velhoveden rengastie

Velhoveden rengastie

Pyöräile tai retkeile saaristossa - kappale Suomen kauneinta saaristoa on ulottuvillasi ilman venettä tai huolta lautta-aikatauluista.

Hurauta koko 50 kilometrin mittainen reitti yhtä soittoa tai nautiskele saariston tunnelmasta pitkän kaavan mukaan.

Velhoveden Rengastie vie sinut Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri. Pituutta pääreitillä on noin 50 km. Rengastien sivureitit vievät Lepäistentien ja Lyökintien kääntöpaikoille, Pyhämaan kirkonkylään ja Pitkäluodon niemenkärkeen sekä Männäisten ruukkialueelle. Pääreitti on viitoitettu myötäpäivään tienvarren pyöräilyreittimerkeillä. Pääreitti on merkitty oranssilla ympyrällä, sivureitti vihreällä ympyrällä. Reitin suunta on merkitty nuolella.

Tällä reitillä pyöräilet saarelta toiselle vaikkapa sähköpyörällä, jonka voit vuokrata retkellesi Matkailutoimistosta tai Santtiorannan leirintäalueelta. Reitistön varrella voit majoittua saaristokyliin, pulahtaa uimaan makeaan tai suolaiseen veteen, levähtää maisemapaikoilla tai vaikkapa kyläkaupalla. Reitin varrelta löytyy myös kahvila- ja ravintolapalveluja. Karttaesitteestä ja nettisivuilta löydät numeroidut maisema- ja levähdyspaikat, uimarannat, mielenkiintoiset kohteet ja palvelut.

Leirintäalueelta voit kesällä vuokrata kanootin melontaretkeä varten. Pyhämaan Telakanrannan vierassatamassa on vuokrattavana 8 kpl uusia, erityyppisiä kajakkeja. Valittavanasi on reittejä sekä suojaisella Makeanvedenaltaalla että huikaisevan kauniilla Selkämerellä. Melontareiteillä pääset myös helposti siirtymään mereltä sisävesille ja takaisin.

Velhoveden vuosisataiset tarinat odottavat reitistöllä kulkijaa. Tarinapaikat on merkitty esitteeseen ja nettisivuille aakkosilla ja mastoon aakkosellisin opastein. Pääreitillä opastaulut ovat oranssit, sivureitillä vihreät. Opastaulut on varustettu ruutukoodeilla, jotka toimivat matkapuhelimen sovelluksella. Ruutukoodista aukeava linkki tuo tarinan puhelimeen. Voit siis lukea tarinat joko esitteestä tai suoraan matkapuhelimestasi.

Matkailutoimistosta saat mukaasi Rengastien esitteitä.

matkailu [at] uusikaupunki.fi

Jaa:

facebook twitterbird

Rauhankatu 10, 23500 Uusikaupunki

Uudenkaupungin matkailuneuvonta/Visit Uusikaupunki

HUOM! Lepäistentieltä Korsaarentielle käännyttäessä reitillä on noin 12 kilometrin mittainen soratieosuus.