Tori, lava ja vesiposti

Viikko 33 menovinkit - näkemistä ja tekemistä Uudessakaupungissa

Sadeilman sattuessa kannattaa suunnistaa näyttelyihin ja museoihin, joita on tarjolla lukuisia.

Wahlbergin museotalon vaihtuvassa näyttelyssä on esillä Rauhan paikka näyttely, joka esittelee sitä Uuttakaupunkia, joka oli suuren Pohjan sodan vuonna 1721 päättäneen Uudenkaupungin rauhan näyttämönä. Automuseossa voi ihastella yli sataa autoa, kahta lentokonetta, veteraanimopoja ja kolmessa avarassa näyttelyhallissa on paljon muutakin nähtävää. Bonk-museossa puolestaan pääsee tutustumaan toimintavapaisiin koneisiin ja laitteisiin, joihin liittyvät tarinat hymyilyttävät varmasti jokaista vierasta.

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa, Runonkulman Galleriassa ja Galleria-Taidelainaamo Horisontissa. Männäisten torilla perjantaina, torimyynnin ja katukeittiön lomassa voi kuunnella musiikkia, lavalla Jouko Pyhältö ja Matti Mäntylä. Illan voi kruunata rantaravintoloiden live musiikista nauttien. Merimaisemista voi nauttia päiväristeilyn merkeissä torstaista sunnuntaihin M/S Kertulla Isokarin majakkasaarelle.

Liikunnan iloa tarjoaa mm. Uudenkaupungin rauhan paikkoihin älypuhelimen tai tabletin avulla tutustuttava Uudenkaupungin rauha -suunnistus, jonka voi tehdä vaikka koko perheen voimin ja elokuun loppuun asti kestävä Käätyjärven kuntokävely haastaa ulkoilemaan ja nauttimaan elokuisista päivistä.

Suosikkireitti, Velhoveden rengastie, vie keskelle kauneinta saaristoa ja merimaisemia, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.

Kannattaa hyödyntää myös erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti. Näitä ovat mm. UkiAr-mobiilisovellus, Kulttuuripolku-esite, Piiloleikki-patsaat sekä Uudenkaupungin museon erilaiset mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt.

Tutustu näihin ja koko viikon ohjelmatarjontaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Lisää tapahtumia: uusikaupunki.fi/tapahtumakalenteri

Jaa:

facebook twitterbird