Matka messut 2018

Uusikaupunki mukana Matka 2019 -messuilla Suomen Saariston yhteisosastolla

Pohjois-Euroopan suurin matkailutapahtuma Matka 2019 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17.-20.1. Uusikaupunki on mukana messuilla Suomen Saariston yhteisosastolla, yhteisellä ständillä Kustavin ja Taivassalon kanssa. Jättiosastolla, hallissa 6, ovat mukana myös Turku, Naantali, Kaarina, Parainen, Kemiönsaari, Salo, Hanko, Raasepori, Rauma, Pori sekä Ahvenanmaa.

Musiikkia, ohjelmaa ja saariston makuja

Suomen Saaristolla on omaa ohjelmaa osastolla kaikkina yleisöpäivinä kolme kertaa päivässä. Sunnuntaina ohjelmapuolesta vastaa Uudenkaupungin Crusell-viikko. Musiikkiviikon makupaloja tarjoilevat tuolloin klarinetistit Jussi Uuksulainen ja Heikki Louko. Esitysajat ovat klo 12.30, 13.30 ja 14.30. Tulevana kesänä Crusell-viikolla tempaudutaan fantasiamaailmaan.

Makupaloja on tarjolla myös ruokakulttuurista; Taste of Archipelago –lautanen on tarjolla kävijöille kaksi kertaa päivässä perjantaista sunnuntaihin. Osaston saaristolaispuodissa on tuotemaistatuksia ja kotiinviemisiksi voi ostaa herkullisia lähiruokatuotteita.

Lauantaina ja sunnuntaina saamme vieraaksi taitavan huovuttajan, uusikaupunkilaisen Sanni Kallosen, joka on niittänyt mainetta huovutetuilla julkkisnukkehahmoillaan. Sanni esittelee nukkejaan ja antaa samalla näytteitä huovutustaidoistaan.

Myös Myllymuori viihdyttää lapsiyleisöä osastollamme lauantaina. Myllymuorin heinäkuisilla seikkailuretkillä selvitellään tänä vuonna Kadonneiden kenkien tapausta. Myllymuorin alias Kerttu Aaltosen apurina on temppuileva ja jonglööraava Timo Turunen. Timo esiintyy ajoittain myös Lokki-maskottihahmossaan.

Koko messujen ajan ständillämme on yleisökilpailu, jossa kupongin täyttämällä ja yhdistämällä oikean paikkakunnan oikeaan kohteeseen, voi voittaa merellisen ruokailu- ja majoituspaketin kahdelle hengelle. Voittopaketteja on kolme, yksi Uudessakaupungissa, yksi Kustavissa ja yksi Taivassalossa.

 

Koe saaristo kaikilla aisteilla

Täysin uutena osastolla on koettavissa ns. aistialue, jossa saariston voi kokea kaikilla aisteilla. Makuelämysten lisäksi saariston voi myös kuulla, nähdä ja tuntea. Aistialueella voi istahtaa Uudessakaupungissa puusepän työnä tehtyyn isokokoiseen ”jättiläisen tuoliin”. Tämä Esko Kankaan käsialaa oleva tuoli on messuilla lainassa Kenkäkauppa Alinalta. Viime kesänä tuolia ihasteltiin mm. demokatu-projektin kävelykadulla.


Valitse Uusikaupunki 2019 –esite

Yhteisosastolla esitellään laajasti alueen matkailupalveluita kuntien ja kaupunkien omilla esitteillä. Uudenkaupungin uunituore Valitse Uusikaupunki 2019 – esite tulee jakoon messuille ja siitä löytyy kattavasti jo koko vuoden ohjelmatarjonta. Uusikaupunki esittäytyy messuilla täynnä tekemistä olevana matkakohteena ympäri vuoden. Halusitpa sitten nauttia kaupunkikulttuurista, shoppailusta, monipuolisista harrastusmahdollisuuksista tai luonnon kauneudesta ja saariston rauhasta, ei hätää - Uudessakaupungissa voit kokea nämä kaikki. Ja mikä parasta, kohteet ja palvelut sijaitsevat lyhyen välimatkan päässä toisistaan.

Esitteestä löytyvät monipuoliset nähtävyydet, kiinnostavat tapahtumat, erilaiset risteilyt, liikunta-aktiviteetit, ostosmahdollisuudet, majoituskohteet, ruokapaikat ja kahvilat sekä listaus muista tärkeistä palveluista.

Torstaina 17.1. messut on suunnattu pelkästään matkailualan ammattilaisille. Kaikelle yleisölle messut ovat avoinna perjantaina 18.1. klo 9-19 sekä lauantaina 19.1. ja sunnuntaina 20.1. klo 10-18.

Tervetuloa tutustumaan Uudenkaupungin ja Suomen Saariston mielenkiintoiseen tarjontaan 6 n 2-8!


Yläkuva vuoden 2018 Matka-messuilta.

Esitteen kannen pääkuva: Åke Nygård, Uusikaupunki.
Pikkukuvat: Leena Arvela-Hellén ja Irmeli Laaksonen


Jaa:

facebook twitterbird

banneri_zupticket_pieni_1140x134.png