Torin joulukuusi ja kirkko

Joulukuun menovinkit - tunnelmaa ja piristystä joulun odotukseen

Joulukuu tuo tullessaan odotuksen tunnelmaa, jota jouluinen tapahtumatarjonta piristää. Kokosimme jälleen koko kuukauden tarjonnan yksiin kansiin. Listauksesta löytyvät tapahtumat, museot, monipuoliset näyttelyt, teatteri, kauneimmat joululaulutilaisuudet, joulukonsertit, liikunta-aktiviteetit sekä erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti.

Nostalgiselle junamatkalle joulupukin kanssa pääsee lättähatuilla, kun Haapamäen Museoveturiyhdistys ajaa Lättähattu-museojunia Turusta Uuteenkaupunkiin. Matka lättähatulla sopii niin perheen pienimmille kuin nostalgiannälkäisille senioreille – ja kaikille siltä väliltä. Junamatkan aikana sekä asemilla kaikilla lapsilla ja lapsenmielisillä on mahdollisuus tavata Joulupukki, joka kyselee lahjatoiveet ja muut tärkeät ajankohtaiset kuulumiset. Aikataulut ja matkojen hinnat löytyvät täältä.
Kulttuurikeskus Crusellista striimattavassa Itsenäisyyspäivän juhlan ohjelmassa tervehdyspuheen pitää lukion oppilaskunnan pj Julia Saarinen. Juhlapuhujana on Uudenkaupungin Sanomien päätoimittaja Teija Uitto. Tilaisuudessa jaetaan myös Vuoden kulttuuriteko -palkinto. Striimattua lähetystä voi seurata Uudenkaupungin Youtube-kanavalta.  Itsenäisyyspäivän muut juhlallisuudet, jumalanpalvelukset ja seppeleenlaskut keskustassa, Kalannissa, Lokalahdella ja Pyhämaassa ovat listattuina tapahtumakalenteriin.

Joulun tunnelmaan voi virittäytyä monin eri keinoin, vaikkapa osallistumalla Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin. Joululauluja pääsee laulamaan ensimmäisen kerran Kalannin kirkossa 5.12. ja sen jälkeen useana eri päivänä Uudenkaupungin alueen kirkoissa. Tarkemmat ajat ja paikat löytyvät tästä. Seurakunnan joululaulutilaisuuksiin edellytetään koronapassia kaikilta yli 16-vuotiailta.

Voit myös osallistua Joulukonsertteihin, joita on tarjolla useampikin; Vakka-opiston joulukonsertti Uudenkaupungin Uudessa kirkossa ti 7.12., Naiskuoro D`ameni ja Laulu-Veikkojen yhteinen joulukonsertti - Kaukaisen seimen luo ke 8.12. ja Pasi ja Piritta Venhon Joulukonsertti Kalannin kirkossa pe 10.12. Joulun jälkeen voi tunnelmoida Korven mukuloitten joulukonsertissa ti 28.12. Uudessa kirkossa.

Perinteisillä Männäisten joulumarkkinoilla pääsee nauttimaan jouluntuoksuista mm. riisipuuron, rusinasopan ja glögin merkeissä.

Joulun vietto alkaa Uudessakaupungissa perinteisellä joulurauhan julistuksella jouluaattona. Tänä vuonna joulurauhan julistus toteutetaan videoituna ja se on katsottavissa 24.12. klo 12 alkaen Uudenkaupungin Youtube-kanavalta.Uudenkaupungin Teatterissa jatkuu Neon 2 -yhtyeen musiikin ympärille rakennettu Mannapuuroa ja mansikkaa -musikaali.  Teatteriin esityksiin tultaessa on varauduttava näyttämään koronapassi ja henkilöllisyystodistus.


Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassakulttuurikeskus Crusellissa ja Hanna Kontturin ateljeetilassa.

Automuseon aarteisiin pääsee tutustumaan päivittäin ja Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon hienon, koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn.
Jouluiseen asuun pukeutunut  Wahlbergin museotalo esittelee entisajan porvariskodin loistokkuutta sekä merenkulun kulta-aikaa.Museon joulunäyttely ”Odotusta ja iloa”  esittelee joulua lasten silmin 1940-luvulta 1990-luvulle. Museoamanuenssi Jonna Junkkilan erityisopastuksella la 18.12. pääsee kuulemaan, miten joulua vietettiin ja miten siihen valmistauduttiin 1800- ja 1900-lukujen vaihteen porvariskodissa.

Muistathan osallistua tapahtumiin terveenä. Käytä maskia sekä sisällä että ulkona tilaisuuksissa, joissa ei pystytä pitämään riittävää etäisyyttä. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Joulukuun tapahtumalistauksen pdf-tiedostoon pääset täältä!

Tapahtumakalenterista löydät lisää tapahtumia ja tiedot kaikista näistä tapahtumista.

Share:

facebook twitterbird