Pamprinniemen näkymä

Menovinkkejä viikolle 13 - ulos luontoon!

Vallitsevassa tilanteessa, jossa monet kokoontumiset ja tapahtumat ovat peruutettuja, ovat viikon menovinkitkin hieman vaihtaneet muotoaan. Kaunis kevätsää helli meitä viikonloppuna ja toivottavasti saamme nauttia siitä jatkossakin. Keväiset kelit houkuttelevat luontoon, jonne meillä kaikilla on vielä toistaiseksi mahdollista päästä virkistäytymään ja keräämään voimia. Tässä pari vinkkiä ulkoiluvaihtoehdoiksi, joista toinen sijaitsee kaupungin keskustassa ja toinen Pyhämaassa.

Sorvakon ja Ykskoivun alueelta löydät hienot kuntopolut kauniin luonnon keskellä, kaikenikäisille ja -kuntoisille kuntoilijoille. Kuntopolkujen pituudet vaihtelevat 3,6 km – 4,6 km. Sorvakon kuntopolkujen läheisyydessä, Ykskoivun alueella, aivan meren tuntumassa on pystytetty komeat juoksuportaat.  62 askelman juoksuportailla on erilaisilla askelväleillä ja jyrkkyyksillä olevia osuuksia. Korkeuseroa portaissa on noin 9,3 metriä ja portaiden pituus on noin 43 metriä. Lisäksi sivuportailla on 18 askelmaa yhtenäisellä rytmityksellä, korkeuseron ollessa noin 2,9 metriä ja pituuden noin 8 metriä.  Karttalinkki juoksuportaisiin.Luonnonkauniissa Pyhämaassa sijaitsee merellinen Pamprinniemen luontopolku. Sen pituus on noin 4 km. Lähtö polulle tapahtuu Pyhämaan Kettelistä, Hauintien varrelta. Alue on sekä luonnon- että linnustonsuojelun kannalta merkittävä, sillä se on säilynyt luonnonmukaisena ja kuuluu Natura 2000 –alueisiin. Polku tutustuttaa kulkijansa upeaan merelliseen luontoon, mutta toisaalta luontopolun keskivaiheilla on paikoin iäkästä kuusivaltaista korpipainannetta sekä vanhoja ja uhkeita mäntyjä. Myös lintukanta on monipuolista. Seurakunta on rakentanut polun varrelle Raamattuaiheisia tauluja, joiden teemat vaihtuvat vuosittain.  Kartan luontopolusta löydät täältä.
Luonto- ja kuntopolkuja on Uudessakaupungissa toki muitakin, lisätietoja niistä löydät Uudenkaupungin liikuntapalveluiden sivuilta.
Kuntopolut

Luontopolut

Jaa:

facebook twitterbird