Minifarmi ja Kukkamessut

Menovinkit toukokuun loppuun 15.-31.5.

Kesäinen lämpö on vihdoin saapunut kaupunkiin ja lämpimien ilmojen myötä käynnistyy myös Uudenkaupungin monipuolinen tapahtumakesä. Keräsimme toukokuun lopun tapahtumavinkit alla olevaan listaukseen.


Ensimmäisenä supertapahtumana sen aloittaa tulevan viikonlopun odotettu koko perheen Minifarmi & Kukkamessut. Messuilta löydät puutarhan loistoa ja lähiruoan maukkautta, rakentamisen ratkaisuja, ajoneuvoja ja koneita sekä tietysti perheen pienimmille suloisia farmin eläimiä ja muuta mukavaa ohjelmaa. Messut ovat avoinna jäähallin ympäristössä lauantaina 20.5. klo 10-17 ja sunnuntaina 21.5. klo 10-16.

Myös ikäihmisille on suunnattu mukavaa tapahtumatarjontaa. Tiistaina 16.5. järjestetään Työväentalolla Uudenkaupungin ensimmäiset Seniorimessut. Lisäksi kirjastossa on ikäihmisten elokuvakerho ja to 25.5. pyöräillään porukalla Satulaan-senioripyöräilytapahtuman merkeissä.  


Helatorstaina 18.5. voit tutustua golfin saloihin ja harjoitella lyöntejä Hyvän Tuulen Golf -tapahtumassa golfklubilla. Lapsille on omaa golf-ohjelmaa ja alueelta löytyy myös peräkonttikirppis. Golfkentän läheisellä Kasarminlahden laavulla, keskellä kaunista luontoa järjestetään samaisena torstaina koko perheen Helatorstain Metsäkirkko.Perjantaina 19.5. avautuu kymmenien laadukkaiden brändien ja tuhansien tuotteiden UKI Outlet-myymälä K-Market Pikkuherkun alakertaan. Toista kesää avoinna oleva myymälä palvelee päivittäin 11.8. asti. Lauantaina 21.5. voi tehdä kirppislöytöjä tai tulla myymään itselle tarpeetonta tavaraa Hakametsän koulun vanhempainyhdistyksen järjestämässä Perhepäivässä. Sunnuntaina 21.5. voi kukkaostoksia tehdä myös Pyhämaan Telakanrannassa, Pyhämaan matkailuyhdistyksen Kukka ja taimipäivillä. Hyväntekeväisyyshuutokauppa järjestetään ravintola Kirstan terassilla toukokuun viimeisenä sunnuntaina 27.5. ja sen tuotto menee paikallisten lasten ja nuorten mielenterveystyöhön.

Vakka-Suomen musiikkiopiston konserttitarjonnassa kuullaan Crusellissa tiistaina 16.5. "Laulajien konserttia" ja pe 19.5. Crusellin lavalla taituroi Elsa Puukki ”Maaginen luonto” -pianokonsertissa.

Merikaupungista pääsee tottakai myös merelle. Toukokuun lopulla to 18.5. ja la 20.5. on tarjolla aitoa suomalaista villieläinsafaria Hyljeristeilyjen muodossa. Sandbäckin hylkeidensuojelualueiden lisäksi risteilyillä käydään myös Isonkarin majakalla. Lintuharrastajille on upeita alkukesän linturisteilyjä su 21.5. ja la 27.5. Myös risteilykausi Isonkarin majakkasaareen starttaa kuluvalla viikolla ja toukokuun risteilypäivät ovat pe 19.5. ja pe 26.5. sekä su 28.5.

Monissa paikallisissa ravintoloissa voi herkkuruokien lisäksi viihtyä mukavan livemusiikin parissa. Ravintola Golfissa kesäkauden ruuvaa vauhtiin 19.5. boogie-orkesteri Buukiruuvi. Pakkahuoneen terassin aferworkit viihdyttävät aina perjantaisin klo 18-21. Esiintyjiä on myös Bistro Bayssa, Captain´s Makasiinissa, Public House Olkkarissa sekä Bar mÙKIssa. Kirstassa bingoillaan perjantaisin ja iltaa jatketaan karaoken parissa.
Kannattaa tutustua myös historialliseen, tupakkatehtailijan entiseeen porvariskotiin Wahlbergin museotaloon ja Automuseon vanhoihin mobiileihin sekä Saab-kokoelmaan. Näyttelyiden ystävien kannattaa piipahtaa Pakkahuoneella, Runonkulman Galleriassa, Galleria Horisontissa, Tupsulassa sekä Kulttuurikeskus Crusellissa.Liikuntaa voit harrastaa vaikkapa golf-kentällä, uimahallilla, maastopyöräilylenkeillä, virkistyssaunoilla, luonto- ja kuntopoluilla, Velhoveden rengastiellä, ulkokoris- tai Padelkentillä, Skeittipuistossa, juoksuportaissa sekä frisbeegolfradoilla. Haastepyöräily-kampanja on käynnissä 25.6. asti.

Katso koko toukokuun lopun tapahtumalistaus!

 

Share:

facebook twitterbird