Tyttö kaupunginlahden rannalla tuolissa

Menovinkit viikolle 24 - näkemistä ja tekemistä Uudessakaupungissa

Alkaneen kesän ja lisääntyneen lämmön myötä on myös kaupunkimme tapahtumatarjonta käynnistynyt mukavasti. Museot ovat jälleen avanneet ovensa. Wahlbergin museotalossa pääsee porvariskodin ja merihistorian lisäksi tutustumaan juuri avautuneeseen Rauhan paikka -näyttelyyn, joka Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esittelee rauhanneuvottelujen Uuttakaupunkia 1700-luvun alussa. Automuseon kokoelmissa on yli 100 autoa – ihasteltavaa ja ihmeteltävää siis riittää. Menopelien lisäksi Raunistulan nukkekotikerholaiset ovat koonneet museoon upean Minimaailma-näyttelyn. Ainutlaatuisessa Bonk-museossa vierailijoiden suut kääntyvät hymyyn toimintavapaiden koneiden tarinoihin tutustuessa ja Lasten Keksimössä voivat perheen pienimmät rakentaa oman Bonk-koneen. Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan Pakkahuoneen kahviossa, Galleria Horisontissa, Kulttuurikeskus Crusellissa sekä Tupsulassa Alisellakadulla.

M/S Kertun risteilyt Isokarin majakkasaareen ovat myös käynnistyneet ja risteilyt tehdään torstaina, perjantaina ja lauantaina. Kirkoista ovat yleisölle avanneet ovensa Uudenkaupungin Vanha Kirkko, Kalannin kirkko sekä Pyhämaan kirkot. Liikunnan iloa tarjoaa mm. Uudenkaupungin rauhan paikkoihin älypuhelimen tai tabletin avulla tutustuttava Uudenkaupungin rauha -suunnistus, jonka voi tehdä vaikka koko perheen voimin. Nurmikko Zumbaa on tarjolla Sorvakon ranta-alueella keskiviikkoisin ja Myllymäellä voi osallistua puistojoogaan torstaisin ja sunnuntaisin. Elokuun loppuun asti kestävä Käätyjärven kuntokävely haastaa ulkoilemaan ja nauttimaan kesästä.

Velhoveden rengastie vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Makeanvedenaltaan ympäri kiertävän reilun 50 kilometrin kierroksen voit pyöräillä ja nauttia saaristosta pitkän kaavan mukaan. Reitin voi hurauttaa myös autolla merimaisemia ihaillen. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.

Kannattaa hyödyntää myös erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti. Näitä ovat mm. UkiAr-mobiilisovellus, Kulttuuripolku-esite, Piiloleikki-patsaat sekä Uudenkaupungin museon erilaiset mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt.

Tutustu näihin ja koko viikon ohjelmatarjontaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Lisää tapahtumia: uusikaupunki.fi/tapahtumakalenteri


 

Jaa:

facebook twitterbird