Luminen tori ja kirkon torni

Menovinkkejä tammikuun loppuun - tapahtumat 15.-31.1.2024

Lupaavan aurinkoiseksi muuttunut tammikuu on lämmittänyt mukavasti mieltä, ja saanut linnutkin laulamaan kuin keväällä konsanaan. Kaupungissamme on tarjolla tammikuun lopulle mielenkiintoisia tapahtumia, näyttelyitä sekä muuta kivaa tekemistä.  

Maanantaina 15.1. klo 18–19.30 kokoontuu Uudenkaupungin kirjallisuuspiiri Kräkin talolla. Tammikuun kirjana on kriitikoiden arvostaman espanjalaisen Sara Mesan Pullaposki (Cara de pan), joka on kirjailijan ensimmäinen suomeksi julkaistu teos.

 

Maanantaina 15.1. klo 18-20 Vakka-Opisto järjestää Kulttuurikeskus Crusellissa mielenkiintoisen luentotilaisuuden Suomen presidentit - poikkeuksellisista näkökulmista tarkasteltuina Timo Soikkasen ja Lasse Lehtisen silmin, jossa poliittisen historian emeritusprofessori Timo Soikkanen käy läpi Suomen presidenttien humoristisia luonteenpiirteitä, ja toimittaja kirjailija, FT Lasse Lehtinen käy läpi Väinö Tannerin suhdetta Suomen presidentteihin, K.J. Ståhlbergista Urho Kekkoseen.  Luento on kaikille avoin sekä maksuton.

 

Uudenkaupungin Uuden kirkon ovet ovat avoinna vapaaehtoisvoimin 18.1. alkaen torstaisin klo 16-18 omaehtoista hiljentymistä varten. Kirkon rukousalttarin ääressä voit sytyttää halutessasi tuohuksen. 
Toiveena on voida pitää kirkon ovia avoinna useamminkin kuin kerran viikossa.  Jos olet kiinnostunut liittymään päivystäjien joukkoon, voit olla yhteydessä Ville-suntioon: ville.virolainen@evl.fi , p.044 363 5497.

Taloushuoliin on saatavilla maksutonta keskustelu- ja neuvonta-apua Talousneuvolassa torstaina 18.1. klo 12–15 coworking ja etätyötila Messissä. Soita ovikelloa, kun saavut paikalle.

 

Torstaina 18.1. klo 18-20 on Uudenkaupungin Merihistoriallisen yhdistyksen kuukausittainen Merellinen ilta Kulttuurikeskus Crusellissa aiheenaan Gustaf Eriksonin purjelaivat ja Uusikaupunki. Esitelmän pitää Matti Kari.

Torstaina 18.1. klo 9.30-10 Kalannin kirjaston Raimon Kammarissa on Satutuokio perheen pienimpien iloksi, ja torstaina 25.1. on Uudenkaupungin kirjaston satutuokio. Satuja lukevat satutädit Tuula ja Susan.

 


Lauantaina 20.1. klo 13 saa ensi-iltansa Uudenkaupungin Teatterissa komedian mestarin Moliéren viimeiseksi jäänyt poskettoman hauska näytelmä Luulosairas

 

Maanantaina 22.1. klo 18 saapuu kirjailijavieraaksi Minna Rytisalo Kulttuurikeskus Crusellin lämpiöön kertomaan uusimmasta romaanistaan Jenny Hill (WSOY). Ennen tilaisuuden alkua klo 17.45 alkaen on maksuton kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.

 

Torstaina 25.1 klo 14-18 Novida Open House - Avoimet ovet -tapahtumassa pääsee tutustumaan eri aloihin sekä niiden näytöksiin. Tilaisuuden juontaa Sami Kuronen. Novidan kahvila on auki tapahtuman ajan, ja kävijöiden on mahdollista ostaa mukaansa kotiruokaa ja leipomotuotteita. 

Korihaiden naisten joukkue pelaa seurahistoriansa ensimmäisen kerran naisten I-divisioonassa. Sunnuntaina 21.1. Korihait saa vastaansa Catz-joukkueen Lappeenrannasta. Korihait – Catz -kotipeliä pääsee seuraamaan Pohitullin palloiluhalliin, Uusikaupunki Areenalle klo 14.

 

Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Museon ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa” -näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. 

 

Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17.

 

Taiteen ystävillekin on tarjontaa. Galleria-Taidelainaamo Horisontissa tammikuun studiossa on nuoren taiteilijan Alexander Kiven sekä Solja Kattelmäen taidetta sekä gallerian jäsenten uusimpia töitä. Kulttuurikeskus Crusellin  Näin Unta Kesästä -taidenäyttely käsittelee Uuttakaupunkia niin paluumuuttajan, kaupungissa ensimmäistä kertaa vierailevan kuin kaupungista tarinoita kuulevan näkökulmista. Crusellin näyttely on avoinna 19.1. asti.

 

Seuraava Kulttuurikeskus Crusellin näyttely, 22.1.-23.3. oleva Pentti Peuran MERENI -näyttely koostuu taiteilijan eri tekniikoin työstetyistä teoksista, joissa virikkeenä ovat toimineet taiteilijalle tärkeät Uudenkaupungin pohjoissaariston maisemat.

Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. 

 

Talviuinnin ystäville on tarjolla muutamia vaihtoehtoja. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta on sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365. Talviuintimahdollisuus löytyy myös Santtiorannan laiturilla  ja laiturin läheisyydessä ovat lämmitetyt pukutilat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-19.00. Sauna ei ole talvikäytössä. 

Hiihtokelien ja jäätilanteen salliessa kaupungin liikuntatoimi on ajanut latuja ja luisteluratoja eri puolille kaupunkia. Niistä saat lisätietoja täältä .

 


Jos ulkoladuille ei aina pääsisikään, ei hätää, hiihto- ja kuntoputki Vahterusringissä on aina ihannesää liikkumiseen. Noin kilometrin pituinen lenkki maastoradan varrella on vaihtelevaa ja korkeuseroja on 16 metriä. Hiihtolenkin lisäksi Vahterusringissä on kuntorata esim. sauvakävelyyn, juoksuun, rullaluisteluun ja pyöräilyyn. Kuntoputkesta löytyy myös golfsimulaattori, joka tarjoaa aidon golfelämyksen 90 golfkentän valikoimalla ympäri maailman. http://www.vahterusring.fi/

 


Uudenkaupungin elokuvateatteri Kuvala on lajissaan yksi Suomen vanhimpia, yhä toimivia elokuvateattereita. Leffojen ystävien kannattaa hyödyntää Kuvalan monipuolinen ohjelmisto uutuusleffoineen ja liput voi ostaa joko ennakkoon Kuvalan nettisivuilta tai elokuvateatterista paikan päältä. 

Alla olevasta menovinkkien listauksesta löydät nämä ja paljon muuta. 

Menovinkit 15.-31.1.2024

Tästä tapahtumakalenteriin

 

 

 

 

 

Share:

facebook twitterbird