Kaupunginlahti

Menovinkit 13.-26.6. - Uudessakaupungissa tapahtuu

13.-26.6. menovinkit – kesäkuussa tarjolla toimintaa, tapahtumia ja näyttelyitä

Auringonpaistetta, kesän tuoksua ja lukuisia ihania tapahtumia – tätä ja paljon muuta on Uudenkaupungin kesä. Keräsimme kesäkuun tapahtumia yksiin kansiin etsintää helpottamaan. Kootusta listauksesta löytyvät tapahtumat, museot, monipuoliset näyttelyt, tilaisuudet sekä erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti.

Pop Up-kahvila Kukonmäki puutalomiljöössä avaa jälleen ovensa ke 15.6. Uudessa kirkossa voi kuunnella urkumusiikkia torstaisin klo 12 urkuvartin merkeissä. MLL:n puistotreffeillä Leijonapuistossa tai perhekahviloissa voi lapsiperheet tutustua toisiinsa ja saada uusia ystäviä. Uudenkaupungin alueen kirkkoihin (Vanha Kirkko, Kalannin kirkko, Lokalahden kirkko ja Pyhämaan kirkot) pääsee tutustumaan keskiviikosta sunnuntaihin.

Huumoria, iloisia värejä, naivistista taidetta, ruusujen tuoksua ja kauniita merellisiä näkymiä – sitä kaikkea on Taidetalo Pilvilinna. Pilvilinnaan pääsee vierailemaan ti 21.6. alkaen. Pakkahuoneen iltatorin avaus on ke 22.6. Lavalla esiintyy kestosuosikki Eino Grön.

Santtioranta Camping tarjoaa viikoittain ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Juhannusta juhlitaan tanssien merkeissä sekä juhannusaattoja että juhannuspäivänä. Esiintyjinä ovat pe 24.6. Heidi Pakarinen ja la 25.6 Jouni Keronen. Santtiorantaan ovat tervetulleita campingalueella majoittujat kuin turistit sekä kaupunkilaisetkin.

Merellisestä tunnelmasta pääsee nauttimaan päiväristeilyllä Isokarin majakkasaareen M/S Kertulla

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa, Kulttuurikeskus Crusellissa ja Pakkahuoneen kahvion näyttelytilassa.

Uudenkaupungin Merikeskuksen näyttelytilassa on esillä monenlaista merihistoriallista nähtävää. Näyttelyyn pääsee tutustumaan ti 21.6. alkaen tiistaista sunnuntaihin.

Bonk-museo - kalastajaperheen ihmeelliseen menestystarinaan voi tutustua tiistaista lauantaihin. Avaa siis ovi hämmästyttävään ja villiin Bonkin maailmaan. Museossa on esillä mm. toimintavapaita koneita, kosmisen terapian sovellutuksia, disinformaatiojärjestelmiä sekä paikallistettuja mustia aukkoja. Piharakennuksessa olevassa Lasten Keksimössä voivat perheen pienimmät suunnitella ja rakentaa oman Bonk-koneen.Uudenkaupungin museo on aina oiva vierailukohde. Wahlbergin museotalo esittelee entisajan porvariskodin loistokkuutta sekä merenkulun kulta-aikaa ja juuri avautunut kesänäyttely  Päällepantavaa – Poimintoja pukuhistoriasta tarjoaa monenmoista ihasteltavaa menneiltä ajoilta.
Pikkumuseoissa, Luotsimuseo ja Merimiehenkotimuseo, voi tutustua menneenajan elämään.

Automuseon aarteisiin pääsee tutustumaan päivittäin ja Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon hienon, koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn.

Liikunnan ystäville on tarjolla monipuolista tekemistä. Ellenin kesäjumppiin tai zumbaan voi osallistua tiistaisin ja keskiviikkoisin. Matalan kynnyksen maastopyöräilylenkille voi osallistua Vakka-Suomen ladun ohjaajan kanssa sunnuntaisin. Puistojoogaa voi harrastaa torstaisin ja sunnuntaisin Myllymäellä Satyajoogan ohjauksessa. Suosittua suviuintia voi jatkaa Haimiossa vapaa saunalla joka päivä ja tiistaisin Metsälehdon saunalla. Aurinkoisella säällä voi seurata kesän edistymistä, lintuja ja nauttia luonnosta vaikka Hiunjärven ja Pyhämaassa Pamprinniemen luontopoluilla. Kasarmilahden esteettömällä luontolavalla pääsee veden tuntumaan seuraamaan luonnon ihmeitä. Lisäksi kaupungin lukuisat frisbeegolfradat tarjoavat monipuolista ulkoliikuntaa koko perheelle.

Tapahtumarikkaan päivän voi päättää livemusiikista nauttien lukuisissa rannan ravintoloissa.


Muistathan osallistua tapahtumiin terveenä.

13.-26.6. tapahtumalistauksen pdf-tiedostoon pääset täältä!

Tapahtumakalenterista löydät lisää tapahtumia ja tiedot kaikista näistä tapahtumista.

Share:

facebook twitterbird