Pamprinniemen näkymä

Pamprinniemen luontopolku Pyhämaassa

Luonnonkauniissa Pyhämaassa sijaitsee merellinen Pamprinniemen luontopolku. Sen pituus on noin 4 km. Lähtö polulle tapahtuu Pyhämaan Kettelistä, Hauintien varrelta. Alue on sekä luonnon- että linnustonsuojelun kannalta merkittävä, sillä se on säilynyt luonnonmukaisena ja kuuluu Natura 2000 –alueisiin.

Polku tutustuttaa kulkijansa upeaan merelliseen luontoon, mutta toisaalta luontopolun keskivaiheilla on paikoin iäkästä kuusivaltaista korpipainannetta sekä vanhoja ja uhkeita mäntyjä. Myös lintukanta on monipuolista. Pamprinniemi on Uudenkaupungin seurakunnan omistuksessa. Seurakunta on rakentanut polun varrelle Raamattuaiheisia tauluja, joiden teemat vaihtuvat vuosittain.  

Luontopolulle johtava Hauintie on yksityistietä. Suotuisissa talviolosuhteissa luontopolku on käytettävissä ja sinne pääsee ympäri vuoden.
Pamprinniemen luontopolulla eikä sen pysähdysalueella ole talvikunnossapitoa ja retkeilijöiden tulisi lumisella kelillä varautua siihen, että polku ja tie voivat olla tukossa ja väistö- tai kääntöpaikkoja on hyvin vähän. 

Kartan luontopolusta löydät täältä.

Jaa:

facebook twitterbird