Kirkkopuiston ruskaa

Lokakuun 2023 menovinkkejä Uudessakaupungissa

Lokakuun väriloisto ja pimenevät, viileät illat enteilevät jo talven tuloa. Mieltä voi piristää monilla ihanilla ja mielenkiintoisilla tapahtumilla. Alla olevaan listaukseen on koottu menovinkkejä lokakuun tapahtumatarjonnasta. Nappaa vinkit talteen ja osallistu yksin, kaksin tai vaikka isomman porukan kanssa.

Vanhusten viikon juhlaa vietetään ma 2.10. klo 12-15 Kultuurikeskus Crusellissa.
Kirjallisuuspiiri kokoontuu klo 18-19.30 Kräkin talossa.
Tapio Rautavaaran nukketeatterikupletti esitetään Kulttuurikeskus Crusellissa tiistaina 3.10. klo 14 ja 15 Nukketeatteri Piironginlaatikon toimesta. 
Pietolanlahden Runokävelylle voi puolestaan osallistua ke 4.10.
Ikärikkaiden tapahtumapäivään voi osallistua Uudenkaupungin uimahallin kahviossa ke 5.10. Ohjelmassa mm. tuolijumppaa ja ohjattua kuntosalitreeniä.

 
Perinteiset Syysmarkkinat valtaavat kauppatorin ja sen ympäristön pe 6.10. ja la 7.10.
Buster Haukitreffit -kalastustapahtuma on rento tapahtuma, joka järjestetään Uudenkaupungin kalaisilla vesillä la 7.10. Kisakeskuksena toimii hotelli Aittaranta.


Syöpäyhdistyksen 50-vuotisjuhlaa vietetään su 8.10. Kultuurikeskus Crusellissa. Juhlassa esiintyy mm. laulaja Lauri Ketonen orkesterinaan The Stonewalls. Juhlaan on vapaa pääsy.


Suositun merelliset illan teemana lokakuussa 12.10. on Helsinki-Tallinna -laivareitin vaiheet vuodesta 1837 nykypäivään. Esitelmän pitää Peter Raudsepp. Tapahtuma järjestetään Kulttuurikeskus Crusellissa. 


Kulttuurikeskus Cruselliin ja ja siellä toimivaan Uudenkaupungin Teatterin tiloihin pääsee tutustumaan Tetterikierroksella ti 17.10. Silloin selviää mm. miltä katsomo näyttää lavalta katsottuna tai missä lavasteet rakennetaan. Kierros ei sovellu liikuntarajoitteisille lukuisin portaiden vuoksi. 


Kino Rauha - Uudenkaupungin kirjaston maksuton elokuvailta järjestetään ke 18.10. pääkirjaston tiloissa. Elokuvana "Mitä me nyt teemme?"

Kulttuurikeskus Crusellissa on tarjolla monipuolisesti tapahtumia ja konsertteja. 
Valitse alta omasi, osallistu ja nauti.
  

Lauantaina 7.10. Swingin aika palaa Uuteenkaupunkiin. Swingin aika -konsertissa esiintyvät Uudenkaupungin VPK:n soittokunta ja naantalilainen Sunny Side Swing Band, jonka laulusolisteina esiintyvät Matti Mäntylä ja hänen tyttärensä Susanna Mäntylä.


Perjantaina 13.10. ja lauantaina 14.10. on vuorossa Anna Eriksson - Tikaritaivas -konsertillaan. Uskomaton Tikaritaivas-konsertti yhdistää Erikssonin ja pianisti Mikko Mäkisen vuosien yhteistyön ainutlaatuisella tavalla. Konsertin ohjelmisto perustuu Anna Erikssonin uran tunnetuimpiin lauluihin sekä taiteilijan voimakkaisiin tulkintoihin maailman klassikoista.


DZERELA KARPAT - musiikkia Karpaattien vuorilta konsertoi su 22.10. klo 15. Etnomusiikkiryhmä Džerela Karpat on tunnettu ja rakastettu niin Ukrainassa kuin muuallakin maailmassa. Karisma, ammattitaito, valtava energia ja vauhti ovat vain osa ryhmän ominaisuuksia. Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla.

To 26.10. klo 18 Crusellin lämpiössä on Rikollisia dialogeja haastattelu- ja keskustelutilaisuus. Bloggaaja Teemu Saarenpää haastattelee Joku tietää jotain -rikospodcastin tekijää Juulia Raisiota. 
Crusellin alakerrassa puolestaan klo 18.30 Ilveskuiskaja -elokuvan Hannu Rantala tarinoi kuvin ja sanoin ystävyydestään ilvesten kanssa.


HUOM: Konsertin järjestäjä joutuu perumaan konsertin kulttuurikeskus Crusellista riippumattomista syistä! Tangonäytelmä Mahdoton Rakkaus .Tangonäytelmä piti esitetää perjantaina 27.10. klo 19.  


Lauantaina 28.10. Crusellin salin lavan valtaa Jokeri Pokeri Box: Deluxe -show. Uudessa iloisessa showssa ihmeteltävää koko perheelle.   

Syyslomaviikolla 16.-22.10. on tarjolla runsaasti erilaista ohjemaa eri ikäisille nuokkareissa. Uimahallilla 21.-22.10. pääsee ilmatäytteisellä Wibit-radalla haastamaan tasapainoa sekä ketteryyttä erilaisissa ylityksissä ja liu´uissa! Jäähallilla on yleisöluisteluvuoroja maanantaista torstaihin.


 UudenkaupunginTeatterin Kuin tuhka tuuleen -jännityskomedian esitykset jatkuvat joulukuun alkuun asti. Tässä sujuvasanaisessa ja vauhdikkaassa komediassa riittää yllätyksiä loppumetreille saakka! 


Wahlbergin historiallisessa museotalossa on mielenkiintoinen näyttely ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa”. Näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. 


Autofanien kannattaa tutustua myös Automuseon vanhoihin mobiileihin sekä Saab-kokoelmaan. Näyttelyiden ystävien kannattaa piipahtaa Kulttuurikeskus CrusellissaPakkahuoneella, Galleria Horisontissa sekä TupsulassaRunonkulman Galleriassa on esillä Hannele Salmelan maalauksia Vain öisin liikkuvat haltijat -näyttelyssä.  

Liikuntaa voit harrastaa vaikkapa maastopyöräilylenkeillä, virkistyssaunoilla, luonto- ja kuntopoluilla, Velhoveden rengastiellä, ulkokoriskentällä, Skeittipuistossa, juoksuportaissa sekä frisbeegolfradoilla. Koripallon ystävät pääsevät katsomaan Korihaiden 40. korisliigakautta Uusikaupunki Areenalle. Voit osallistua myös Syysliikkuja kampanjaan joka jatkuu aina 30.11. asti. 

Lokakuun menovinkkilistauksesta löydät nämä ja paljon muuta. Listauksessa myös erilaiset mobiilisovellukset ja reitit, joilla pääset tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti tai vaikkapa virtuaalioppaan johdolla. 

Katso lokakuun koko tapahtumalistaus!
 

Tästä Uudenkaupungin tapahtumakalenteriin!

Share:

facebook twitterbird