uutta puhtia

Voimaannu ja virkisty

Monia mahdollisuuksia liikkumiseen


Uudessakaupungissa aika kuluu kuin siivillä yksin, kaksin, perheen kesken tai vaikka vähän isommallakin porukalla. Vaihtoehtoja urheiluun, seikkailuun tai rentoutumiseen riittää varmasti jokaiselle – ikään tai kuntoon katsomatta. Suurin osa urheilu- ja liikuntapaikoista sijaitsee aivan kaupungin keskustassa tai vähintäänkin sen tuntumassa.

Keskusta-alueelta löytyvät niin uimahalli, jäähalli, urheilukenttä kuin erilaiset liikuntasalit ja kuntokeskuksetkin. Tarjolla on lisäksi ratsastusta, keilausta, melontaa, kalastusta, sukellusta sekä uintia niin kesällä kuin talvellakin. Kaupungin 18-reikäisen golfkentän pelikausi on yksi maan pisimmistä. Hiihto- ja kuntoputki Vahterusringin luistavilla laduilla on aina ihanneolosuhteet liikkumiseen. Putkesta löytyy myös golfsimulaattori.

Frisbeegolfin ystäville löytyy useita ratoja. Sorvakon alueelle, keskustan tuntumaan valmistui viime kesänä uusi 18-väyläinen frisbeegolfrata ja ratoja löytyy myös Kalannista, Lokalahdelta ja Pyhämaasta. Kalannissa on myös 21-väyläinen kilpatason frisbeegolfrata. Harjoittelupaikan lisäksi radalta löytyy myös 200-metrinen range.  

Kaupunginlahden rantaan valmistuneet kilpatason Padel-kentät, tarjoavat upeat puitteet tämän supersuositun lajin harrastamiseen. Padelin saloihin voi perehtyä alkeiskursseilla ja pelivälineitä voi myös vuokrata.

Koko perheen Skeittipuisto Pumptrack mahdollistaa niin skeittaajen, scoottaajien kuin pyöräilijöidenkin harrastamisen Kaupunginlahden pohjukassa, upeissa maisemissa. Skeittipuiston vieressä sijaitsee lasten suosittu Leijona-leikkipuisto sekä senioreille suunnattu toimintapuisto.

Retkeilijöille löytyy luonto- ja kuntopolkuja, maastopyöräilyreittejä sekä laavuja ja grillikatoksia. Sorvakon kuntopolun varrella, merellisissä maisemissa, löytyvät myös juoksuportaat. Kaupungin ylläpitämät hiihtoladut tehdään kuntopoluille ja ne ovat käytettävissä sääolosuhteiden mukaan.

Urheilullisen päivän jälkeen voit rentoutua ja virkistäytyä saunassa. Saunoja on vuokrattavissa niin kaupungista kuin sen läheisyydestäkin. Uudessakaupungissa voit viettää myös esimerkiksi täydellisen polttaripäivän, joka ei varmasti unohdu koskaan!

Jaa:

facebook twitterbird