Pihatunnelmaa

Vanhat talot kutsuvat kylään ja muita menovinkkejä viikolle 36

Kalenterin lehti käännettiin syyskuulle ja samalla taidettiin heittää hyvästit aurinkoiselle säälle, ainakin joksikin aikaa.
Vaikkei helteistä enää ole tietoa, voi merelliseen paikallishistoriaan tutustua Tiftö V:n keskiviikkoisella Kolmensalmen PikkuPuntarin, Puntarin ja Syväsalmen risteilyllä. Risteilylle tulee ilmoittautua ennakkoon.

Tällä viikolla Uudenkaupungin vanhat talot kutsuvat vierailijat kylään, kun kymmenet, sympaattiset ja sievät vanhat talot sekä pihat avaavat jälleen ovensa vieraiden ihasteltaviksi pientä pääsymaksua vastaan. Avoimia kohteita on tänä vuonna peräti 56. Kävijät pääsevät vierailemaan niin yksityiskodeissa, vanhojen talojen puutarhoissa kuin useissa julkisissakin rakennuksissa. Kokonaan uusia kohteita on mukana peräti 18. Tapahtuman tukikohtana toimii kaupungin keskustassa sijaitseva vuonna 1907 rakennettu Uudenkaupungin työväentalo. Tukikohdassa on tarjolla monipuolisesti aiheeseen liittyvää ohjelmaa koko viikonlopun ajan. Lauantaina luennoimaan saapuvat mm. talotohtori Panu Kaila ja kasvitieteilijä Arno Kasvi. Sunnuntaina Helanderin huutokauppa arvioi antiikkia ja keräilyesineitä maksutta työväentalolla klo 12-15.

Myös muutamat nähtävyyskohteet, jotka muuten ovat jo sulkeutuneet tältä kaudelta, avaavat ovensa erillistä pääsymaksua vastaan viikonlopun ajaksi, kuten Bonk-museo klo 11-15 ja Taidetalo Pilvilinna klo 14-18. Wahlbergin museotaloon, Luotsimuseoon ja Merimiehenkotiin on tapahtumapäivinä klo 12-18 vapaa pääsy. Lauantain toriteemana on jo perinteeksi muodostunut, eri seurakuntien järjestämä yhteinen Lähetystori. Kojujen myyntituotteiden lisäksi torilla on tarjolla myös monenlaista ohjelmaa. Monipuolisia näyttelyitä on tälläkin viikolla esillä Pakkahuoneella, Runonkulman Galleriassa, Galleria Horisontissa, Crusellissa ja kirjaston Galleria Kirjavassa.

Tutustu näihin ja muihin tämän viikon tapahtumiin tästä linkistä!

Tervetuloa meille kylään!

Jaa:

facebook twitterbird