Marraskuinen näkymä Kaupunginlahdella

Marraskuun menovinkkejä Uudessakaupungissa 3.-12.11.2023

Kellon viisareita käännettiin viikonvaihteessa kesää kohti, mutta alkanut marraskuu vie meidät ensilumineen jo aimo harppauksen kohti talvea. Ei hätää - valoa alkavan talven pimeyteen tuovat piristävät, valoisat ja hehkuvatkin tapahtumat.  Marraskuuta vietetään myös Lasten kuu – marraskuu -teemalla ja kulttuuripalvelut onkin koonnut monipuolisen kattauksen tämän lasten oman kulttuurikuukauden tapahtumatarjonnasta. 

Perjantaina 3.11. klo 17-19 Rauhanpuistossa ja koko keskustan alueella järjestetään jälleen iloa ja valoa tuova Hehku-karnevaali. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa on luvassa mm. musiikkia, poniajelua, valojonglöörausta, makoisia herkkuja ja paljon muuta! Hehku-karnevaalissa julkistetaan myös yleisöäänestyksellä valittu Vuoden Hehkuvin persoona 2023 sekä kurpitsakisan voittaja. Äläkä unohda pukeutua teeman mukaisesti, sillä myös illan paras Halloween-asu palkitaan!

Samana perjantai-iltana klo 19 kulttuurikeskus Cruselliin saapuu vieraaksi Suomen ykkösmentalisti Pete Poskiparta.  Kansainvälistäkin mainetta niittänyt sanavalmis mentalisti lukee ajatuksia, kokeilee muistinsa rajoja ja saa yleisön nauramaan ja hämmästymään kerta toisensa jälkeen. Mukana on myös uutta ja ennen näkemätöntä sekä kokematonta materiaalia. 


Lauantaina 4.11. kannattaa suunnaksi ottaa Pyhämaa ja siellä Pyhämaan seurakuntakoti, jossa on tarjolla herkullinen pyhämaalainen pitopöytä klo 11-14. Lähetyslounaalle voi tulla ilman ennakkoilmoitusta ja lounaan tuotto käytetään lyhentämättömänä Pyhämaan kappeliseurakunnan nimikkokohteisiin. 


Teatterin ystäviä hemmotellaan Uudenkaupungin Teatterin Kuin tuhka tuuleen -jännityskomedialla. Marraskuussa esityksiä on vielä kolmena lauantaina  4.11., 11.11. ja 18.11. klo 13 sekä perjantaina 24.11. klo 19. Viimeinen esitys nähdään lauantaina 2.12. klo 13. Tässä sujuvasanaisessa ja vauhdikkaassa komediassa riittää hauskuutta ja yllätyksiä aivan loppumetreille saakka! 

Vakka-Suomen musiikkiopisto järjestää marraskuussa kulttuurikeskus Crusellissa maksuttomia ja kaikille avoimia iltamusiikkikonsertteja. Maanantaina 6.11. klo 18.30 musisoivat musiikkiopiston opettajien Sirke Ruikkalan ja Teresa Sinisalon oppilaat. Perjantaina 10.11. klo 18 vuoron saavat Sirke Ruikkalan ja Elvira Kaavin pianonsoiton oppilaat. 


Marraskuun merellisen illan teemana torstaina 9.11. klo 18 on "Sillä ainahan merimies sentään on erimies". Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen ja Vakka-Suomen kansalaisopiston järjestämässä illassa Ulla Kallberg luennoi merimieheyden kokemuksista uusikaupunkilaisilla "kolitrampeilla". Tapahtumapaikkana on kulttuurikeskus Cruselli. 


Isänpäivän aattona lauantaina 11.11. klo 18 Uudenkaupungin uudessa kirkossa kuullaan Aura Brass Band - valoa syysiltaan konsertti.  Konsertin monipuolinen ohjelmisto sisältää sekä kevyttä että klassista musiikkia eri aikakausilta, vaskiorkesterille sävellettyä ja sovitettua konserttimusiikkia sekä musikaalisävelmiä. Orkesterin solistina toimii tenori Mika Nisula, joka tunnetaan mm. Timo Mustakallio -kilpailun voittajana vuodelta 2006. 
 

 


Uudenkaupungin tunnelmallisissa ja hyvän ruoan ravintoloissa on aika ajoin tarjolla myös live musiikkia ja muuta mukavaa ohjelmaa. Captain´s Makasiinissa musisoivat lauantaina 4.11. noin klo 20 alkaen Duo Minski & Sini Päivi Kurkilahden säestyksellä. Bar mÚKIssa viihdytään keskiviikkoisin ja perjantaisin karaoken parissa ja lauantaina 4.11. musiikkitarjonnasta huolehtii Rock-yhtye Oliver. Public House Olkkarissa kuullaan lauantaina 11.11. noin klo 22 alkaen The Roots trioa. Ravintola Kirstan perjantai ja lauantai-illat kuluvat karaokelaulannan parissa. 


Uudenkaupungin elokuvateatteri Kuvala on lajissaan yksi Suomen vanhimpia, yhä toimivia elokuvateattereita. Leffojen ystävien kannattaa hyödyntää Kuvalan monipuolinen ohjelmisto uutuusleffoineen ja liput voi ostaa joko ennakkoon Kuvalan nettisivuilta tai elokuvateatterista paikan päältä. 

Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Museon ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa”  -näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. 


Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 


Taiteen ystävien kannattaa piipahtaa myös näyttelyissä. Tuhansien tupsujen Tupsulassa esittäytyy hauska erilaisten tupsuteosten näyttely.  Galleria Horisontin marraskuun kuukauden taiteilija on Auli Sormunen ja kuukauden nuori taiteilija on Karoliina Joutsamo. Runonkulman Galleriassa  nähdään Kaija Ikäheimon maalausten näyttely ”Merkityksiä elämässä”. Kulttuurikeskus Crusellissa on 10.11. asti esillä Sanna Halmeen ekspressionistisia maalauksia ja 13.11. alkaen voi Crusellissa tutustua Raija Tuulikki Nokkalan naivistisiin maalauksiin teemalla ”Etanan maksiminopeudella tehtyjä”. 


Talviuinnin ystäville on tarjolla muutamia vaihtoehtoja. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365. Talviuintimahdollisuus löytyy myös Santtiorannan laiturilla  ja laiturin läheisyydessä ovat lämmitetyt pukutilat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-19.00. Sauna ei ole talvikäytössä. 

Alla olevasta menovinkkien listauksesta löydät nämä ja paljon muuta. 

Marraskuun 2023 menovinkit

Tästä tapahtumakalenteriin

 

Share:

facebook twitterbird