Marraskuinen Kaupunginlahti

Menovinkkejä marraskuulle - Uudenkaupungin tapahtumat 13.-26.11.2023

Marraskuuta jatketaan Lasten kuu – marraskuu -teemalla ja kulttuuripalvelujen sivuilta löytyy  monipuolinen kattaus lasten oman kulttuurikuukauden tapahtumatarjonnasta. Tarjolla on mm. satutuokioita, Jäädiscoa, kynttiläuintia, Viirun ja Pesosen lastenteatteria, ilmaisia elokuvia Kuvalassa, VPK:n viihdeiltakonserttia sekä paljon muuta. 

Viikko käynnistyy ma 13.11. klo 18 Pohjoismaisen kirjallisuusviikon avaustilaisuudella Kalannin kirjastossa. Pohjola-Nordenin, Vakka-opiston ja kirjaston järjestämän tilaisuuden teemana on Pohjolan Joulu. 

 
Kulttuuriteemalla jatketaan myös Uudenkaupungin kirjastossa, jossa 15.-21. marraskuuta voi tulla kuuntelemaan erityisesti pareja, ystäviä tai rakastavaisia varten suunniteltua Pöytä kahdelle -äänitaideteosta. Hilla Väyrysen ja Jaakko Aution ääniteosta kuunnellaan kuulokkeilla, joten siitä ei aiheudu häiriöitä muille kirjaston käyttäjille. 

Kirjaston Kino Rauhassa katsellaan ke 15.11. klo 19 Jean-Luc Godardin vuonna 1963 ohjaama Le Mépris nimistä elokuvaa, joka Suomessa tunnetaan myös nimillä ”Sen täytyi tapahtua” ja ”Keskipäivän aave”. Esitys järjestetään yhteistyössä Ranskan instituutin kanssa ja pääosassa nähdään mm. iki-ihana Brigitte Bardot. 

Kulttuurikeskus Crusellissa kuullaan Vakka-Suomen musiikkiopiston eri teemaisia ja maksuttomia iltamusiikkikonsertteja. Ti 14.11. klo 19 esiintyvät musiikkiopiston laulajat. Marraskuun mysteeri -nimisessä konsertissa ke 15.11. klo 18 taituroivat pianonsoiton oppilaat Halloween-teemaisillä esityksillään. 


Äidin eli nukketaiteilija Kerttu Aaltosen ja tyttären Karoliina Lehmusvirran yhteistyönä on valmistunut Vakka-Suomen luontomaisemissa kuvattu lasten kuvakirja ”Huopalan hiiret ja luonnon lumo”. Hulinan ja Pulinan hiirihahmot on kuvannut uusikaupunkilainen Raimo Lakso. Lastenkirjan julkistamistilaisuus on kirjastossa pe 17.11. klo 10.15. 

Uki Open Stage! palaa jälleen pienen tauon jälkeen ja syksyn ensimmäinen kaikille esiintymishalukkaille vapaa lava tarjoillaan pe 17.11. klo 18 kulttuurikeskus Crusellissa. Esiintyjien tulisi kuitenkin ilmoittautua etukäteen. 
Bingon ystävien kannattaa lauantaina 18.11. klo 16 suunnata Pyhämaan nuorisoseurantalolle, jossa bingoillaan neljä kierrosta vitosbingoa pitkin kupongein. 


Teatterin ystäviä hemmotellaan Uudenkaupungin Teatterin Kuin tuhka tuuleen -jännityskomedialla. Marraskuussa esityksiä on vielä lauantaina 18.11. klo 13 sekä perjantaina 24.11. klo 19. Viimeinen esitys nähdään lauantaina 2.12. klo 13. Tässä sujuvasanaisessa ja vauhdikkaassa komediassa riittää hauskuutta ja yllätyksiä aivan loppumetreille saakka! 

Uusikaupunki Areenalla juhlistetaan la 18.11. Uudenkaupungin Urheilijoiden vuonna 1990 voittamaa Suomen mestaruutta. Juhlallisuudet alkavat klo 17.30 ja illan kruunaa Korisliigan ottelu Korihait vastaan Kouvot. 

Golden Abba Show la 25.11. tarjoilee suositun ruotsalaisen Abba-yhtyeen tarinan upeiden laulajien, tanssijoiden ja huippuorkesterin voimin. Luvassa on samana päivänä kaksi samansisältöistä musiikkiteatteri esitystä, ensimmäinen klo 15 ja toinen klo 19.  


Puutalokaupungin Joulu avautuu sunnuntaina 26.11. ja sitä juhlistetaan koko kaupungin ja monipuolisen ohjelmiston voimin. Luvassa on mm. Wanhanajan markkinatunnelmaa, Rauhanpuiston Joulumaan herkkuja, talutusratsastusta, Joulupuoteja, jouluista musiikkia sekä Tiernapoikien esitys. Mukana menossa ovat tottakai myös Joulupukki ja -muori. Nuorisovaltuuston edustajat julistavat Pikkujoulurauhan, jouluvalot syttyvät ja päivän kruunaa Valosirkus Spektrin värikäs ja näyttävä valoesitys. Samana päivänä 26.11. klo 12 ja 13 Uudenkaupungin Uudessa kirkossa kuullaan Andante-orkesterin konsertti, johon yleisöllä on vapaa pääsy. 


Taiteen ystävien kannattaa piipahtaa myös näyttelyissä. Tuhansien tupsujen Tupsulassa esittäytyy hauska erilaisten tupsuteosten näyttely.  Galleria Horisontin marraskuun kuukauden taiteilija on Auli Sormunen ja kuukauden nuori taiteilija on Karoliina Joutsamo. Runonkulman Galleriassa  nähdään Kaija Ikäheimon maalausten näyttely ”Merkityksiä elämässä”. Kulttuurikeskus Crusellissa voi tutustua Raija Tuulikki Nokkalan naivistisiin maalauksiin teemalla ”Etanan maksiminopeudella tehtyjä”. 


Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Marraskuun lopulla museon alakerta pukeutuu jouluiseen asuun.  Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn.

Alla olevasta linkistä löydät lisätietoja näistä ja lisääkin mukavia tapahtumia, kuten esimerkiksi ravintoloiden ohjelmaa, ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia sekä erilaisia netti- ja mobiilisovelluksia, joiden avulla voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Menovinkit marraskuu 13.-26.11.2023

Tästä tapahtumakalenteriin! 

Share:

facebook twitterbird