Talvisia puutaloja

Menovinkkejä helmikuulle - näkemistä ja tekemistä Uudessakaupungissa 1.-18.2.2024

Helmikuun kerrotaan saaneen nimensä näyttävästä luonnonilmiöstä, jäähelmistä. Ilmankos kaupunkimme tarjoaakin näin helmikuun alkuun monia tapahtumahelmiä ja lisääntynyt valon määrä houkuttelee osallistumaan. Luvassa siis konsertteja, näyttelyitä, teatteria, tapahtumia sekä aktiviteettejä moneen makuun ja vauvasta vaariin, niin sisällä kuin ulkonakin. Parin seuraavan viikon menovinkkilistaus on jälleen kerätty käyttöönne. Helmikuinen Uusikaupunki on täynnä tapahtumia. Pysy kuulolla - seuraavaksi keräämme hiihtoloman menovinkit! 

Perheen pienimmille on torstaina 1.2. tarjolla Satutuokio Kalannin kirjaston Raimon kammarissa klo 9.30. Satutädit Tuula ja Susan lukevat satuja Uudenkaupungin pääkirjaston Satutuokiossa torstaina 8.2. klo 9.30. 

Lounas-Kahvila Rosamundassa  järjestetään  Sote-yhdistysten Lounastreffit  torstaina 1.2. klo 12. Mukaan toivotaan kaikkia yhdistysaktiiveja, joita kiinnostaa yhteistyön kehittäminen. Yhdistysvire tarjoaa lounaan, joten ennakkoilmoittautuminen on tarpeen. Voit ilmoittautua hankekoordinaattorille: kirsi.ayras@vapiry.fi


Teatterin ystäville on tarjolla hupaisia hetkiä komedian mestarin, Moliéren poskettoman hauskan näytelmän, Luulosairaan parissa. Esitykset Uudenkaupungin Teatterissa torstaina 1.2. klo 19 sekä lauantaina 3. ja 10.2. klo 13.
 

Luovien ihmisten vertaistukiryhmä kokoontuu tällä viikolla torstaina 1.2. klo 18 poikkeuksiellisesti Alisellakadulla, Tupsulassa. Eri taidemuotojen harrastajat voivat ryhmässä jakaa ja kehittää ideoitaan, inspiroitua toinen toisistaan, sekä pohtia syntyjä syviä yhdessä samanhenkisten kanssa. 

Uudenkaupungin Uuden kirkon ovet ovat avoinna vapaaehtoisvoimin torstaisin klo 16-18 omaehtoista hiljentymistä varten. Kirkon rukousalttarin ääressä voit sytyttää halutessasi tuohuksen. 
Toiveena on voida pitää kirkon ovia avoinna useamminkin kuin kerran viikossa.  Jos olet kiinnostunut liittymään päivystäjien joukkoon, voit olla yhteydessä: ville.virolainen@evl.fi , p. 044 363 5497.

 

Tuula Amberla konsertoi kulttuurikeskus Crusellissa perjantaina 2.2. klo 19.  Tuula Amberla - Lululla oli kolme mieltä -juhlakonsertin ohjelmisto pitää sisällään kaikki Tuulan tunnetuimmat ja rakastetuimmat laulut. Pieni Jazzorkesteri säestää Tuulaa huikealla ammattitaidolla ja orkesterin kokoonpanossa ovat mukana: Ilpo Murtojärvi, kitara, Jusu Heinonen, klarinetti ja saksofonit, Vesa Saloranta, kontrabasso ja basso sekä Mikko Maunula, rummut ja laulu.

 

Onko kiirettä ja stressiä? Jos vastasit kyllä, sitten on oiva aika antaa itselleen hyvänolon tuokio, johon on hieno mahdollisuus lauantaina 3.2. klo 14 Tasapainon tiellä, Rauha vatsallesi -workshopissa Satya Joogastudiossa,  jossa sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri sekä joogaopettaja Satu Haikion kurssilla tutustutaan suoliston saloihin ja paneudutaan keinoihin, joilla herkkää vatsaa voi rauhoittaa ja tasapainottaa voimaan paremmin kaiken kiireen keskellä. Workshopin päätteeksi on luvassa vatsan hyvinvointia tukeva, restoratiivinen joogaharjoitus. 
 

Lauantaina 3.2. klo 16 Kamarikuoro Krysostomos konsertoi Uudenkaupungin Uudessa kirkossa. Kamarikuoro Krysostomoksen 20-vuotisjuhlavuosi huipentui Mikko Sidoroffin uuteen mittavaan, ruotsinkieliseen Vigilia -sävellyksen kantaesitykseen Porvoossa ja Loviisassa lokakuussa 2023. Nyt kyseisen teoksen voi kuulla Uudessakaupungissa ja Raumalla. 

KORISLIIGAN runkosarjan seuraava kotipeli Korihait – Helsinki Seagulls pelataan Uusikaupunki Areenalla lauantaina 3.2. klo 17.  NAISTEN I-divisioonan kotipelissä on sunnuntaina 11.2. klo 17 vuorossa Korihait – Pantterit.

 

MLL Ipana-Messin Makuja Maailmalta -illat ovat koko perheen maksutonta toimintaa, jossa kokkaillaan yhdessä eri kulttuurien ruokaa. Maukas ateria nautitaan yhdessä illan päätteeksi. Tutustu eri kulttuureihin ja iloitse yhdessä tehdystä ruoasta! Valitettavasti tiistain 6.2 Makuja Maailmalta- ilta on peruttu!

Keskiviikkona 7.2. klo 19 Kino Rauhan helmikuun elokuvana nähdään  Palveluksessanne, Miss Daisy (Yhdysvallat 1989) Uudenkaupungin pääkirjaston väistötilassa.  Humoristisessa elokuvassa seurataan iäkkään naisen ja hänen tummaihoisen autonkuljettajansa kehittyvää ystävyyssuhdetta  mustien ja värillisten amerikkalaisten ihmisoikeustaistelujen aikaan. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. 

Uudenkaupungin lukion abiturienttien perinteiset penkkariajot ajellaan torstaina 8.2. klo 14. Penkkariajelu lähtee lukion väistötilojen edustalta ja autot kulkevat Liljalaaksonkadulta Alisellekadulle, Rauhankadulle, Ylisellekadulle, Koulukadulle, Alisellekadulle, Pohjoistullikadulle ja Viikaistenkadulle. Penkkarirekat kulkevat torin ympäri 2-3 kertaa. Kuva vuoden 2022 penkkariajosta.


Uudenkaupungin lukion "Vanhat" puolestaan tanssivat torilla Vanhojen päivän kunniaksi perjantaina 9.2. klo 14 alkaen. Luvassa on jälleen upeaa pukuloistoa ja sifonkien kahinaa sekä tietysti nostalgisia vanhoja tansseja. Kuva vuodelta 2022, kun vanhat tanssivat poikkeuksellisesti vasta toukokuussa. 

Perjantaina 9.2. klo 19 Kulttuurikeskus Crusellissa on konserttikiertueelle lähteneen monipuolisen rocktenorin Jarkko Aholan konsertti. "Yksi oikea" -kiertueella Jarkkoa säestää konserttipianisti ja puhaltaja. Pienen kokoonpanon konserteissa herkkyys ja eri instrumenttien nyanssit pääsevät oikeuksiinsa, puhumattakaan Aholan tulkinnoista.

Lauantaina 10.2. klo 10  Vanha talo kuntoon - tapettien ja värien historiaa -kurssilla on aiheena tapettien historia sekä erilaiset tapettimateriaalit, värit ja kuviot. 

Kirjallisuuspiiri kokoontuu keskutelemaan kirjallisuudesta Kräkin talolla maanantaina 12.2. klo 18. Helmikuun kirjana on kaksi vaihtoehtoa; nigerialaisen Akwaeke Emezin Makeaa vettä, joka on osin omaelämäkerrallinen, ja saman kirjailijan Vivek Ojin kuolema.

Sunnuntaina 11.2. klo 14  MLL Uudenkaupungin paikallisyhdistys järjestää lapsiperheille Laskiaistapahtuman Leijonapuistossa ja sen viereisellä kentällä. Tapahtumassa on mäenlaskua (säävaraus), koiria, hevosajelua ja pientä purtavaa. Näytillä on myös VPK:n kalustoa sekä työkoneita.

Vauvoille loruillaan ja lauletaan Uudenkaupungin kirjaston järjestämässä Vauvalorut -tuokiossa Ipana-Messissä tiistaina 13.2. klo 11.


Tiistaina 13.2. klo 14 kulttuurikeskus Crusellissa kuullaan Kitaristien konsertti. Vakka-Suomen musiikkiopiston opettajien Jarno Setälän ja Marko Syrjäläisen kitaransoiton oppilaat konsertoivat. 

 Uudenkaupungin uimahallin henkilökunta kutsuu sinut ja ystäväsi yhdessä Ystävänpäiväuintiin.  Ystävänpäivänä 14.2. on luvassa kaksi lippua yhden hinnalla. Allasosaston lisäksi uimahallista löytyvät saman katon alta mm. kahvio, kuntosali, judosali, kokoustila sekä kosmetologin palvelut.

Keskiviikkona 14.2. klo 19 Kulttuurikeskus Crusellissa Violins & Valentines - ystävänpäiväkonsertissa pääsemme kuulemaan Vakka-Suomen musiikkiopiston laulajia ja viulisteja. Konserttiin on vapaa pääsy. 

 

Torstaina 15.2. klo 15 Uudenkaupungin pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla on Lautapelitunti nuorille. Tule pelaamaan lautapelejä kavereiden tai tuntemattomien kanssa pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolle. 
Pelisessioita vetää kirjastonhoitaja Lauri Seutu, ja hänelle voi myös osoittaa pelitoiveita. Toiveet toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Tervetuloa!

 

Paljon tykätty Uki Open Stage palaa taas! Soitatko, laulatko, haluatko kertoa runon tai tulla tekemään taikatempun? Onko sinulla bändi, joka haluaa esiintymään, vai haluatko tehdä vaikkapa kaveriporukalla sketsin? Nyt kaikki on mahdollista, ja kaupunkilaiset saavat perjantaina 16.2. klo 18 Kulttuurikeskus Crusellin lavan vapaaseen käyttöön! Voit myös tulla vain seuraamaan ja kannustamaan esityksiä katsomosta käsin. Tärkeintä on hyvä fiilis, yhdessäolo ja tekemisen riemu!
 

Torstaina 15.2. klo 18 Kulttuurikeskus Crusellissa on Uudenkaupungin Merihistoriallisen yhdistyksen ja Vakka-opiston järjestämä Merellinen ilta. Illan aiheena on Tulevan papin ehdotuksia kaupankäynnin kehittämiseksi Uudenkaupungin merikaupungissa vuonna 1771. Esitelmän pitää Kauko Isotupa.


 Isä ja tytär-duoa, Anna-Claudia Someroa & Jouni Someroa kuullaan su 18.2 klo 15 kulttuurikeskus Crusellissa, Muistojen bulevardi -konsertissa. Isä Jouni on tehnyt pitkän uran konserttipianistina ja tytär Anna-Claudia hurmaa kaunisvärisellä äänellään ja eläytyvällä esiintymisellään. Luvassa on upeita ikivihreitä, nostalgisen musiikin ystäville!  

Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Museon ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa” -näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. 
Huom! 9.2. ja 12.2.2024 museon toimisto on suljettuna.  

Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 

Pentti Peuran MERENI -näyttely on avoinna kulttuurikeskus Crusellissa 23.2. asti. Näyttely koostuu taiteilijan eri tekniikoin työstetyistä teoksista, joissa virikkeenä ovat toimineet taiteilijalle tärkeät Uudenkaupungin pohjoissaariston maisemat.

Galleria-Taidelainaamo Horisontissa on helmikuussa esillä kuvataideseuran omien jäsenten töitä. Horisontista voi myös vuokrata edullisella kuukausihinnalla taidetta kotiin. 

Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. 

Runonkulman Galleriassa on helmikuun ajan esillä taidelainaamoripustus "Ajan virrassa". Esillä on useiden eri taitelijoiden teoksia. Galleria on avoinna ke 16-19 ja la 11-15

Talviuinnin ystäville on tarjolla muutamia vaihtoehtoja. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta on sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365. Talviuintimahdollisuus löytyy myös Santtiorannan laiturilla  ja laiturin läheisyydessä ovat lämmitetyt pukutilat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-19.00. Sauna ei ole talvikäytössä. 

Hiihtokelien ja jäätilanteen salliessa kaupungin liikuntatoimi on ajanut latuja ja luisteluratoja eri puolille kaupunkia. Niistä saat lisätietoja täältä .

Jos ulkoladuille ei aina pääsisikään, ei hätää, hiihto- ja kuntoputki Vahterusringissä on aina ihannesää liikkumiseen. Noin kilometrin pituinen lenkki maastoradan varrella on vaihtelevaa ja korkeuseroja on 16 metriä. Hiihtolenkin lisäksi Vahterusringissä on kuntorata esim. sauvakävelyyn, juoksuun, rullaluisteluun ja pyöräilyyn. Kuntoputkesta löytyy myös golfsimulaattori, joka tarjoaa aidon golfelämyksen 90 golfkentän valikoimalla ympäri maailman. http://www.vahterusring.fi/

Uudenkaupungin elokuvateatteri Kuvala on lajissaan yksi Suomen vanhimpia, yhä toimivia elokuvateattereita. Leffojen ystävien kannattaa hyödyntää Kuvalan monipuolinen ohjelmisto uutuusleffoineen ja liput voi ostaa joko ennakkoon Kuvalan nettisivuilta tai elokuvateatterista paikan päältä. 

Alla olevasta menovinkkien listauksesta löydät nämä ja paljon muuta.
 

Menovinkkejä 1.-18.2.2024

Tästä tapahtumakalenteriin!

 

 

 

Share:

facebook twitterbird