Kaupunginlahtea

Hurmaava Uusikaupunki - täydellinen valinta arjen irtiotolle

Merellinen Uusikaupunki vie vierailijan eteläeurooppalaisen rantakaupungin tunnelmaan. Samalla olet turvallisessa pikkukaupungissa, joka kätkee sisäänsä palan kauneinta saaristoluontoa sekä historiallisen ja viehättävän puukaupunkimiljöön.Inspiroidu Ukista

Meiltä löydät persoonalliset ja palvelevat puodit sekä meren antimia ja paikallisia herkkuja tarjoilevat ravintolat ja kahvilat, vieläpä viihtyisissä puitteissa. Voit uppoutua viehättävään puutalomiljööseen vaikkapa heinäkuun keskiviikkoisilla, opastetuilla kävelykierroksilla. Tarinoiden Kaupunginlahti -kierros 25.6. johdattaa kulkijat uusikaupunkilaisten merkkimiesten jäljille sekä purjelaivojen tarinoihin. Lauantaina 25.7. kävelykierros opastetaan englanniksi. Kaupungin menneisyyteen voit tutustua myös puhelimeen tai tablettiin ladattavan Uki AR mobiilisovelluksen avulla. Tuolloin oppaanasi kulkee piikatyttö 1800-luvulta. Pakkahuoneen keskiviikkoisia iltatoriohjelmia ei kannata jättää väliin. Iltatorit alkavat juhannuksen jälkeen 24.6. ja kestävät 5.8. asti. Pakkahuoneella on myös muita mukavia tapahtumia kuten 13.6. Uuden perunan karnevaali, 11.7. Ruokaa, viiniä ja jazzia, la 8.8. järjestetään ensimmäistä kertaa Elokuun karnevaali sadonkorjuujuhlan tapaan Marita Taavitsaisen tähdittämänä. Elokuun viimeisenä lauantaina 29.8. ranta täyttyy Venetsialaisten juhlijoista.


Hullaannu nähtävyyksistä

Taidetalo Pilvilinna on värikäs naivistinen taidetalo hauskoine taidepolkuineen, pitsimökkeineen sekä rosarioineen. Juhannuksen jälkeen tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 14-18 avoinna oleva Pilvilinna toimii tänä kesänä pääosin ulkoilmakohteena. Sisälle pääsee toki kurkkaamaan, mutta ulkona on paljon nähtävää, kuten hauska taidepolku, pitsimökit ja satojen ruusujen rosario. Lisää taidetta löydät idyllisellä puutaloalueella sijaitsevasta Runonkulman Galleriasta, jossa myös käsityöntaitajien Pikkukylän Puoti sekä Alisellakadulla sijaitsevasta Galleria Horisontista. Historiallisen Wahlbergin museotalon Talotarinoita-näyttelyssä  esitellään 10 joko purettua tai palanutta taloa sekä kerrotaan taloissa asuneista ihmisistä tai niissä toimineista yrityksistä. Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa riittää nähtävää niin pienille kuin isommillekin autofaneille. Automuseossa on esillä myös Raunistulan nukkekotikerhon ”Hetkiä matkaltamme” -näyttely. Mullistaviin keksintöihin sekä toimintavapaiden laitteiden hauskoihin tarinoihin voi tutustua kesä-elokuussa avoinna olevassa Bonk-museossa ja sen Lasten Keksimössä voivat lapset rakentaa oman Bonk-koneen. Merellistä historiaa tarjoilevat myös pikkumuseot, luotsien elämää esittelevä Luotsimuseo Vallimäen kupeessa ja merimiesperheen elämään tutustuttava Merimiehenkotimuseo Myllymäen puistoalueen laidalla.
Hurmaannu merestä

Upea Kaupunginlahden ranta laitureineen, valaistuksineen ja ravintoloineen houkuttelee meren äärelle. Entisajan kauppalaivojen reittejä esittelevät tarinaseinät muodostavat rannalle ikään kuin ulkoilmamuseon. Kaljaasi Olgalla purjehditaan viikonloppuisin Katanpään linnakesaarelle ja lapsille on heinäkuussa perjantaisin hauskoja Merirosvoristeilyjä. Viihtyisän M/S Kertun kyydissä voit Isonkarin majakkamatkan lisäksi lähteä perjantain sight seeing-risteilylle.
Laituriravintola Odine on avautunut Iso-Haiduksen saareen kesän ajaksi ja palvelee päivittäin veneileviä asiakkaita, ajoittain saareen saattaa olla myös kuljetuksia. Pursiseuran Paviljonki Pietarinkarin saaressa avautuu myös vuosien tauon jälkeen juhannuksena ja on sen jälkeen avoinna kesän ajan viikonloppuisin. Saarelle järjestetään myös kuljetuksia vesibussi Aavattarella. Saarten lomitse rakennettu Velhoveden rengastie, vie keskelle kauneinta saaristoa, autoillen tai pyöräillen, ilman huolta lautta-aikatauluista. Merellisestä luonnosta pääset nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.
Tul toril elokuussa ja muita elokuun tapahtumia

Suositut Tul toril -teematoritapahtumat piristävät toria jälleen elokuussa, lauantaisin klo 9-13. Jokaisella torilla on oma teemansa. monenmoista nähtävää ja koettavaa sekä ostettavaa kaikenikäisille. Elokuisten torien teemoina ovat: 1.8. Kulttuuritori, 8.8. Laulutori, 15.8. Kierrätystori, 22.8. Nuorisotori sekä 29.8. Venetsialaiset. Lisätietoja toreista: uki.fi/tapahtumakalenteri

Naisten liikuntatapahtumaan Kesäkuun Kutoselle startataan Crusell-puistosta lauantaina 1.8. Minifarmi & Kukkamessut valtaa Uudenkaupungin jäähallin ja läheiset ulkoalueet viikonloppuna 1.-2.8. Minifarmi tarjoaa sisältöä niin kotoilijalle kuin mökkeilijällekin, rakentajia ja remontoijia unohtamatta. Eläimiin voi tutustua messujen Farmi-osastolla.
Suosittu maalaisfestari Karjurock huippuesiintyjineen on poikkeuksellisesti myös elokuun puolella 13.-15.8. Lokalahden Nopperlassa. Lauantaina 15.8. Pakkahuoneen vierassataman rannan täyttävät tervantuoksuiset vanhat puuveneet Puupaatei Pakkahuoneel -tapahtumassa. Samana iltana 15.8. kokoonnutaan illastamaan koko kaupungin voimin Rauhanpuistoon. Ilallisella Uudenkaupungin taivaan alla nautitaan piknikeväistä ja mukavasta kesäisestä musiikista.
Majoitu mukavasti

Uudessakaupungissa vierähtää helposti päivä ellei parikin. Majoitusta tähän tarjoavat niin hotellit kuin pienemmät majatalot. Hotelleja on lähellä keskeisiä palveluita, mutta myös maaseudun rauhassa on tarjolla majoitustilaa. Majoitusta voi etsiä myös pidemmäksi aikaa, sillä tarjolla on hyvin varusteltuja huoneistoja muun muassa idyllisessä puutalomiljöössä. Rentouttava vaihtoehto on myös vuokramökki, jossa levähdät luonnon keskellä. Leirintä- ja caravanalueet ovat myös hyvä valinta.


 

 

Jaa:

facebook twitterbird