Toivo-patsas Rauhanpuistossa

Menovinkkejä lokakuun loppuun

Kahden seuraavan lokakuun viikon tapahtumalistaus on jälleen koottuna alla olevasta linkistä avautuvaan pdf-tiedostoon.

Listauksesta löytyvät museokohteet, monipuoliset näyttelyt, elokuvat sekä liikunta- ja luontoaktiviteetit. Wahlbergin museotalon mielenkiintoinen Talotarinoita-näyttely on avoinna enää vain tämän viikon tiistaista perjantaihin klo 12-15.  Merihistoriallisen yhdistyksen merellisessä illassa torstaina Tapio Koivukari ja Jarmo Impola kertovat aiheesta Pirtumiehet. Kaikille avointa Nouse ratsaille -päivää vietetään lauantaina Wasaborgin tallin maneesilla. Halloween-lauantaina 31.10.
Vakka-Suomen taitoluistelijat järjestävät lapsille suunnatun Halloween-naamiaisluistelun jäähallilla.

Luonnosta ja retkeilystä pitäville vaihtoehtoja tarjoavat esimerkiksi Pamprinniemen merellinen luontopolku luonnonkauniissa Pyhämaassa tai Velhoveden Rengastie, joka vie Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri.  Liikuntaa voi harrastaa myös hiinto- ja kuntoputki Vahterusringissa. Hiihdon lisäksi kuntoratapuoli tarjoaa oivat mahdollisuudet myös lenkkeilyyn, rullaluisteluun tai pyöräilyyn aina ihannesäässä.

Omatoimisesti kaupunkiin voit tutustua mobiilisovellusten ja esitteiden avulla. Lisättyä todellisuutta hyödyntävä UkiAR-mobiilisovellus tarjoaa mukavaa omatoimista tekemistä, silloin kun itselle parhaiten sopii, yksin, kaksin tai yhdessä perheen ja kavereiden kanssa. Sovelluksen oppaana kulkee Rauha-niminen piikatyttö 1800-luvulta, joka ilmestyy mobiilisovelluksen näytölle kartalla näkyvissä tarinapisteissä. Myös Uudenkaupungin museolla on yhdeksän erilaista mobiiliopastusreittiä.

Kulttuuripolku-esitteen ja kartan avulla voit tutustua Uudenkaupungin historiaan, nähtävyyksiin sekä muistomerkkeihin omatoimisesti. Reitti alkaa entiseltä Raatihuoneelta ja kiertää viehättävässä puutalokeskustassamme. Esittelyssä on kaikkiaan 33 erilaista kohdetta.

Katso lisätiedot näistä alla olevasta linkistä ja samalla koko tapahtumalistaus.

TÄSTÄ MENOVINKKEIHIN!

 

Jaa:

facebook twitterbird