Kaupunginlahden rantaa

Menovinkkejä Uudessakaupungissa 31.7.-6.8.2023

Kalenterin lehti käännetään tällä viikolla jo elokuulle, mutta ei hätää, vielä on kesää ja tapahtumia jäljellä. Alla olevaan listaukseen on koottu menovinkkejä viikon tapahtumatarjonnasta. Nappaa vinkit talteen ja osallistu vaikka kaikkiin!

Viikko käynnistyy kesän viimeisellä leikkimaanantailla Santtioranta Campingin leirintäalueella klo 14-18. Leikkiä on luvassa eri touhupisteissä ja myös Pomppulinnassa saa pomppia täysillä ihan luvan kanssa.

Opastetuilla kierroksilla päästään tiistaina opastetulle Pihat ja puutalot -kierrokselle klo 15 ja kierroksen kruunaa puutarhassa nautittavat iltapäiväkahvit. Keskiviikkoillan opastus johdattaa aikamatkalle vuodesta 1685 vuoteen 1855, ja kierroksella kuullaan tarinoita täällä riehuneista Uudenkaupungin seitsemästä suuresta palosta.

Keskiviikkoisella Pakkahuoneen ohjelmallisella iltatorilla on tori- ja kirppismyyjien lisäksi aina tarjolla musikkipitoista ohjelmaa. Tällä viikolla musiikkitarjonnasta vastaa Pasi & Mäikkä, Leevi and the Leavings tribuuteillaan. Pakkahuoneen kahvilassa on ihasteltavana Vakka-Suomen Taideyhdistyksen taidetta.

Koko kylä laulaa Pyhämaassa, kulttuuripalveluiden järjestämällä yhteislaulutilaisuudessa keskiviikkoiltana 2.8. klo 18 alkaen. Rami Rafael ja Petri Hatakka laulattavat kansaa Pyhämaan Suviteatterin idyllisessä miljöössä. Yhteislauluteema on myös Santtiorannan leirintäalueella lauantaina klo 17-20, jolloin Rami Rafael on paikalla viihdyttämässä ja laulattamassa yleisöä.


Viikon Toimintatorstaissa 3.8. klo 16-18 lähdetään Satupolulle Myllymuorin alias Kerttu Aaltosen iloisessa seurassa. Satumaiselle polulle startataan Rauhanpuistosta ja kuljetaan Alisenkadun uusittua pihakatua pitkin.

Männäisten torilla on perjantaina 4.8. torimyynnin ja popup-kahvilan lisäksi mukavaa musiikkia ja siitä vastaavat Duo Samuli & Sauli.

Tul toril teematorilla on lauantaina 5.8. klo 10-14 vuorossa Kansainvälinen tori. Torilla nähdään ja kuullaan mm. Pete Santos, UTU, Marian Dumitru & Crew, Granger T Simmons, Kateryna Vdovina, Laitilan Ukrainalaiset sekä Nepalese Danceus.

Lokalahden Pinipajussa vietetään lauantaina Maitolaiturimarkkinoita klo 11-15. Ohjelmassa on mm. musiikkia Tuula Amberlan, Tero-Petri Suovasen ja Sami Vuoren johtaman Trio Wuoret tahtiin. Pinipajun koulupiirin kyläyhdistyksen järjestämässä tapahtumassa on myös bingoilua, arvontaa ja puffetti.

Kaupunginlahden rannassa on jälleen keskiviikkoiltana klo 19 ja sunnuntaipäivällä klo 15 Teatteriryhmä Lentävän Lokin Liian paksu perhoseksi -kesäteatteriesitykset. Luvassa on draamakomediaa inhimillisyydestä, vahvuudesta ja vähän rakkaudestakin, huumoria unohtamatta. Sunnuntain esitys on loppuunmyyty.

Myös ravintoloissa voit herkullisen ruuan lisäksi nauttia live-musiikista. Bistro Bayn terassilla viihdyttää keskiviikkona Relax Corner, perjantaina Flora and the Weekend Fathers ja lauantaina Kill & Valmer. Captain´s Makasiinin keskiviikon livemusaa tarjoilee Chris & Laurell Acoustic Rock Duo, torstaina Kalle ja Susse, perjantaina Tero Vaara ja lauantaina Nutshell Duo. Ravintola Kirstassa bingoillaan perjantaisin, ja bingon jälkeen iltaa jatketaan Karaokella. Pakkahuoneen torilla on Bingo Perjantai klo 16-18 ja Pakkahuoneen Terassin after workissa kuullaan Eeli Hallikaista. Santtioranta Campingissä laulellaan lauantaina yhteislauluja Rami Rafaelin johdolla.


Lomapäivää voi viettää myös merellä. Maanantaisin ja tiistaisin risteilyt suuntautuvat Selkämeren kansallispuiston eteläisimpään käyntikohteeseen, Katanpään linnakesaarelle.  Upeaan Isonkarin majakkasaareen risteillään viikoittain, aina keskiviikosta sunnuntaihin. Perjantai-iltaisin voi osallistua myös parin tunnin mittaiselle opastetulle sighseeing-risteilylle kokemaan kesäinen Uusikaupunki mereltä käsin. Risteilyt varataan täältä.

Taidetalo Pilvilinna on avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 14-18. Taidetalon, pitsimökin, hauskan taidepolun, rosarion ja kahviterassin lisäksi Pilvilinnassa on viikottain myös ohjelmaa. Torstaisin bingoillaan ja lauantaisin kuullaan Pilvilinnan Pianovartteja. Lisäksi pe 4.8. klo 18 Pilvilinnassa nähdään Onnen saarella -teatteriesitys, (kuvassa) jonka ensiesitys nähtiin tämän vuoden Volter Kilpi festivaalilla.


Wahlbergin historiallisessa museotalossa on mielenkiintoinen näyttely ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa”. Näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. Uudenkaupungin museon kesämuseot, luotsien työtä esittelevä Luotsimuseo Vallimäellä sekä merimiesperheen elämään tutustuttava Merimiehenkotimuseo Myllymäen reunalla ovat avoinna päivittäin klo 12-15 ja pikkumuseoihin on vapaa pääsy.

      
Bonk-museon mullistavat keksinnöt ja toimintavapaiden koneiden ja laitteiden tarinat saavat väkisinkin suun pielet kääntymään hymyyn. Bonkin Lasten Keksimössä lapset voivat rakentaa oman Bonk-koneensa. Autofanien kannattaa tutustua myös Automuseon vanhoihin mobiileihin sekä Saab-kokoelmaan. Näyttelyiden ystävien kannattaa piipahtaa Kulttuurikeskus Crusellissa, Pakkahuoneella, Galleria Horisontissa sekä TupsulassaRunonkulman Galleriassa on esillä Taru Taina-Noran ja Heli Väisäsen keramiikkaa ja taidegrafiikkaa. Pyhämaan Telakanrannassa on vielä tämän viikon ajan vanhoissa ranta-aitoissa esillä hieno käsityönäyttely – Käsityöt kertovat Pyhämaasta.

Uudenkaupungin Merikeskuksen Kotien kätköistä II-näyttelyssä on esillä monipuolisesti merellistä historiaa yksityiskokoelmista. Perusnäyttelyssä on mm. useita vanhoja venemoottoreita, suurikokoinen uusikaupunkilaisen Warma-purjelaivan pienoismalli, muita pienoismalleja sekä laivamaalauksia. Merikeskukseen on vapaa pääsy.

POMMISTA BONKKIIN! Henrik Helpiön kädenjäljet retrospektiivinen 70 v -juhlanäyttely on avoinna Gasthaus Pookin ravintolassa, pihapiirissä sekä liiterissä, ravintolan aukioloaikoina.

Liikuntaa voit harrastaa vaikkapa golf-kentällä, maastopyöräilylenkeillä, uimarannoilla, virkistyssaunoilla, luonto- ja kuntopoluilla, Velhoveden rengastiellä, ulkokoris- tai Padelkentillä, Skeittipuistossa, juoksuportaissa sekä frisbeegolfradoilla. Tarjolla on myös erilaisia ulkojumppia.

Viikon 31 menovinkkilistauksesta löydät nämä ja paljon muuta. Listauksessa myös erilaiset mobiilisovellukset ja reitit, joilla pääset tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti, vaikkapa virtuaalioppaan johdolla.

Katso 31.7.-6.8.2023 koko viikon tapahtumalistaus!
 

Tästä Uudenkaupungin tapahtumakalenteriin!

Share:

facebook twitterbird