Toritapahtuma

Menovinkit viikolle 30 - mukavaa kesäistä nähtävää ja tehtävää

Viikko 30 tarjoilee jälleen mukavaa kesäistä tekemistä ja näkemistä moneen eri makuun.  New new Trio feat. Kari Antila viihdyttää Pakkahuoneen keskiviikkoisella iltatorilla, Jazzkukkofestivaalin lämmittelykonsertissa. Keskiviikon opastetulla kävelykierroksella pääsee perehtymään kauniin puutalokaupunkimme historiaan. Lauantain kävelykierroksella opastuskielenä on englanti. Koko perheen kesäinen kaupunkitapahtuma Kesälauantain Pop Up valloittaa kaupungin keskustan tulevana lauantaina. Kadut, puistot ja tori täyttyvät hauskoista toiminnallisista pop up -pisteistä ja kivijalkaliikkeissä on monenlaisia yllätyksiä ja tarjouksia. Luvassa on myös pieniä ohjelmanumeroita. Voit bongata mm. jönglöörin, heittää frisbeegolfia, kuunnella musiikkiesityksiä, seurata harjanvalmistusta tai osallistua taidegrafiikan tekniikkaesittelyyn. Viikonloppuna kannattaa suunnata myös Lokalahden Nopperlaan, jolloin Antiikki-Taide Klaaran vintit ja teltat täyttyvät vierailevien kauppiaiden tarjonnasta, Nopperlan Antiikkimarkkinoilla. Antiikin, taiteen ja vintagen ystäville on luvassa myös rompetori sekä buffet.

Myös rannan ravintoloissa pääsee nauttimaan ohjelmista ja livemusiikista. Vaihtuvia esiintyjiä on tarjolla Pakkahuoneen terassilla perjantain after work -illassa. Bistro Bayssa vietetään Bassoperjantaita, Kirstan terassilla viihdyttää torstaina trubaduuri ja samoin Makasiini ravintolan 1617 keskiviikkoa vauhdittaa trubaduuri Mikko Itäranta. Captain´s Makasiinissa on live musaa tarjolla torstaista sunnuntaihin.

Merelle pääsee vilvoittelemaan M/S Kertulla joko Isonkarin risteilyllä tai perjantai-iltaisin parin tunnin sightseeing-risteilyn merkeissä. Aitoa purjehdustunnelmaa voi kokea kaljaasi Olgalla lauantain ja sunnuntain purjehduksella Katanpään historialliselle linnakesaarelle. Lapsille on kaljaasi Olgalla mukavia, ohjelmallisia Merirosvoristeilyjä heinäkuussa perjantaisin. Myös Haiduksessa sijaitsevaan ravintola Odineen on merikuljetus lauantaina ja sunnuntaina. 

Äläkä unohda upeita nähtävyyskohteitamme; automuseota, Bonkia, Taidetalo Pilvilinnaa sekä Wahlbergin museotaloa sekä sen pikkumuseoita Merimiehenkotia ja Luotsimuseota. Wahlbergin museotalossa voit tutustua Talotarinoita näyttelyyn, jossa esitellään 10 uusikaupunkilaista rakennusta, joita ei enää ole, tarinoita talojen asukkaista, yrityksistä tai muusta historiasta. Automuseossa on esillä Raunistulan nukkekotikerhon Hetkiä matkaltamme -näyttelyyn, joka kokoaa yhteen 10 vuoden aikana tuotetut pienoisteokset. 

Uudenkaupungin menneisyyteen voi tutustua milloin vain lataamalla älypuhelimeen ilmaisen UkiAR -lisätyn todellisuuden mobiilisovelluksen. Tällöin oppaanasi kulkee Rauha-niminen piikatyttö 1800-luvulta. Hän ilmestyy virtuaalisesti puhelimen näytölle ja kertoo vanhojen valokuvien avulla tarinoita, joita tällä hetkellä on 14:ssa eri pisteessä Kaupunginlahden rannalla ja keskustassa.

Alla olevasta linkistä löydät lisätietoja kaikesta tästä sekä tapahtumien, museoiden, näyttelyiden ja muiden oheisohjelmien tietoja aina elokuulle asti. Listaa täydennetään viikoittain ja julkaistaan tällä visituusikaupunki.fi verkkosivulla.

Tästä MENOVINKKEIHIN!

Jaa:

facebook twitterbird