Opaskesäkuva

Opasvälitys ja ohjelmapalveluita

Opasvälitys ja kiertoajelut

Uudenkaupungin matkailutoimisto, Rauhankatu 10, sijaitsee torin laidalla, kaksikerroksisessa punaisessa kivitalossa vuodelta 1857. Rakennus on kaupungin entinen raatihuone. Matkailutoimistosta voit tilata Uudenkaupungin matkailuoppaat ry:n auktorisoidun oppaan kiertoajelulle, kävelykierrokselle tai vaikka opastetulle pyöräilykierrokselle. Räätälöimme asiakkaan toivomusten mukaisen ohjelman muutamasta tunnista vaikka pariksi päiväksi.

Opastusmaksut

Arkisin 60 €/1. tunti, seuraavat 30 €/tunti. Sunnuntaisin 70 €/1. tunti, seuraavat 35 €/tunti. Kielitaito- ja rooliopastuslisä 10 €/tunti/kieli. Järjestelypalkkio 25 €/ryhmä (sis. opastuksen ja mahdollisen muun ohjelman varauksen, tilausvahvistuksen ja laskutuksen jälkikäteen).

Ohjelmapaketit

Kaupungin matkailutoimisto järjestää ryhmille tilauksesta räätälöityjä ohjelmia, joihin kuuluvat tarvittaessa opastukset, ruokailut, kahvit, nähtävyyskohteet, ostosmahdollisuudet ym. mielenkiintoiset käyntikohteet. Tilattavia paketteja ovat mm. ”Pikkukaupungin erikoisuudet” ja ”Unelmien Pilvilinna”. Ohjelmapakettiehdotuksiin voi tutustua netissä: Retkipaketteja ryhmille.

Paketteja voit tilata sellaisenaan tai ne voivat olla virikkeinä räätälöityjen kokonaisuuksien suunnittelussa. Ota yhteyttä kaupungin matkailutoimistoon, niin teemme sinulle ja ryhmällesi toiveittenne mukaisen ohjelman. Tulkkan käymä — tääl teit oroteta!

Opastettuja kävelykierroksia

Uudenkaupungin matkailuoppaiden opastettuja kävelykierroksia järjestetään heinäkuussa keskiviikkoisin 1.7., 8.7., 15.7. ja 22.7. klo 14-15.30.  La 25.7.on tarjolla englanninkielinen opastus klo 11-13, ke 29.7. Sanni Winterin rooliopastus klo 11-13, pe 31.7. klo 11-13.
Kävelykierrokset alkavat Pakkahuoneen vierasvenesatamasta. Maks. 25 henkilöä/kierros. Hinta 10 €/henkilö. Osta lippu: www.doerz.com/visituusikaupunki

Tarinoiden Kaupunginlahti -kävelykierros
To 25.6. klo 18. Lähtö Sorvakon puolelta, hotelli Aittarannan edustalta, Aittaranta 2. Tarinoiden kaupunginlahti -kierros johdattaa kulkijan uusikaupunkilaisten merkkimiesten jäljille ja kertoo paljon kaupungista, sen historiasta ja nykypäivästä. Matkan varrella kuullaan myös purjelaivojen tarinoita.
Hinta 10 €/henkilö. Liput verkosta: www.doerz.com/visituusikaupunki

Sanni Winterin rooliopastuskierros
Koe elämyskierros vuosina 1859—1936 kaupungissa vaikuttaneen porvarisrouvan Sanni Winterin seurassa. Sanni Winterin roolissa matkailuopas Riitta Kilkku. Rooliopastuskierroksia järjestetään tilauksesta. Arkisin 70 €/1. tunti, seuraavat 35 €/tunti. Järjestelypalkkio 25 €/ryhmä.  Ke 29.7. klo 11-13 oppaiden kävelykierros toteutetaan Sanni Winterin rooliopastuskierroksena. Tiedustelut matkailutoimistosta, puh. 050 420 5333.

Opastettu bussikierros 18.4./Siirtyy koronatilanteen vuoksi myöhempään ajankohtaan!

Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät opastetun bussikierroksen kaupungin keskustassa la 18.4. klo 14-15. Hinta 10 €/henk. Lähtö linja-autoasemalta. Ilmoittautumiset 15.4. mennessä Passariin, puh. 050 420 5260 tai passari@uusikaupunki.fi.

Kotiseutu- ja kulttuuriretket

Uudenkaupungin matkailuoppaat järjestävät opastettuja kotiseutukierroksia Lokalahdelle, Kalantiin, Pyhämaahan ja Vehmaalle.
Lokalahti ke 6.5. klo 18-21. Ilmoittautumiset viim. 4.5./Siirretään myöhempään ajankohtaan!
Kalanti to 14.5. klo 18-21. Ilmoittautumiset viim. 11.15. /Siirretään myöhempään ajankohtaan!
Pyhämaa ma 25.5. klo 18-21.30. Ilmoittautumiset viim. 20.5./Siirretään myöhempään ajankohtaan!
Vehmaa ke 10.6. klo 18-21. Ilmoittautumiset viim. 5.6.
Hinta 25 €/retki sis. bussikuljetuksen, opastuksen ja retkikahvit. Ilmoittautuminen: passari@uusikaupunki.fi tai 050 420 5260.

Opastettuja puistopyöräilyjä

Matkailuoppaiden opastamia puistopyöräilyjä Uudenkaupungin keskusta-alueella järj. tilauksesta, tiedustelut matkailutoimisto, puh. 050 420 5333.
Kulttuuripolku-esite
Matkailutoimistosta saa Kulttuuripolku-esitteen, jonka avulla kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin voi tutustua omatoimisesti. Kulttuuripolku on noin neljän kilometrin pituinen historiallinen kävelyreitti, jonka varrella sijaitsevat useimmat keskustan matkailukohteista.
Linkki Kulttuuripolku-esitteeseen
Karttalinkki esitteen karttaan.

Sightseeing-risteilyt M/S Kertulla

Kahden tunnin ohjelmallisia sightseeing-risteilyjä Uudenkaupungin saaristossa M/S Kertulla 9.-31.7. torstaisin ja perjantaisin klo 18-20. Lähtö Uudenkaupungin vierassatamasta, Saaristolaivojen laiturista. Ks. lisää Meri ja muu luonto -sivuilta tai www.mskerttu.fi.
 

Opastukset Isonkarin majakkasaarella

Luontokierros Selkämeren kansallispuistossa ja ylös majakkaan! Opastettu luontokierros Isossakarissa 22.6.–8.8. joka päivä klo 16. Kesto n. 2 tuntia. Hinta 10 €/aikuiset ja 5 €/lapset 4-12 v. sis. vierailun majakassa. Liput ja lähtö Isonkarin kesäkahvilalta, opastus päättyy majakalle. Alku- ja loppukesästä Isonkarin opastukset ja sisäänpääsy majakkaan saaressa sopien (jos opas on paikalla) tai ryhmille erikseen tilattuna.  Opastettu saarikierros ja sisäänpääsy majakkaan sisältyvät kaikkiin M/S Kertun Isonkarin risteilyihin. Ks. risteilyt Isoonkariin ja veneilijöiden palvelut Meri ja muu luonto -sivuilta tai www.isokari.fi.


Jumissa.com

Maastoautosafareita, saunatilat ja kokouspalvelut. Elämyksiä räätälöidysti yrityksille ja yksityisille. Tiedustelut ja varaukset puh. 0500 744 668, info@jumissa.com, www.jumissa.com

Nukketeatteri Piironginlaatikko
Nukketeatteri Piironginlaatikko järjestää esityksiä, lastentapahtumia, satuseikkailuja, satuhetkiä, laulu- ja leikkituokioita, työpajoja sekä näyttelyitä. Piironginlaatikosta on tilattavissa ohjelmaa erilaisiin tapahtumiin, päiväkotiin, kouluun ja synttäreille. Tiedustele myös ns. ”eläviä patsaita”erilaisiin tilaisuuksiin.  Vaakahuoneella, Rauhankatu 10 (matkailutoimiston sisäpiha) on Piironginlaatikon Satukammari. Avoinna sopimuksen mukaan sekä tapahtumien yhteydessä. Tiedustelut ja varaukset puh. 044 282 8151 / Kerttu Aaltonen. kerttu.aaltonen@piironginlaatikko.com www.piironginlaatikko.com

 

Jaa:

facebook twitterbird

Rauhankatu 10, Uusikaupunki