Ruskaa_kirjastonpuistossa

Syyslomaviikon menovinkit

Ensi viikolla 12.-18.10. vietetään Uudessakaupungissakin syyslomaviikkoa ja hengähdetään hetkeksi kiireisen syksyn keskellä. Lomasuunnitelmia helpottaaksemme, kokosimme viikon ohjelmatarjonnan alla olevasta linkistä avautuvaan pdf-tiedostoon.

Listauksesta löytyvät niin museokohteet, monipuoliset näyttelyt, elokuvat, liikunta-aktiviteetteja sekä luontokohteita. Lauantaina 10.10. legendaarinen Eino Grön konsertoi Crusellissa. Tangojen ja laulelmien lisäksi konsertissa kuullaan myös amerikkalaisen lauluperinteen klassikoita. Viikon lopulla pe 16.10. ja la 17.10. kuullaan upeaäänistä laulajaa ja taiteilijaa Anna Erikssonia Uudenkaupungin uudessa kirkossa, peräti kolmessa konsertissa.

Uudenkaupungin hyvinvointi ja vapaa-aikapalvelut ovat järjestäneet yhteistyössä harrasteseurojen kanssa mukavaa syyslomaohjelmaa lapsille ja nuorille. Listauksesta löytyy muun muassa uimakouluja, yleisöluistelua, pöytätennistä, ilma-aseammuntaa sekä frisbeegolf-turnaus. Ohjelmatarjonnan kruunaa perjantaina 16.10. yhdessä kustavilaisen Art Teatron kanssa järjestettävä Sirkuspäivä kulttuurikeskus Crusellissa. Menovinkkilistauksesta löydät lisätiedot ja ilmoittautumiset tapahtumiin.

Luonnosta ja retkeilystä pitäville vaihtoehtoja tarjoavat esimerkiksi Pamprinniemen merellinen luontopolku luonnonkaunissa Pyhämaassa tai Velhoveden Rengastie, joka vie Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri.  Liikuntaa voi harrastaa myös hiinto- ja kuntoputki Vahterusringissa, jonka hiihtokausia alkaa nyt lauantaina 11.10. Vahterusringin kuntoratapuoli tarjoaa oivat mahdollisuudet myös lenkkeilyyn, rullaluisteluun tai pyöräilyyn.

Omatoimisesti kaupunkiin voit tutustua mobiilisovellusten ja esitteiden avulla. Lisättyä todellisuutta hyödyntävä UkiAR-mobiilisovellus tarjoaa mukavaa omatoimista tekemistä, silloin kun itselle parhaiten sopii, yksin, kaksin tai yhdessä perheen ja kavereiden kanssa. Sovelluksen oppaana kulkee Rauha-niminen piikatyttö 1800-luvulta, joka ilmestyy mobiilisovelluksen näytölle kartalla näkyvissä tarinapisteissä. Myös Uudenkaupungin museolla on yhdeksän erilaista mobiiliopastusreittiä.

Kulttuuripolku-esitteen ja kartan avulla voit tutustua Uudenkaupungin historiaan, nähtävyyksiin sekä muistomerkkeihin omatoimisesti. Reitti alkaa entiseltä Raatihuoneelta ja kiertää viehättävässä puutalokeskustassamme. Esittelyssä on kaikkiaan 33 erilaista kohdetta.

Katso lisätiedot näistä alla olevasta linkistä ja samalla koko syyslomaviikon listaus.

TÄSTÄ MENOVINKKEIHIN!

Jaa:

facebook twitterbird