Myllymäki

Menovinkkejä hiihtolomaviikolle 8

Talvinen Uusikaupunki tarjoilee taas näkemistä ja tekemistä moneen makuun. Tässä muutamia vaihtoehtoisia tutustumiskohteita ja menovinkkejä alkavalle hiihtolomaviikolle.

Sisällissota.jpg
Sisällissodan alkamisesta tuli tammikuun lopulla kuluneeksi tasan sata vuotta. Uudenkaupungin museon pienoisnäyttelyssä voi tutustua, miten sisällissodan aika näkyi Uudessakaupungissa.  Diginäytöllä esitettävän katsauksen lisäksi esillä on myös esineitä, asiakirjoja, valokuvia ja mm. aikakauden rahoja, joista osa on väärennettyjä. Kävijä voi myös kuunnella tai lukea aikalaisten kertomuksia sisällissodasta. Pienoisnäyttely on avoinna Wahlbergin museotalossa 29.3. asti ti-pe 12-15. Tämä entinen tupakkatehtailijan porvariskoti tutustuttaa 1800-luvun lopun asumiseen ja elämiseen. Talon yläkerrassa on laaja merenkulkumuseo.  Museo on julkaissut sisällissodasta myös mobiiliopastereitin:  www.tarinasoitin.fi/uusikaupunki1918

UNICEF-nuket_uusin.jpg

Uudenkaupungin automuseon kolmessa isossa hallissa riittää nähtävää. Kokoelmissa on mm. reilusti yli sata autoa, hyvä valikoima veteraanimopoja, muutama moottoripyörä sekä kaksi lentokonetta. Lisäksi museossa voi tutustua Turun Unicefin edustajien valmistamiin Anna & Toivo nukkeihin. UNICEF-nukke on käsityönä tehty yksilöllinen koristenukke, joka edustaa tekijänsä valitsemaa kansallisuutta. Nukkien myynnistä saadut varat menevät lyhentämättömänä UNICEFin käyttöön, maailman hädänalaisimpien lasten auttamiseksi. Automuseon tavoite on löytää uusi koti vähintään 101:lle ANNA & TOIVO –nukelle.  Museo on avoinna joka päivä klo 11-17 ja museoon on erillinen pääsymaksu.


uimahalli.jpg

Uudenkaupungin nuoriso- ja vapaa-aikatoimi  on järjestänyt viikolle 8 omaa ohjelmaa lapsille ja nuorille. Koko viikon ajan uimahallissa on aarteenetsintää sekä lapsille on luvassa yllätyksiä. Maanantaina ja tiistaina uimahallin radat 4-6 on varattu lasten käyttöön klo 10-14. Nuorisotila Vantti on avoinna miltei kaikkina päivinä. Vantissa järjestetään nuorille yhteishakupaja tiistaina klo 12-15 ja keskiviikkona klo 16.30-19. Keskiviikosta perjantaihin uimahallissa voi kokeilla Wibit-temppurataa.  Torstaina uimahallilla järjestetään lasten askartelupaja klo 12-15. Perjantaina uimahallin pihalla tehdään lumiukkoja klo 12-14, mikäli sää vain sallii.

JääKotkat ry. järjestää yhteistyössä liikuntapalvelujen kanssa yleisöluisteluvuoroja jäähallissa viikolla 8 joka arkipäivä. Yleinen mailavuoro on klo 13.30 - 14.30 ja mailaton vuoro klo 14.30 - 15.30.mailaton vuoro. Luistelemaan ja mailailemaan pääsee tuttuun tapaan 2 euron pääsymaksulla.


Myös Uudenkaupungin kirjastossa tapahtuu. Torstaina 22.2. Tuula Amberla ja Päivi Luoma-Keturi  lukevat kirjastossa satuja klo 9.30 alkaen. Satutunti kestää n. 40 minuuttia ja mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset . Kevään aikana kirjastossa järjestetään myös kolme iltasatutuokiota  28.2., 28.3. ja 25.4.

yomeri.jpg

Taiteen ystäville on kulttuurikeskus Crusellissa avautunut  raumalaisen kuvataiteilija Pentti Peuran taidenäyttely ”Mereni, rantani”. Näyttely on avoinna 15.3. asti  ti-pe 10-17 ja su 12-16. Taiteilija Pentti Peura on itse esittelemässä näyttelyään 23.2., 25.2., 2.3., 4.3., 9.3., 11.3. sekä 15.3.

Uudenkaupungin kirjaston Galleria Kirjavassa on helmikuun loppuun asti esillä Elsa Vuorion tekstiilitöiden näyttely "Orrella aamutuimaan". Näyttelyssä on kudottujen kuultokudoksien lisäksi mukana myös virkattuja pannulappuja, liinoja ja tyynyjä sekä ommeltuja tyynyjä.

Galleria-Taidelainaamo Horisontin  ”MIELENMAISEMA” –näyttely jatkuu helmikuun ajan. Näyttely on avoinna lauantaisin klo 10-14 ja muulloin ti-pe klo 13-17.

Runonkulman Gallerian Anni-Veera Valpaksen valokuvanäyttely ”Vaellusvuodet” ja ”Sisältä särkynyt äiti”on esillä 21.2. asti. Puhuttelevassa näyttelyssä esitellään nuoren valokuvaajan käsin vedostettuja mustavalkokuvia. Galleria on avoinna lauantaisin klo 11-15 ja keskiviikkoisin klo  16-19.
 

Näistä ja muista saat lisätietoja:  http://uusikaupunki.fi/tapahtumakalenteri
Vinkkejä myös: www.visituusikaupunki.fi

 

Jaa:

facebook twitterbird

banneri_zupticket_pieni_1140x134.png