Kirsikankukkia Kirsikkapuistossa

16.-31.5. menovinkit - ihania tapahtumia tarjolla

Aurinkoa, lämpöä - kesän fiilistä ja ihania tapahtumia. Toukokuu – vehreyttä, kukkaloistoa ja hyvää mieltä. Keräsimme toukokuun  loppupuolen tapahtumia yksiin kansiin etsintää helpottamaan. Kootusta listauksesta löytyvät tapahtumat, museot, monipuoliset näyttelyt, tilaisuudet ja opastetut retket sekä erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti.

Kiveen kaiverrettuja, naisten tarinoita Uudenkaupungin hautausmaalla, on opastettu hautausmaakierros kaupungin menneisyyteen ke 18.5. Satuhetki on tarjolla kirjastossa to 19.5. ja kirjaston takapihalla tapahtuu pe 20.5. kirjojen poistomyynnin merkeissä.

Puutarhatrendejä, uutta mökille tai kotiin vai kiinnostaako suloiset farmin eläimet? Minifarmi & Kukkamessut tarjoavat kaikkea tätä ja paljon muutakin koko perheelle la 21.-su 22.5. Kätköistä kiertoon kirppistapahtuma valtaa kaupungin to 26.5. Helatorstaina on myös metsäkirkko Kasarmilahdenlaavulla ja su 29.5. vietetään Leijonapuiston kesäkauden avajaisia. Tapahtumarikkaan päivän voi päättää livemusiikista nauttien lukuisissa rannan ravintoloissa.

 

Merelle risteilemään tai retkelle pääsee jälleen M/S Kertulla useana eri päivänä. Kohteeksi voi valita joko hyljeristeilyn Sandbäckin hylkeidensuojelualueelle, linturisteilyn Isokariin tai päiväristeilyn Isokarin majakkasaareen.

Liikunnan ystäville on tarjolla monipuolista tekemistä. Matalan kynnyksen maastopyöräilylenkille voi osallistua Vakka-Suomen ladun ohjaajan kanssa sunnuntaisin. Suosittua suviuintia voi jatkaa Haimiossa vapaa saunalla joka päivä ja tiistaisin Metsälehdon saunalla. Aurinkoisella säällä voi seurata kevään edistymistä, lintujen kevätmuuttoa ja nauttia luonnosta vaikka Hiunjärven ja Pyhämaassa Pamprinniemen luontopoluilla. Lisäksi kaupungin lukuisat frisbeegolfradat tarjoavat monipuolista ulkoliikuntaa koko perheelle.


Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa, kulttuurikeskus Crusellissa ja Pakkahuoneen kahvion näyttelytilassa.

Automuseon aarteisiin pääsee tutustumaan päivittäin ja Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon hienon, koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn.

Uudenkaupungin museo on aina oiva vierailukohde.
Wahlbergin museotalo esittelee entisajan porvariskodin loistokkuutta sekä merenkulun kulta-aikaa.


Muistathan osallistua tapahtumiin terveenä.

16.-31.5. tapahtumalistauksen pdf-tiedostoon
pääset täältä!

Tapahtumakalenterista löydät lisää tapahtumia ja tiedot kaikista näistä tapahtumista.

Jaa:

facebook twitterbird