Ruusu jaetaan

Ugin oppaiden 21. opasruusu Hahmopellon tekijöille

Uudenkaupungin matkailuoppaat juhlistavat vuosittain 21. helmikuuta vietettävää kansainvälistä matkailuoppaan päivää, jakamalla ruusun sellaisille paikallisille tahoille tai henkilöille, jotka ovat työllään ja toiminnallaan tehneet kaupunkiamme myönteisellä tavalla tunnetuksi. Tänä vuonna ruusu ojennettiin Hahmopellon tekijöille.

Ruusun jakoivat kunniakirjan kera Uudenkaupungin matkailuoppaiden edustajat; puheenjohtaja Tuula-Riitta Karlin (1. oikealta) ja sihteeri Annukka Markela-Välimäki (1. vasemmalta). Ruusun ja kunniakirjan vastaanottivat (vasemmalta oikealle) Anne Kuusisto, Hilkka Knaapinen, Birgit Ilmanen ja Vuokko Tyvi.
Opasruusu oli jaossa nyt 21. kerran. Edellisvuonna ruusun sai Kenkäkauppa Alina ja viime vuonna Uudenkaupungin museo.

Iloa, hauskuutta ja hyvää mieltä

Palkitsemisen perusteena on se ilo ja hauskuus, joka työryhmän kokoamilla näyttelyillä on ollut. Työryhmään kuuluvat Birgit Ilmanen, Hilkka Knaapinen, Anne Kuusisto ja Vuokko Tyvi. Ryhmän ensimmäinen idea pari vuotta sitten, oli päällystää vanha Saab 96 -auto erilaisilla virkatuilla ja neulotuilla pitsiliinoilla juhlistamaan Uudenkaupungin 400 v. juhlavuotta. Kaupungin keskustassa, torilla ollutta Saabia kuvattiin ahkerasti lehtiin ja somemaailmaan. Autokorteista saaduilla varoilla hankittiin mm. rollaattori Uudenkaupungin seurakuntakeskukseen sekä käynnistettiin Uudenkaupungin torin opasteviittojen hankinta yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.

Hahmopelto ihastutti niin kaupunkilaisia kuin matkailijoitakin

Viime vuonna tämä iloisen kekseliäs naisporukka kokosi Uuteenkaupunkiin johtavan Lokalahdentien viereiselle pellolle, kaupungintalon alapuolelle,  n. 200 ahkeran ammattilaisen Hahmopellon. Heinäseipäiden ym. päälle koottujen isokokoisten nukkien päällä olleet entiset työasut ja eri yritysten merkkilogoilla varustetut lippalakit saivat monet vanhemmat katselijat muistelemaan menneitä. Lapsilla oli hauskaa istua esim. johtoryhmän kokouspöytään jätetyille tyhjille tuoleille tai kierrellä tanssijoiden ympärillä.

Kuuman kesän aikana näyttely saavutti suuren suosion niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Useita linja-autoryhmiäkin pysähtyi ihastelemaan ja kuvaamaan ahkeria ammattilaisia. Monet uusikaupunkilaiset osallistuivat näyttelyn kokoamiseen joko lahjoittamalla vaatteita ja asusteita tai olemalla mukana näyttelyn rakentamisessa.

Näyttelystä teetetiin postikortteja, joita myyntiin yli 3000 kappaletta. Korttien myyntituloilla hankittiin mm. seniorituoli Sakunkulmaan ja järjestettiin joulusiivous Uudenkaupungin kotipalvelun kautta usealle ikäihmiselle.

Tulevana kesänä neljän naisen hullunhauskat ideat saavat jatkoa "Ilossi Tualei" -projektin muodossa. Värikkäät ja koristellut tuolit tulevat elävöittämään ja piristämään katukuvaa kesän aikana, keskusta-alueella. Kaikki halukkaat voivat osallistua projektiin maalaamalla ja koristelemalla erilaisia tuoleja tai lahjoittamalla tarpeettomiksi jääneitä tuoleja projektiryhmälle.

Matkailuoppaiden retkiä ja opastuksia

Uudessakaupungissa on tällä hetkellä 15 auktorisoitua matkailuopasta. Oppaat järjestävät heinäkuussa ja Crusell-viikon aikana opastettuja kävelykierroksia kaupungin keskustassa.  Heinäkuun retket ovat keskiviikkoisin klo 14 ja Crusell-viikolla (27.7., 31.7., 2.8. ja 3.8) kierrokset starttaavat klo 11. Oppaiden suositut kotiseuturetket suuntautuvat Lokalahdelle 8.5., Kalantiin 14.5. ja Pyhämaahan 27.5. Lisäksi on tulossa opastettu retki Taivassaloon 12.6. ja päivän retki Kustavin kautta Brändöön 25.5. Myös paljon toivottu opastettu kiertoajelu kaupungin keskusta-alueella on 30.7. Retkille ilmoittaudutaan ennakkoon Yhteispalvelupiste Passariin, Rauhankatu 10,  puh. 050 420 5260. Kävelykierroksille ei oteta ennakkoilmoittautumisia, lähdöt Pakkahuoneen vierassatamasta.

Jaa:

facebook twitterbird

banneri_zupticket_pieni_1140x134.png