Rauhanpuisto torille

Joulukuun menovinkit - Uudessakaupungissa tapahtuu

Hento lumipeite ja pikku pakkanen siivittävät ajatukset lähestyvään jouluun. Tunnelmaan voi virittäytyä mm. osallistumalla kauneimmat joululaulut -tapahtumiin, käymällä joulukonserteissa ja -myyjäisissä. Joulukuu tarjoaa monipuolisesti tapahtumia jokaiseen makuun.

Vanhat Talot Joulukalenteri-ikkunat avautuvat yksi kerrallaan vanhoihin taloihin eri puolille kaupunkia. Tunnelmallisia jouluikkunoita voi ihanilla iltakävelyn lomassa loppiaiseen asti.

Leijonapuistossa on lauantaina 3.12. Joulua Kaikille ilmaistapahtuma. Ohjelmassa joululauluja, joulukorttien askartelupiste ja vierailee tapahtumassa joulupukkikin.

Maanantaina 5.12. voi virittäytyä Itsenäisyyspäivän tunnelmaan Laulu-Veikkojen konsertissa Kulttuurikeskus Crusellissa.Itsenäisyyspäivää 6.12. juhlistetaan perinteisin menoin. Jumalanpalvelus klo 10 Uudessa kirkossa ja sankarihaudoille seppelten lasku. Kulttuurikeskus Crusellissa alkaa klo 12 Itsenäisyyspäivän juhla. Jumalanpalveluksia ja seppeltenlasku sankarihaudoille -tapahtumat järjestetään myös Kalannissa, Lokalahdella ja Pyhämaassa.Joulukuussa voi vierailla monissa joulumyyjäisissä mm. Kittilän tallilla, Pyhämaan nuorisoseurantalolla ja Kalannissa on Männäisten joulumarkkinat. Kannattaa tutustua myös Yrittäjien ja yhdistysten joulupuotiin. On Korihaiden runkosarjan kotiotteluita ja UJK:n taitoluistelijoiden joulunäytös teemalla Rekiretki mikä-mikä-maahan. Merihistoriallisen yhdistyksen merellisenillan teemana to 15.12. on Parkki Liitto ja sen kapteenin J. A. Söderholmin elämä.

   

Kauneimpia joululauluja pääsee totuttuun tapaan laulamaan monissa Uudenkaupungin alueen kirkoissa. Joulukonsertteja on myös tarjolla moneen makuun mm. Ukin kuorojen joulu, Kun joulu on -joulukonsertti, Joulukonsertti eläinten hyväksi, Joulu ja Neon tähdet sekä Joulun Soundi.  

Jouluaattona kaupunginjohtaja Atso Vainio lukee joulurauhanjulistuksen Uuden kirkon portailla klo 12, jonka jälkeen kuullaan VPK:N soittokunnan ja Vakka-Suomen Musiikkiopiston naiskuoron musiikkiesitys. Kun joulurauha on julistettu voi joulun vietto alkaa.

Uudenkaupungin Teatterissa ollaan Suomen eniten katsotuimman kotimaisen musikaalin lumoissa. Musikaali Vuonna 85 on Juicen, Popedan ja Eppu Normaalin musiikin siivittämä elokuva unelmista, sammumattomasta elämänjanosta ja palavasta rakkaudesta kiihkeällä 80-luvulla. Esitykset jatkuvat koko kevätkauden 25.3. asti.
 

 
Wahlbergin museotalo on koristautunut jouluiseen asuun. Museotalossa esitellään uusikaupunkilaisen porvarisperheen joulunviettoa 1800-1900-lukujen vaihteessa. ”Pakkasta ja pimeää” -näyttely esittelee elämää talvisessa Uudessakaupungissa ja on nähtävillä maaliskuun loppuun saakka.

Joulukuun monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa, Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa sekä Kalannin kirjastossa.

Kokosimme alla olevan linkin taakse koko joulukuun tapahtumalistauksen. Linkistä löydät lisätietoja näistä ja lisääkin mukavia tapahtumia, museoita, näyttelyitä, teatterit, konsertit, ravintoloiden ohjelmaa, ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia sekä erilaisia netti- ja mobiilisovelluksia, joiden avulla voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Tästä koko joulukuun TAPAHTUMALISTAUKSEEN!

Tästä tapahtumakalenteriin!

Share:

facebook twitterbird