Syksyinen Myllymäki.

Koe Uudenkaupungin upea syksy - mukavaa tekemistä syyslomalaisille ja muillekin

Uudenkaupungin upeassa syksyssä löytyy monia mahdollisuuksia arjen irtiottoon - päiväksi, pariksi tai vaikka pidemmäksikin aikaa. Alla olevasta listauksesta löydät menovinkkejä kuluvan lokakuun tapahtumatarjonnasta, syyslomalaisille ja muillekin. Nappaa vinkit talteen ja osallistu!


Paikallisia herkkuja tarjoillaan Uudessakaupungissa monissa, erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa ja myös ravintolamiljööt ovat usein kiehtovia. Viikonloppuisin on ajoittain tarjolla ohjelmaa ja livemusiikkia. 

Uudenkaupungin uniikit, palvelevat ja toinen toistaan viehättävämmät putiikit houkuttelevat shoppailijoita ja tarjolla onkin monipuolinen kattaus liikkeitä ja tuotteita, lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan.


Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen suosittujen merellisten iltojen teemana 12.10. on Helsinki-Tallinna -laivareitin vaiheet vuodesta 1837 nykypäivään. Aihetta kulttuurikeskus Crusellissa esittelee Peter Raudsepp


Perjantaina 13.10. ja lauantaina 14.10. on vuorossa Anna Eriksson - Tikaritaivas -konsertillaan. Uskomaton Tikaritaivas-konsertti yhdistää Erikssonin ja pianisti Mikko Mäkisen vuosien yhteistyön ainutlaatuisella tavalla. Konsertin ohjelmisto perustuu Anna Erikssonin uran tunnetuimpiin lauluihin sekä taiteilijan voimakkaisiin tulkintoihin maailman klassikoista.

Vanha talo - miten korjataan? Puun poltto, tulisijojen kunto ja muuraus. Tähän ja paljon muuhun saa vastauksen Vakka-Suomen kansalaisopiston tiloissa lauantaina 14.10. 

Muistisairauksien ennaltaehkäisy ja hoito nyt ja tulevaisuudessa Maanantaina 16.10. kuullaan muistisairauksien ennaltaehkäisysta sekä uusimmat kuulumiset lääketieteellisestä hoidosta ja tutkimuksesta meillä ja maailmalla. 

Syyslomaviikolla 16.-22.10. on tarjolla runsaasti erilaista ohjelmaa eri ikäisille nuokkareissa ja kirjastoissa. Uimahallilla 21.-22.10. voi haastaa tasapainoaan ilmatäytteisellä Wibit-radalla sekä ketteryyttä erilaisissa ylityksissä ja liu´uissa! Jäähallilla on yleisöluisteluvuoroja maanantaista torstaihin. Lisäksi kulttuurikeskus Crusellissa järjestetään alakoululaisille Latvuksissa versoo tanssityöpaja pe 20.10. 


Kulttuurikeskus Cruselliin ja ja siellä toimivaan Uudenkaupungin Teatterin tiloihin ja kulisseihin pääsee tutustumaan ainutlaatuisella opastetulla Teatterikierroksella ti 17.10. Kierroksella selviää mm. miltä katsomo näyttää lavalta katsottuna, missä lavasteet rakennetaan tai mikä valtava määrä pukuja teatterin varastoista löytyy. Kierros ei sovellu liikuntarajoitteisille lukuisin portaiden vuoksi. 


Uudenkaupungin kirjaston maksuton elokuvailta Kino Rauha järjestetään keskiviikkona 18.10. pääkirjaston tiloissa. Elokuvana "Mitä me nyt teemme?"


Tule seuraamaan taitoluistelua! Vakka-Suomen taitoluistelijat järjestää Uudenkaupungin jäähallissa AlueCupin ja Tähtisilmujen kutsukilpailun lauantaina 21.10. Tapahtuman järjestää Vakka-Suomen taitoluistelijat ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.


Teatterin ystäviä hemmotellaan Uudenkaupungin Teatterin Kuin tuhka tuuleen -jännityskomedialla. Seuraava esitys on lauantaina 21.10. ja esitykset jatkuvat joulukuun alkuun asti. Tässä sujuvasanaisessa ja vauhdikkaassa komediassa riittää yllätyksiä aivan loppumetreille saakka! 


DZERELA KARPAT - musiikkia Karpaattien vuorilta konsertoi su 22.10. klo 15. Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa. Karisma, ammattitaito, valtava energia ja vauhti ovat vain osa ryhmän ominaisuuksia. Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla.

Asiantuntijailta - Korjausrakentamisavustukset ti 24.10. Omistatko vanhan talon, harkitsetko korjauksia, tiesitkö, että voit hakea korjausavustuksia? Tule kuuntelemaan vinkit hyvän hakemuksen tekoon. Tapahtumapaikkana on Uudenkaupungin Vanhat talot ry:n toimisto.

Aurinkosähköä taloyhtiöön -infoilta ti 24.10. Tule kuuntelemaan ja kyselemään sopisiko teidänkin taloyhtiönne katolle aurinkopaneelit. Infotilaisuuden järjestää Turun ammattikorkeakoulu ja Valonia. Paikkana MESSI coworking & etätila.

To 26.10. klo 18 Crusellin lämpiössä on Rikollisia dialogeja haastattelu- ja keskustelutilaisuus. Bloggaaja Teemu Saarenpää haastattelee Joku tietää jotain -rikospodcastin tekijää Juulia Raisiota. 
Crusellin alakerrassa puolestaan klo 18.30 Ilveskuiskaaja -elokuvan Hannu Rantala tarinoi kuvin ja sanoin ystävyydestään ilvesten kanssa. 


Lauantaina 28.10. Crusellin salin lavan valtaa Jokeri Pokeri Box: Deluxe -show. Uudessa iloisessa showssa ihmeteltävää koko perheelle.   


Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Museon ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa”  -näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. 


Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Näyttelyiden ystävien kannattaa piipahtaa Kulttuurikeskus CrusellissaGalleria Horisontissa sekä TupsulassaRunonkulman Galleriassa on esillä Hannele Salmelan maalauksia Vain öisin liikkuvat haltijat -näyttelyssä.  

Liikuntaa voit harrastaa vaikkapa maastopyöräilylenkeillä, kylmäuinneilla, luonto- ja kuntopoluilla, Velhoveden rengastiellä, skeittipuistossa tai vaikkapa kuntoportailla. Koripallon ystävät pääsevät katsomaan Korihaiden 40. korisliigakautta ja Naisten joukkueen I-divisioonan otteluita Uusikaupunki Areenalla. Voit osallistua myös Syysliikkuja kampanjaan, joka jatkuu aina 30.11. asti. 

Alla olevasta loppukuun menovinkkilistauksesta löydät nämä ja mm. ravintoloiden esiintyjät sekä paljon muuta. Listauksessa myös erilaiset mobiilisovellukset ja reitit, joilla pääset tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti tai vaikkapa virtuaalioppaan johdolla. 

Katso 12.-31.10. tapahtumalistaus!
 

Tästä Uudenkaupungin tapahtumakalenteriin!

Share:

facebook twitterbird