Katu

Menovinkkejä kesän viettoon Uudessakaupungissa

Helteet väistyivät sateen tieltä, nyt on hyvä aika tutustua museoiden ja näyttelyiden tarjontaan.

Keskusta-alueelta löytyy neljä museota; kulttuurinälän karkoittaa Wahlbergin museotalo, Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo. Vähän erilaista tarinaa löytyy Bonk-museosta. Hieman kauempana on Automuseo - yli sadan auton paratiisi. Taidenäyttelyitä on tarjolla mm. Uudenkaupungin Merikeskuksessa, Pakkahuoneen vierassataman kahvilassa ja Runonkulman Galleriassa. Unohtamatta Taidetalo Pilvilinnaa joka tarjoaa väriterapiaa, ihastuttavia maalauksia, humoristisia veistoksia taidepolulla ja piharakennuksissa. Keskiviikkoisin pääsee opastetulla kävelykierroksella tutustumaan puutalokaupunkimme historiaan, joka on yksi parhaiten säilyneitä empiretyylin puukaupungeista Suomessa. Matkailutoimistosta saa myös kulttuuripolku-esitettä, jonka avulla kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin voi tutustua omatoimisesti.

Merelle pääsee vilvoittelemaan MS Kertulla joko Isokarin risteilyllä tai perjantaisin parin tunnin sightseeing-risteilyn merkeissä. Aitoa purjehdustunnelmaa kokee Kaljaasi Olgalla lauantain ja sunnuntain purjehduksella Katanpään linnakesaarelle. Lapsille suunnatut ja suositut Merirosvoristeilyt Kaljaasi Olgalla kiertää Uudenkaupungin saaristoa heinäkuussa perjantaisin klo16-18.

Pakkahuoneen ohjelmallisia iltatoreja vietetään keskiviikkoisin 5.8. asti. Mansikkakarnevaalit ovat vuorossa keskiviikkona 1.7., esiintyjänä Sami Saari, myös rannan ravintoloissa soi live-musiikki.

Alla olevasta linkistä löydät lisätietoja kaikesta tästä sekä tapahtumien, museoiden, näyttelyiden ja muiden oheisohjelmien tietoja aina elokuulle asti. Listaa täydennetään viikoittain ja julkaistaan tällä visituusikaupunki.fi verkkosivulla.
Tästä MENOVINKKEIHIN!

Jaa:

facebook twitterbird