Syksyinen Pakkahuone mereltä päin

Lokakuu tuo tullessaan monipuolisen tapahtumakattauksen kaupunkiin

Tapahtumarajoitusten hellittäessä, tuo alkava lokakuu mitä monipuolisemman kattauksen tapahtumia tullessaan. Tarjolla on niin liikuntaa, luentoja, teatteria, näyttelyitä kuin upeita konserttejakin.

Ensimmäinen konsertti kuullaan jo tänä iltana 1.10. Uudessa kirkossa merivoimien edustusorkesterin, Laivaston soittokunnan Kauneimmat virret -konsertissa.  Ikivihreitä ranskalaisia ja venäläisiä syyssävelmiä tulkitsee Työväentalolla sunnuntaina 10.10. Uudenkaupungin teatteristakin tuttu Minna Bergström, Jaana Vasaman taidokkaalla säestyksellä Perjantaina 15.10. Crusellin lavalle nousee uusikaupunkilaislähtöinen huippukitaristi Tomi Paldanius. Vanhojen klassikoiden lisäksi konsertissa kuullaan myös ihan uusia kitarasovituksia. Monilahjakkuus, monista tv-ohjelmistakin tuttu Osmo Ikonen ja Swings-ryhmä viihdyttävät Crusellin yleisöä svengaavalla musiikillaan perjantaina 22.10. Ikimuistoisen illan voi viettää Crusellissa myös sunnuntaina 24.10. pitkän ja näyttävän uran tehneen Lea Lavenin ja Petri Haapasalon yhtyeen parissa.Pitkän tauon jälkeen päästään myös Uudenkaupungin Teatteriin. Neon 2 -yhtyeen musiikin ympärille rakennetusta Mannapuuroa ja mansikkaa -musikaalin keskeytyneistä näytöksistä päästään nauttimaan jälleen 23.10. alkaen.

Liikuntapaikat ovat jälleen normaalisti avoimina, uimahalli palvelee päivittäin ja kesätauolta avautuneessa hiinto- ja kuntoputki Vahterusringissä on ihannesää kuntoiluun. Lauantaina 9.10. pääsevät kalastuskärpäsen puremat kisaamaan Pike Fest Hauki SM -Jigi Cupin Uudenkaupungin osakilpailussa. Kannattaa kokeilla myös Vakka-Suomen Ladun järjestämiä kylmäuinteja Haimion Metsälehdon saunalla tiistai-iltaisin. Maastopyöräilyn saloihin on mahdollista tutustua Vakka-Suomen Ladun ohjatuilla maastopyöräilylenkeillä sunnuntaisin.

Crusellissa järjestetään tiistaina 5.10. luentotilaisuus Uudenkaupungin rauhasta ja suuresta Pohjan sodasta, luennoitsijana kulttuurihistorian emeritusprofessori Kari Immonen. Viime keväältä peruuntuneet Uudenkaupungin lukion Vanhojen tanssit pyörähdellään säkenöivissä asuissa torilla perjantaina 8.10. Antiikki-Taide Klaara juhlistaa 30-vuotistaivaltaan viikonloppuna 16.-17.10. kakkukahvien merkeissä. Merihistoriallisen yhdistyksen Merellisessä illassa torstaina 21.10. Kauko Isotupa luennoi aiheesta mereen hautaaminen.
Uusikaupunkilaisen dekkarikirjailija Rake Tähtisen luotsaamat murhakävelyt Petäjämäen jäljillä johdattelevat osallistujat dekkareista tutun hahmon, rikoskomisario Petäjämäen tutkimille murhapaikoille. Murhakävelyt järjestetään lauantaina 9.10. ja marraskuun puolella 6.11.Myös upeassa Kauppiaantalon Kotimuseossa on mukavia tapahtumia ja luentoja lokakuun ajan. Päivi Sappinen luennoi 13.10. miten syntyi menestysmusikaalin Mannapuuroa ja Mansikkaa -tarina. Luvassa myös hyvinvointiluentoja, äänimaljarentoutusta, vanhojen kahvikuppien näyttelyä sekä hämäränhyssyn kahvi- ja teesalonkia.

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa, kulttuurikeskus Crusellissa ja Pakkahuoneen kahvilassa (3.10. asti).

Automuseon aarteisiin pääsee tutustumaan päivittäin ja Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon hienon, koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Uudenkaupungin rauhaa ja rauhanajan Uuttakaupunkia esittelevä Rauhan paikka -näyttely on Wahlbergin museotalossa avoinna vielä lokakuun ajan. Rauhan paikka -näyttelyn päättäjäisiä vietetään keskiviikkona 27.10. 

Lokakuun tapahtumalistauksen pdf-tiedostoon, pääset täältä!

Tapahtumakalenterista löydät tiedot kaikista tapahtumista.

 

Share:

facebook twitterbird