Syksyinen kävelijä Myllymäellä

Koe Uudenkaupungin upea syksy – mukavaa tekemistä syyslomalaisille ja muillekin

Uudenkaupungin upeassa syksyssä löytyy monia mahdollisuuksia arjen irtiottoon - päiväksi, pariksi tai jopa koko viikoksi. Majoitusmahdollisuuksia löytyy keskustan viihtyisistä hotelleista ja idyllisen puutalomiljöön huoneistoista, aina luonnon ja meren äärellä sijaitseviin lomamökkeihin. Paikallisia herkkuja tarjoillaan monissa erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa ja myös ravintolamiljööt ovat usein kiehtovia. Viikonloppuisin on ravintoloissa ajoittain tarjolla ohjelmaa ja  livemusiikkia.Teatterin ystäviä hemmotellaan Uudenkaupungin Teatterin niin maan perusteellisen hauskalla maalaiskomedialla "Tankki täyteen – maallamuuttajat". Suomen musiikkiteatterin vierailulla perjantaina 28.10. kuullaan yhden Suomen rakastetuimman ja menestyneimmän laulajan musiikkiin ja elämään pohjautuva Kirka-musikaali.Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti,
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. 28. lokakuuta asti voi museotalossa tutustua pukuhistoriaan menneiltä ajoilta ”Päälle pantavaa” – näyttelyssä. Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn.


Aikoinaan Uudenkaupungin telakalla kunnostettu fregatti Oldenburg sai uuden uljaan ulkomuotonsa Suomen Joutsenena. Aluksen historiasta kertova 120-vuotisjuhlanäyttely on avoinna 20.-23.10. Uudenkaupungin Merikeskuksessa, Pakkahuoneen rannassa. Muuhun monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa, Vakka-Suomen taideyhdistyksen ”Rakkautta ilmassa” -vuosinäyttelyssä tai 19.10. alkavassa kierrätystaidetta esittelevässä Kiertorata -nimisessä näyttelyssä. Runonkulman Galleriassa voi tutustua raumalaisen Veli-Matti Selinin digitaalitekniikoin toteutettuin abstraktipiirroksiin. Nuoret naistaiteilijat Eveliina Ahonen ja Petronella Lukka esittäytyvät Galleria-Taidelainaamo Horisontissa. Tuhansien tupsujen Tupsulassa voi ihastella tupsuista tehtyä taidetta, joka on levittäytynyt myös näyttelytilan ulkoseiniin.

Uuteenkaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti erilaisten esitteiden ja mobiilisovellusten kautta kuten esim. Uudenkaupungin museon mobiilioppaat, Pyhämaan kulttuuripolku, lisättyä todellisuutta hyödyntävä UkiAr, Piiloleikki ja Kulttuuripolku-esite.


Liikunnan iloa ja riemua voi kokea vaikkapa uimahallissa, jossa syyslomalaisten riemuksi on 22.-23.10. käytettävissä myös Wibit-vesiesterata. Kunto- ja hiihtoputki  Vahterusringin luistavilla laduilla on aina ihannesää liikkumiseen. Kylmäuintiin hurahtaneille on tarjolla parikin uintikohdetta: Vakka-Suomen Ladun järjestämänä Metsälehdon saunalla tai Jokisivun nuorisoseuran Haimion vapaasaunalla.Luontokohteista suosittelemme keskusta-alueella Kasarminlahden esteetöntä luontopolkua upeine lintulavoineen tai Hiunjärven luontopolkua, jossa myöskin voi bongata linnustoa. Kummastakin kohteesta löytyy myös laavu. Velhoveden rengastie vie saarten lomitse Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon ja rengastien varrella, luonnonkauniissa Pyhämaassa, sijaitsee merellinen Pamprinniemen luontopolku.

Uudenkaupungin uniikit, palvelevat ja toinen toistaan viehättävämmät putiikit houkuttelevat shoppailijoita ja tarjolla onkin monipuolinen kattaus liikkeitä ja tuotteita, lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan.

Lokakuun lopun tapahtumatarjonnassa on mm. satutunteja, seniorikinoa, korismatseja, merellistä iltaa sekä wanhanajan kaffesalonkeja. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan koko loppukuun ohjelmaan:
Vinkkejä syyslomaan!

Lisää tapahtumia löydät tapahtumakalenterista.

 

Share:

facebook twitterbird