Ruskaa_kirjastonpuistossa

Vinkit syksyiselle viikolle 41 - Uudessakaupungissa tapahtuu

Viikolla 41 nautitaan vielä syysruskan väreistä ja hyödynnetään tottakai, kuluvan viikon tapahtumatarjontaa. LC Uusikaupunki Merettaret toteuttaa lauantaina diabeteskävelyn ja jalkojen hoitoon liittyvän tapahtuman, joka aloitellaan yhteisellä verryttelyllä klo 13 Uudenkaupungin torilla. Torilta kävellään uimahallille, jossa Merettaret tarjoavat osallistujille kahvit ja Vakka-Suomen diabetesyhdistys esittäytyy.

Syksyn aikana kuullaan Crusellissa Ikimuistoinen ilta -konserttisarjan kolme konserttia, josta ensimmäisessä lauantai-illalla esiintyy legendaarinen Eino Grön. Grön on tangokuningas vailla kruunua. ”Reposaaren Eikka” kävi jo 80-luvulla tekemässä tangolevyn Buenos Airesissa ollen ensimmäisiä suomalaisen tangon lähettiläitä maailmalla. Tangojen ja laulelmien lisäksi konsertissa kuullaan myös amerikkalaisen lauluperinteen klassikoita.

Syksyiset kelit houkuttelevat myös elokuviin. Kuvalassa on tarjolla mm. koko perheen animaatio Trolls Maailmankiertue sekä juuri ensi-iltaan tullut suomalainen elämäkerrallinen draamaelokuva Tove, joka kertoo taiteilija Tove Janssonin elämästä. Aalto on myös uusi suomalainen dokumenttielokuva Alvar Aallon sekä Aino Aallon urasta ja elämästä.

Tälläkin viikolla voi ja kannattaa tutustua monipuolisiin näyttelyihimme. Runonkulman Galleriassa on meneillään Tarja-Liisa Salon taidegrafiikkaa esittelevä näyttely ”Alchemilla”, Galleria Horisontin uudessa näyttelyssä on esillä Islantilais-taivassalolaisen taiteilijan Rannveig Steinthorsdottirin valokuvia ja installaatioita ”Minun Islantini” -nimisessä näyttelyssä. Myös Gallerian uusi jäsen Peter Silvendoin esittäytyy valokuvillaan. Gallerian vieressä sijaitsevassa Tupsulassa voi tutustua Tuhansien tupsujen näyttelyyn. Esillä on noin 14 000 tupsusta tehtyä hyvänmielen teosta, mm. kolmen metrin korkuinen tupsuteos kaupunginlahden rannasta ja torilta, tupsukukkia sekä ihastuttavia jakkaroita.

Kulttuurikeskus Crusellissa avautuu tällä viikolla uusi, Turun Kynnys ry:n toteuttama näyttely "Kauneus sydämessäni asukoon”. Näyttelyn on koonnut Kynnys ry:n maalausryhmän ohjaajana ja galleristina toimiva Hilkka Huotari. Kynnys ry on vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö, jossa jäseniä kannustetaan osallistumaan yhteiskuntaan niin taiteen tekijöinä kuin kokijoina. Näyttely on siinä mielessä erityinen, että se kokoaa yhteen ammattitaiteilijat, aktiiviset taiteen harrastajat ja vammautuneet taiteen tekijät. Näyttelyssä on mukana muun muassa akvarelli- ja öljyvärimaalareita, piirtäjiä, akryyli-, stucco-lustro- ja Raffaello-stucco -maalareita sekä veistäjiä.

Hienoja museokohteitamme ei kannata jättää väliin. Tupakkatehtailijan upeassa porvariskodissa, Wahlbergin museotalossa Yliselläkadulla on esillä Talotarinoita-näyttely, jossa esitellään 10 yksittäistä rakennusta, joita syystä tai toisesta ei enää ole olemassa. Näyttelyssä kerrotaan talojen ja niiden asukkaiden tarinoita.

Autotehtaan läheisyydessä sijaitsevassa Uudenkaupungin Automuseon kolmessa suuressa näyttelyhallissa voi vanhojen mobiilien ja kattavan Saab-kokoelman lisäksi tutustua Raunistulan nukkekotikerhon Hetkiä matkaltamme -näyttelyyn.


Katso alla olevasta linkistä koko viikon listaus sekä ennakkotietoja syksyn tulevista tapahtumista.

Tästä MENOVINKKEIHIN!

 

Jaa:

facebook twitterbird