Ranta kukilla

Viikon 27 menovinkit - näkemistä ja tekemistä Uudessakaupungissa

Ihanan kesäiset säät jatkuvat ja runsaasta tapahtumatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.
Myllymuorin seikkailuretkelle pääsee mukaan tiistaisin ja torstaisin. Keskiviikkona kannattaa osallistua Tie Uudenkaupungin rauhaan -kierrokselle. Pieni kävelykierros suurten asioiden tapahtumapaikoilla. Missä asuivatkaan rauhanneuvottelijat ja missä sijaitsivat heidän kansliansa, mistä rauhanneuvotteluissa oikeasti keskusteltiin? Uudenkaupungin matkailuoppaiden rauhateemaisella opastetulla kävelykierroksella käydään läpi suuren Pohjan sodan, isovihan ja Uudenkaupungin rauhan aikaisia tapahtumia kaupungissamme ja myös muualla Suomessa. Pakkahuoneen iltatorin teemana on mansikkakarnevaalit ja lavalla esiintyy Marita Taavitsainen.

Lentävän Lokin kesäteatteri -esitykset pyörähtävät käyntiin tiistaina, ohjelmistossa on George Orwellin mestariteokseen pohjautuva Eläinten vallankumous ja Pyhämaan Suviteatterin näyttämöllä jatkuu Ray Cooneyn farssi Hyvää, pahaa, rahaa -esitykset.

Perjantaista sunnuntaihin on runsaasti erilaista tapahtumaa mm. Männäisten torilla musisoi perjantaina Rami Helle ja Sauli Soini, lauantaina Tul toril -teematorilla on vuorossa Lastentori ja noin klo 14 torin valloittavat ihastuttavat Rättisitikat. Jazzia, ruokaa ja viiniä -tapahtuma Pakkahuoneen vierassatamassa takaa elämyksellisen lauantai-iltapäivän, esiintyjänä Sonja Lumme. Perinteinen Luodolla tuulee -tapahtuma Pyhämaassa tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille ja antiikin ystäville on viikonloppuna tarjolla Nopperlan Antiikkimarkkinat, luvassa mm. arviointeja, vintagea ja erilaisia työnäytöksiä. Illan voi kruunata rannanravintoloiden live musiikista nauttien.

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa, Runonkulman Galleriassa ja Pakkahuoneen kahviossa.

Suosikkikohteisiin lukeutuvat Taidetalo Pilvilinna, Wahlbergin museotalo, Merimiehenkotimuseo ja Luotsimuseo, Automuseo sekä Bonk-museo tarjoavat monipuolista ja vaihtelevaa nähtävää jokaiseen makuun. Uudenkaupungin Merikeskuksen ovet ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin. Näyttelytilassa on esillä monenlaista merihistoriallista nähtävää mm. vanhoja venemoottoreita, merellisiä maalauksia ja uusikaupunkilaisen Varma-purjelaivan pienoismalli.

Merellä voi nauttia vilvoittavasta merituulesta päiväristeilyn merkeissä M/S Kertulla Isokarin majakkasaarelle ja Kaljaasi Olga puolestaan tarjoaa aitoa purjehdustunnelmaa koko perheelle lauantaisin ja sunnuntaisin elämyksellisellä matkalla kohteenaan Katanpään linnakesaari.

Liikunnan iloa tarjoaa mm. Uudenkaupungin rauhan paikkoihin älypuhelimen tai tabletin avulla tutustuttava Uudenkaupungin rauha -suunnistus, jonka voi tehdä vaikka koko perheen voimin. Nurmikko Zumbaa on tarjolla Sorvakon ranta-alueella keskiviikkoisin ja joogaan voi osallistua joko Myllymäellä tai Santtionrannalla. Elokuun loppuun asti kestävä Käätyjärven kuntokävely haastaa ulkoilemaan ja nauttimaan kesästä.

Velhoveden rengastie vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Makeanvedenaltaan ympäri kiertävän reilun 50 kilometrin kierroksen voit pyöräillä ja nauttia saaristosta pitkän kaavan mukaan. Reitin voi hurauttaa myös autolla merimaisemia ihaillen. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.


Kannattaa hyödyntää myös erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti. Näitä ovat mm. UkiAr-mobiilisovellus, Kulttuuripolku-esite, Piiloleikki-patsaat sekä Uudenkaupungin museon erilaiset mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt.

Tutustu näihin ja koko viikon ohjelmatarjontaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Lisää tapahtumia: uusikaupunki.fi/tapahtumakalenteri

Jaa:

facebook twitterbird