Venetsialaiset

Viikolla 35 juhlitaan kesäkauden päättäjäisiä - menovinkkejä elokuun loppuun

Viikonlopun sateet antoivat esimakua alkavasta syyskaudesta. Samoin elokuun viimeisenä lauantaina 29.8. juhlittava Venetsialaiset muistuttaa meitä perinteisesti kesäkauden päättymisestä. Jo päivällä Tul Toril -tapahtuman teemana ovat Venetsialaiset monenlaisine oheisohjelmineen, kuten Crusell-naisten lettukahvila, pomppulinna, Musiikkituvan kesämuskari, Hai Five -tanssiryhmä sekä Lumo Companyn sirkusryhmä.

Illan tapahtumia vietetään Kaupunginlahden upeassa ympäristössä. Pakkahuoneella on tarjolla mm. musiikkia KallaBlöös -bluesbändin johdolla sekä sirkustaiteilija Mika Formusen tulishow pimenevässä illassa. Illan kruunaa perinteisesti ilotulitus, joka ammutaan Pakkahuoneen vastarannalta noin klo 22, kotimaisilla, hiilineutraaleilla sekä ympäristöystävällisillä tulitteilla. Rannan ravintoloissa on myös ohjelmaa. Bistro Bayssa viihdyttää UKIBIZA, Captain´s Makasiinissa Kalle & Susse sekä Kädettömät Isät, 1617 Makasiiniravintolassa kuullaan Covernauttia ja Hotelli Aquariuksen iltaa tähdittää Mamba.

Venetsialaisviikolla tapahtuu toki muutakin. Tiistaina 25.8. Uudessa kirkossa järjestettävässä Sydämeni soi -kirkkokonsertilla kerätään apua Syyrian lapsille. Minna Bergström, Joy Babatunde ja Jaana Vasama ovat valmistaneet konsertin, joka koostuu tutuista ja tuntemattomista virsistä, hengellisistä lauluista ja gospelmusiikista. Perjantaina kokoonnutaan jälleen Männäisten torille myymään, ostamaan ja muuten vain viihtymään.

Laituriravintola Odine Iso-Haiduksen saaressa palvelee veneileviä asiakkaitaan viimeistä viikonloppua tänä kesänä perjantaista sunnuntaihin. Myös Katanpäässä juhlitaan kesäkauden päättymistä Muinaistulien Yön merkeissä 29.-30.8. Ohjelmassa mm. Trubaduuri Mikko Itäranta, Uudenkaupungin Teatterin Ämmät palaa taas -teatteriesityksen ensi-ilta, ilotulitus, ruokaa, juomaa ja rentoa hauskanpitoa. Kaljaasi Olga purjehtii Katanpäähän Uudestakaupungista lauantaina klo 14-24. Pursiseuran paviljongilla ollaan viikonloppuna myös Venetsialaistunnelmissa. DJ Jarcco vastaa ohjelmistosta, tällä kertaa sisätiloissa. Karaokea ja discoilua on luvassa perjantaina klo 17 ja lauantaina klo 12 alkaen. Kuljetukset sillan pielestä perjantaina klo 17 alkaen ja lauantaina klo 16 alkaen tasatunnein.


Nähtävyyskohteistamme ovat edelleen avoinna tupakkatehtailijan upea porvariskoti Wahlbergin museotalo Talotarinoita -näyttelyineen, hauskojen tarinoiden Bonk-museo (to-la) sekä Suomen laajimpiin kuuluva Automuseo. Automuseossa on lisäksi esillä Raunistulan nukkekotikerhon Hetkiä matkaltamme -näyttely. Näyttelyihin voit tutustua myös Pakkahuoneen vierassatamassa, Runonkulman Galleriassa. Taidelainaamo Horisontissa, Kalannin kirjaston Raimon kammarissa sekä tuhansien tupsujen Tupsulassa, Alisellakadulla.

Uudenkaupungin menneisyyteen voi tutustua milloin vain lataamalla älypuhelimeen ilmaisen UkiAR -lisätyn todellisuuden mobiilisovelluksen. Tällöin oppaanasi kulkee Rauha-niminen piikatyttö 1800-luvulta. Hän ilmestyy virtuaalisesti puhelimen näytölle ja kertoo vanhojen valokuvien avulla tarinoita, joita tällä hetkellä on 14:ssa eri pisteessä Kaupunginlahden rannalla ja keskustassa.

Alla olevasta linkistä löydät lisätietoja kaikesta tästä sekä museoiden, näyttelyiden ja ravintoloiden ohjelmien tietoja aina elokuun loppupuolelle asti ja ennakkotietoja myös syksyn tapahtumista. Listaa täydennetään viikoittain ja julkaistaan tällä visituusikaupunki.fi verkkosivulla.

Tästä MENOVINKKEIHIN!
 

Jaa:

facebook twitterbird