimyllyssä kummittelee. Myllymuorin lasten seikkailukierroksilla tiistaisin ja torstaisin etsitään Myllytontun johdolla kuninkaan aarretta.  
 

Taidetalo Pilvilinna on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 14-18. Taidetalon, pitsimökin, hauskan taidepolun, rosarion ja kahviterassin lisäksi Pilvilinnassa on viikottain myös ohjelmaa. Tiistaina Ämpärporin pelimannit musisoivat ja yhteislaulattavat kävijöitä. Torstaisin bingoillaan ja lauantaisin kuullaan Pilvilinnan Pianovartteja.

  

Keskiviikkona pääsee tutustumaan upeaan Myllymäen puistoon opastetulla Myllymäki -kierroksella. Kierroksella kuullaan tuulimyllyjen tarinaa ja ihastellaan vanhoja perennoja ja kasviharvinaisuuksia.  Pop up -kahvila Kukonmäki tarjoilee jälleen keskiviikkona kevyttä lounasta, kahvia ja leivonnaisia tunnelmallisessa puutalomiljöössä. Pakkahuoneen ohjelmallisella iltatorilla on vuorossa Mansikkakarnevaalit ja lavalla esiintyy Sonja Lumme.

 
Uudessa kirkossa soi kesän viimeinen Urkuvartti torstaina klo 12. Historiallisilla Marcussen & Sohn uruilla soitettujen keskipäivän matineoiden jälkeen on mahdollisuus tutustua kanttorin johdolla arvokkaisiin, vuonna 1865 valmistuneisiin urkuihin. Uudenkaupungin alueen tiekirkot, keskustan Vanha kirkko, Kalannin kirkko sekä Pyhämaan Uhrikirkko ja uusi kirkko ovat avoinna tutustumista varten. Kirkkojen aukiolot täältä.

  

Toimintatorstaissa on vuorossa Käsityörinki Rauhanpuistossa. Ota oma käsityösi mukaan ja tule edistämään sitä mukavassa porukassa.
Perjantaisella
Männäisten torilla on teemana Mediatori. Torilla esittäytyy Vakka-Suomen Sanomat ja mukana myös Vakan alueen poliitikkkoja. Torimyynnin lisäksi on mm. pop up -kahvila ja leikkimielinen poliitikkojen kisa. Lavalla musisoi Sanna Arell ja Elina Ukkonen.


Nopperlan tilalla järjestetään torstaista sunnuntaihin jo 11. kerran Pohjoismaiden suurin päihteetön hyvinvointifestivaali Natural High Healing Festival. 
Pyhämaan Luodolla tuulee -tapahtuma on iloinen, lämminhenkinen tapahtuma, jossa on perjantaista sunnuntaihin tarjolla monipuolista ohjelmaa.
Tul toril -teematorin teemana lauantaina on Wanhan tavaran tori. Kauppatorilla voi ostaa ja myydä vanhoja esineitä, vaatteita ja antiikkia letkeässä toritunnelmassa ja torilla järjestetään myös Hyväntekeväisyyshuutokauppa.
Lokalahden kirkonkylässä vietetään lauantaina Suvipäiviä Lokalahti-seuran ja paikallisten yhdistysten johdolla. Ohjelmassa on mm. myyjäiset, penkkipunnerruskisat, kepparikisat, arpajaiset sekä vanhoja mobiileja.


Sunnuntaina 9.7. vietetään myös Avoimet puutarhat -päivää. Uudessakaupungista tapahtumaan osallistuu kaksi kohdetta: Puutarha Pyhämaassa Hatonniituntiellä sekä keskustassa sijaitseva Wallilan kartano.

  

 
Lentävän lokin kesäteatterissa, Kaupunginlahden rannalla jatkuvat tiistaina ja keskiviikkona
 Liian paksu perhoseksi -kesäteatteriesitykset. Luvassa on draamakomediaa inhimillisyydestä, vahvuudesta ja vähän rakkaudestakin, huumoria unohtamatta. Tiistaina, torstaina, lauantaina ja sunnuntaina on puolestaan vuorossa Pyhämaan Suviteatterin Puhtaana käteen esitykset. Farssi joka kutkuttaa nauruhermoja. Suviteatterin lipulla voi tänäkin kesänä ostaa osansa vauhdista, tuskanhiestä ja tuskallisista tilanteista.Wahlbergin historiallisessa museotalossa on mielenkiintoinen näyttely ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa”. Näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. Uudenkaupungin museon kesämuseot, luotsien työtä esittelevä Luotsimuseo Vallimäellä sekä merimiesperheen elämään tutustuttava Merimiehenkotimuseo Myllymäen reunalla ovat avoinna päivittäin klo 12-15.

      
Bonk-museon mullistavat keksinnöt ja toimintavapaiden koneiden ja laitteiden tarinat saavat väkisinkin suun pielet kääntymään hymyyn. Bonkin Lasten Keksimössä lapset voivat rakentaa oman Bonk-koneensa. Autofanien kannattaa tutustua myös Automuseon vanhoihin mobiileihin sekä Saab-kokoelmaan. Näyttelyiden ystävien kannattaa piipahtaa Pakkahuoneella, Galleria Horisontissa, Runonkulman Galleriassa sekä TupsulassaMaailman suurimmassa vesipyssynäyttelyssä pääset tutustumaan pikkuruisista aina automaattisiin vesipyssyihin asti. Tupsulassa voi kuunnella vakkasuomalaisia sananparsia Crusellin musiikin siivittäminä, ääniteoksessa ”Tupsula nurkas pauhata vanhoi sananparssi lähiseurult”. 

  

Uudenkaupungin Merikeskuksen Kotien kätköistä II-näyttelyssä on esillä monipuolisesti merellistä historiaa yksityiskokoelmista. Perusnäyttelyssä on mm. useita vanhoja venemoottoreita, suurikokoinen uusikaupunkilaisen Warma-purjelaivan pienoismalli, muita pienoismalleja sekä laivamaalauksia. Merikeskus avaa ovensa ti 27.6. ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18 aina 12.8. asti. Merikeskukseen on vapaa pääsy.

POMMISTA BONKKIIN! Henrik Helpiön kädenjäljet retrospektiivinen 70 v -juhlanäyttely on avoinna Gasthaus Pookin ravintolassa, pihapiirissä sekä liiterissä, ravintolan aukioloaikoina.

  

Huikean meriristeilyn voi tehdä myös luonnonkauniiseen Isonkarin majakkasaareen, jonne risteillään viikoittain, aina keskiviikosta sunnuntaihin. Maanantaisin ja tiistaisin risteilyt suuntautuvat Selkämeren kansallispuiston eteläisimpään käyntikohteeseen, Katanpään linnakesaarelle. Risteilyt varataan täältä.

Kaljaasi Ihana saapuu Luvialta viikonlopuksi Uuteenkaupunkiin. Ihanan kyydissä voi tehdä purjehduksen sekä lauantaina että sunnuntaina 8.-9.7. Katanpään linnakesaarelle. Liput ja aikataulut löydät täältä.

Monissa paikallisissa ravintoloissa voi herkkuruokien lisäksi viihtyä mukavan livemusiikin ja muun ohjelman parissa.
Pakkahuoneen terassin aferworkit viihdyttävät aina perjantaisin klo 18-21. Esiintyjiä on myös Bistro Bayssa ja Captain´s Makasiinissa. Kirstassa bingoillaan perjantaisin ja iltaa jatketaan karaoken parissa. Gasthaus Pookissa on torstaisin yhteislauluiltoja ja lauantaina tanssahdellaan Pookin liiterissä.


 
Liikuntaa voit harrastaa vaikkapa golf-kentällä, maastopyöräilylenkeillä, uimarannoilla, virkistyssaunoilla, luonto- ja kuntopoluilla, Velhoveden rengastiellä, ulkokoris- tai Padelkentillä, Skeittipuistossa, juoksuportaissa sekä frisbeegolfradoilla. Tarjolla on myös erilaisia ulkojumppia.

Viikon 27 menovinkkilistauksesta löydät nämä ja paljon muuta. Listauksessa myös erilaiset mobiilisovellukset ja reitit, joilla pääset tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti, vaikkapa virtuaalioppaan johdolla. Uudenkaupungin museon uusin sovellus "Crusellin jäljillä" esittelee minkälainen oli se Uusikaupunki, jossa Berdnt Henrik Crusell vietti lapsuutensa.

Katso 3.-9.7. koko viikon tapahtumalistaus!
 

Tästä Uudenkaupungin tapahtumakalenteriin!

Share:

facebook twitterbird